Camper & Country

Click here to edit subtitle

2008 Rondje Nederland

12 april     Hellevoetsluis (ZH)                       Udenhout (NB)Vandaag de 1e trip met de camper. De keuze om te beginnen met een rondje Nederland was al snel gemaakt. Nog veel te ontdekken in eigen land, goede fietsmogelijkheden en meteen in combinatie met onze andere hobby n.l. de country. Op deze zaterdagavond is de fanclubavond van Savannah, een Nederlandse country band. De keuze was gevallen op de Vekabo camping De Zandley in Udenhout. Konden wij op de fiets van de camping naar de fanclubavond in het centrum van Udenhout. Met vrienden afgesproken dat wij eerst zouden gaan eten in Udenhout om daarna naar de muziekavond te gaan. Om een uur of 4 kwamen zij eerst naar de camping om onze nieuwe aanwinst te bewonderen, waarna zij naar hun B&B adres gingen. Lekker gegeten in een eetcafetje en daarna tot laat een prima country avond gehad. Gereden 98 km.

13 april                                                         Udenhout (NB)Wakker geworden van het "gemekker"van de geitjes op de camping (weer eens wat anders dan gekraai!!) Rond een uur of 2 op de fiets gestapt voor een rondje in de buurt. Op nog geen 300 meter van de camping begon een knooppunten fietsroute rondom de Loonse en Drunense duinen. Een afwisselende route met bossen,duinen en Brabants polderland. Na een klein rondje van ca. 30 kilometer bij restaurant Bos en Duin een lekkere verfrissing op het terras gedronken en daarna binnen lekker gegeten. Rond een uur of negen weer terug bij de camper, fietsen achterop, wat shots van de zonsondergang, beetje verslag maken, puzzelen en lezen.

14 april   Udenhout (NB)                                     Asten (NB)Deze keer geen geitjesgemekker op de vroege morgen. Ontbijtje en de camper reisklaar voor de rit naar Asten bij de grote Peel in Brabant. Er bleek nog wat te rammelen in de camper, maar al doende leert men om echt alle spulletjes goed vast te zetten. De Tom Tom ingesteld op "vermijd snelwegen" dus binnendoor naar de volgende bestemming. Dat betekent wel door het zuiden van 's Hertogenbosch, maar ach dat is weer goed voor de rij-ervaring. Bij Vught een wegopbreking, dus de navigatie "van-slag-af", maar dat duurt maar even. Rond een uur of 3 reden wij de camperplaats Wetland in Asten op. Gereden 76 km.

15 april                                                              Asten (NB)Regendruppels, een apart geluid om mee wakker te worden. Ontbijten, vuil water lozen, vers water getapt en meer van dat soort "gedoe" rondom zo'n rijdend huisje. Rond 12 uur toch op de fiets gestapt richting Asten. Binnen een half uur vielen de druppels, dus de regenkleding niet voor niks meegenomen. Het werd snel weer droog en na wat boodschapjes gedaan te hebben in Asten de fietstocht rondom de Grote Peel gemaakt. Langs het bezoekerscentrum even naar binnen voor koffie met vlaai en daarna weer terug. Inmiddels in de volle zon. Lekker potje gekookt, de 1e pot scrabble in de camper gescoord en even na tienen weer plat, want ja, de hele dag buiten. 

16 april    Asten (NB)                                    Valkenburg (L)

Het heeft vannacht lekker gevroren, maar nu een strak blauwe lucht en zon. Lekker weer om te rijden. Vandaag richting Valkenburg, binnendoor via Roermond en de buitenwijken van Sittard en Geleen. De camping in Valkenburg ligt bovenop een berg. Een steile weg naar de camping met aparte camperplaatsen met een betegelde oprit. In de middag nog wat door Valkenburg gewandeld (niet veel veranderd met jaren geleden). Wel erg rustig. Even langs slagerij Lebouille (leverancier van het vlees van het restaurant waar onze jongste zoon werkt). Even een praatje gemaakt en daar ging zelfs de productieafdeling open om even wat foto's te maken. (Limburgse gastvrijheid). Uiteraard wat vleeswaren gekocht en daarna weer verder het stadje door. Klein stukje Cauberg op en terrasje gepikt. Een prima diner bij restaurant "Poortje" was een goede afsluiting.  Gereden 79 km. 

17 april    Valkenburg (L)                                        Neer (L)Rond een uur of acht wakker met een lekker zonnetje boven het Limburgse heuvelland. Vandaag een korte tocht naar de camperplaats in Neer. Eerst even melden bij de havenmeester van de jachtclub in Neer (was er niet), maar een andere man vertelde dat de havenmeester vanzelf langs komt. Klokslag 12 uur op de fiets voor een rondje door het Leudal en de bossen met o.m. een waterrad molen en aspergevelden. Via Helden Panningen en Kessel langs de Maas weer terug.  Gereden 58 km. 

