Camper & Country

Click here to edit subtitle

2008 Weekendjes en korte trips

4-5-6-juli                                                                                                   Weekend Beekse Bergen  Op zondag de 6e is er een Western Experience in het Speelland van de Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Dus wij op de vrijdag richting Brabant. De Vekabo camping in Hilvarenbeek was vol, dus toen doorgereden naar Reusel. Op camping 't Plankebrugske was nog plek. Leuke camping met zeer vriendelijke eigenaar. Vanuit Reusel door de omgeving gefietst. Veel fietspaden dwars door het bos en voor je het weet zit je in Belgie. Zondagmorgen naar de Beekse Bergen. Lekker weer en weer veel bekenden gezien op deze country dag. Lekker kunnen dansen.  Gereden 281 km. 

 

                                                Reusel                                                            Emmen                

             

11-12-13-juli                                                                                Country & Western festival Emmen Vrijdag de 11e richting Emmen vertrokken voor het jaarlijkse country festival. Dit festival is aansluitend op de Drentse fiets 4 daagse. Hiervoor is een "camping" ingericht op de velden van de plaatselijke voetbalclub. Overigens uitstekend geregeld. Als campinggast mag je gebruik maken van de douche en toilet faciliteiten van de sportclub. De tent waar het festival wordt gehouden staat op de parkeerplaats van deze sportclub, dus lekker dichtbij. Vrijdagavond beetje gedanst, en zowel op de zaterdag als de zondag 's morgens gefietst en 's middags en 's avond gedanst. Dit festival hebben wij al een aantal keren bezocht. In het verleden altijd met hotelovernachtingen en nu dus met de eigen camper. Bevalt uitstekend. Gereden 509 km. 

16 juli                                                                                               Nijmeegse 4 daagse in Wijchen Op de 16e een retourtje Wijchen. Broer en zwager lopen mee met de Nijmeegse 4 daagse, dus wij besloten om daar eens te gaan kijken. Al vroeg richting Wijchen vertrokken. De camper geparkeerd bij een sporthal, dicht in de buurt van het centrum. Wat een drukte tijdens de doortocht. Muziek, vrolijke mensen en natuurlijk die eindeloze stoet wandelaars. Na een uurtje gingen wij op de fiets naar Nijmegen om ook daar de vele aktiviteiten rondom dit spektakel te zien. Was erg leuk. Vanwege de roostervrije dag konden wij dit even doen midden in de week. Wij besloten om volgend jaar in ieder geval wat langer te gaan. Gereden 274 km. 

 

   Wat een drukte, veel mensen gezien, maar geen familie. Volgend jaar beter.

 

25 juli                                                                                                                                De Veluwe Vanwege de vakantieperiode eerst maar even gebeld of er op een Vekabo camping nog plek was. Wij hebben geluk. Toen wij aankwamen op boerencamping De Stroe in Kootwijkerbroek stond het vol met tenten, caravans en 1 camper. Op de zaterdag gefietst door de bossen en langs landerijen richting Nijkerk. Prachtig gebied, wel druk, maar ja, weekend en vakantieperiode. Op de terugweg kregen wij een flinke regenbui over ons heen. Even schuilen en eten in Voorthuizen en toen gelukkig met droog weer terug. De zaterdagavond en nacht ging het flink tekeer met onweer en bliksem. Op de zondag een fietstocht richting Garderen gemaakt. Ook een fraaie omgeving, gaan wij zeker nog eens heen. Gereden 303 km. 

 

 

 

31  juli en 1-2 augustus                                                             Nieuwkoop-Alphen a.d. Rijn-Oirschot Op de 31e naar Nieuwkoop. Verjaardag. Camper op de oprit geparkeerd daar kan je trouwens prima overnachten en in de middag rondom de Nieuwkoopse plassen gefietst. Het werd laat die avond. Op 1 augustus richting Alphen aan den Rijn voor de volgende verjaardag. De camper op een parkeerplaats gezet aan de zijkant van een huizenblok. Daar ook overnacht. Wij konden wel buiten zitten, maar gelukkig was de tuin "overtent" zodat wij geen last hadden van de flinke regenbuien. Op de zondagmorgen vertrokken naar Oirschot. Wij vonden daar een plek op een parkeerterrein In Oirschot was het traditionele country weekend. (voor de 23e keer!!) . Helaas wat regen in de middag, maar dat mag de pret niet drukken. Altijd veel belangstelling vor dit festival op het plein bij de kerk. Gereden 324 km. 

9-10-11 augustus                                                                        Den Hout-Oosterhout-Hilvarenbeek In augustus is ook het traditionele country festival in Oosterhout. Van oorsprong een muziekfestival, maar vanwege de toenemende vraag de laatste jaren ook een beetje ruimte voor de dansers. Wij op de vrijdag al vertrokken richting Den Hout (Vekabo camping Vrachelen) waar wij hadden afgesproken met country vrienden uit het oosten van het land. Een gezellige boel daar. Op de zaterdagmiddag het festival bezocht. Vanwege de muziekkeuze op die zaterdagavond (wij vonden dat echt niks) gingen wij al vroeg terug en hebben in de kantine van de camping ons eigen C&W feestje gemaakt. Ook op de zondag was het festival in Oosterhout, maar wij kozen voor een optreden van Savannah in Hilvarenbeek. Vanaf 13.00 uur was er weer een prima optreden. Lekker kunnen dansen. Het bleef uiteindelijk mooi weer na een avond met flinke buien. Gereden 216 km. 

23-24 augustus                                                                                                                   Zevenaar In het weekend van 22 tot en met 24 augustus stond Zevenaar Muziekstad weer in het teken van het jaarlijkse C&W festival. Zaterdag rond 14.00 uur aangekomen in Zevenaar. De camper even geparkeerd bij een sporthal en toen richting centrum gewandeld. De muziek was al begonnen. Ook daar kwamen wij al snel een aantal bekenden tegen die ook met de camper dit festival bezochten. In de middag lekker gedanst tot 18.00 uur. Daarne de camper opgehaald en neergezet op een groot (inmiddels bijna leeg) parkeerterrein bij het centrum. De zaterdagavond en de zondagmiddag was er weer live muziek op verschillende podia. Ook weer lekker kunnen dansen. Het is daar fraai opgezet. Op de zondagavond moe maar voldaan (zoals dat heet) weer naar huis.  Gereden 317 km. 

29-30-31 augustus                                                                                                                 Thorn  Het witte stadje in Limburg. Het laatste weekend van augustus is het traditionele country weekend in Thorn met een aparte camping voor de festival bezoekers. Vrijdagochtend naar Thorn vertrokken, waar wij in het begin van de middag op de camping aankwamen. De organisatie zorgde voor prima plaatsen, waardoor alle bezoekers (met campers, caravans en tenten) netjes in rij werden gezet. Vrijdagavond al een prima programma (Savannah) en ook de zaterdag en zondag veel (niet alle) goede muziek. Veel gedanst, veel gekletst (je komt veel bekenden tegen). Rondom dit festival is ook altijd een groot trappers dorp ingericht, alsmede een aantal indianen tipi?s. Al met al een gezellig en druk bezocht festival waar ook heel veel C&W liefhebbers uit Belgi� komen. Op maandagmorgen weer richting huis vertrokken. Gereden 384 km. 

   

           Parkeerplaats Zevenaar                                                     C&W Festival in Thorn         

19-20-21 september                                                                                                            Wierden Met vrienden (die al jaren camperen) afgesproken om samen een weekendje weg te gaan. De keuze was aan hen. Het werd camperplaats de Huurne in Wierden. Een klein plaatsje in de buurt van Almelo. Na een lange rit (met veel file rondom Utrecht) maar wel binnendoor na Utrecht richting Apeldoorn en Deventer, waren wij om vier uur op de camperplaats. Het was druk (bijna vol). Niet veel later kwamen onze vrienden ook aan. Zowel de zaterdag als de zondag heerlijk gefietst in de omgeving.  Landerijen, bossen, beekjes en kleine dorpjes. Zaterdagavond het kampvuur aangestoken op deze zeer fraaie camperplaats. Daar zouden er meer van moeten zijn in Nederland. Gereden 451 km. 

  

  

 28 nov - 1 dec                                                                                                                            Leek Ook in Leek ( een klein plaatsje in de buurt van de stad Groningen) wordt 2x per jaar een C&W evenement gehouden. Voorheen was dit een heel weekend, maar het laatste jaar alleen op de zondag. Wij vertrokken de 28e richting Volendam. Daar hebben wij gestaan op de camperplaats bij het Marinapark. Een mooi aangelegde locatie, er stond maar 1 camper, maar wel prijzig. In de namiddag Volendam ingewandeld via de dijk, wat paling gekocht en achterlangs de dijk weer terug. Het was koud, maar toch wel leuk. Er waren nog 2 campers bijgekomen. Op zaterdag vertrokken wij richting Hoorn om bij country vrienden langs te gaan. Lekkere koffie, een broodje en wat gekletst en wij weer door richting Groningen. Eerst was het plan om bij Den Oever te overnachten, maar wij besloten toch door te gaan richting Groningen. Uiteindelijk overnacht op de camperplaats in Lutjegast. Beetje achteraf gelegen in dit dorpje, maar wel lekker rustig. De zondag nog een korte rit naar Leek. Daar gestaan op het parkeerterrein bij de sporthal waar het evenement werd georganiseerd. Lekker gedanst en bijgekletst met de vele bekenden die wij daar tegenkwamen. Wij besloten op deze parkeerplaats ook te overnachten. Geen probleem, ook lekker rustig. Maandag de 1e weer terug. Onderweg stopte de cruise control met als gevolg dat ook de kilometerteller en de snelheidsmeter niet meer werkte. Gelukkig kent de Tom Tom ook de mogelijkheid om de snelheid aan te geven. Gereden 586 km. 

(de cruise control is op 10 december gerepareerd. werkt weer prima, gelukkig nog garantie) 

 

 

Foto album Weekendjes 2008