18 april    Neer (L)                                           Afferden (L)Vandaag een korte rit naar Afferden, met onderweg een stop bij het kasteel in Arcen. Rond 10.00 uur waren wij op een stille parkeerplaats ( 5 auto's). Een kleine twee uur in de tuinen gewandeld en daarna nog even langs de Maas. Daarna nog een klein half uurtje naar camping Roland in Afferden. Melden bij de receptie, afgerekend en douche muntjes meegekregen. De rest van de middag gefietst in de bossen rondom Afferden.Gereden 47 km.  

 

 

 

 

 

 

19 april    Afferden (L)                                         Neede (G)

Het komende weekend gaan wij doorbrengen bij country vrienden in Neede. Een klein plaatsje in de gemeente Berkelland in de buurt van Eibergen. Omdat wij op zondag het jubileum concert van Sandra Vanreys in Aalten zouden bezoeken, hadden wij het plan om op de camperplaats in Aalten te gaan staan. Omdat ook zij naar dit concert zouden gaan, boden zij spontaan aan om op hun oprit te komen staan. Rond elf uur zaten zij al klaar met koffie en gebak, hebben wij wat gekletst en toen een fraaie fietstocht gemaakt rondom Neede. Veel bossen, landerijen en zandpaadjes. En een stop bij een pannenkoeken boerderij. Beetje veel wind. Gereden 99 km. 

20 april    Neede (G)                                             Aalten(G)Vandaag het jubileum concert in Aalten. Eerst een lekker ontbijtje, koffie met gebak en rond half een verzamelen bij een boerderij in Eibergen om gezamenlijk naar Aalten te rijden. Om half drie begon de show in een (te) overvolle zaal. Veel bekende artiesten met o.m. een uurtje Savannah. Tegen zeven uur weer in de auto terug naar de boerderij om daar met z'n allen te eten. Was gezellig zo'n club bij elkaar, maar als zij met z'n allen in het dialect gaan praten is het voor ons  westerlingen amper te volgen. 

21 april    Neede (G)                                     Denekamp (Ov)

Na het ontbijt de fietsen weer achterop de camper. Weer een korte rit naar camping "De Papillon" in Denekamp. Inchecken, praatje aan de receptie, fietsen afladen en weer op stap. Via Denekamp, Huize Singraven en het Lutterzand een fraaie fietstocht door een gebied vol bossen, zandverstuivingen en een grillig lopende beek. Gereden 56 km.

22 april    Denekamp (Ov)                                        Balk (F)

Een "lange oversteek" dwars door het noorden van Nederland van Denekamp naar Balk aan het Slotermeer. Eerst een stuk door Duitsland, daarna richting Hardenberg, en een nagenoeg kaarsrechte weg dwars door het bos richting Zwolle. Dan via Lemmer naar Balk. Hier zijn een aantal camperplaatsen bij jachthaven Lutsmond, aan de zuidkant van het Slotermeer. Door de harde wind vandaag geen fietstocht door het Gaasterland, maar een bezoekje aan het dorpje Balk. Een aardig plaatsje met kleine winkeltjes en leuke geveltjes. Overigens werden wij bij de jachthaven hartelijk welkom geheten door de havenmeester die druk bezig was om de boten vanaf de kant weer in het water te hijsen.  Gereden 133 km

 

23 april    Balk (F)                                        Enkhuizen(NH)Over de afsluitdijk en via Medemblik naar onze laatste reisbestemming. Even geparkeerd op de camperplaats bij de haven (gemeld bij de havenmeester dat wij hier een uur of 2 wilden staan) Korte wandeling, foto's gemaakt en geveltjes bekeken. Door naar het Enkhuizerzand in Enkhuizen.  Na de lunch op de fiets over de dijk naar Hoorn. Gereden 107 km

24 april                                                       Enkhuizen (NH)Gerda jarig. Een bezoek gebracht aan het Zuiderzee museum. Leuk om dat ook eens te zien. Daarna nog door het oude centrum gewandeld. In de loop van de middag werden wij door kennissen uit Hoogkarspel opgehaald om daar even wat te drinken en 's avonds bij een Argentijns restaurant met een etentje de verjaardag te vieren. 

25 april     Enkhuizen (NH)                     Hellevoetsluis (ZH)Helaas het zit erop. Via de files in de buurt van Amsterdam weer terug naar huis. In de loop van de middag weer thuis. We kijken terug op onze 1e zeer geslaagde camperreis.   Gereden 165 km

Totaal 918 camper kilometers en 263 fietskilometers.