Camper & Country

Click here to edit subtitle

2009 Weekendjes en korte trips

Maart 2009                                                                                                 Dinxperlo-Neede-Almen Een singer songwriter middag in Almen was de aanleiding voor een weekeindje weg. Op de vrijdag eerst naar  Dinxperlo (heerlijk gefietst) met een overnachting op een van de vele camperplaatsern daar. Op de zaterdag afgesproken met country vrienden in Neede, waarna wij op de zondag naar de de muziekmiddag in de Nieuwe Aanleg in Almen gingen. Een singer singwriter middag of avond vinden wij ook een prima manier om van de country muziek te genieten. Niet dansen, maar lekker luisteren. Overigens is daar bij de Nieuwe Aanleg een prima camperplaats aan het Twente kanaal. Moeten wij weer eens heen. Totaal 442 km.

April 2009                                                                                                                                Leek Begin april een terugkerend C&W festival in Leek. Dit festival wordt in april en november gehouden. Eerst naar Oentsjerk (Friesland) voor een bezoekje bij een nicht van Gerda. Daarna door naar Zwaagwesteinde voor de overnachting bij de jachthaven. Prima camperplaats trouwens gaan wij zeker nog wel eens naar terug. Op de zondag door naar het Sportcentrum in Leek voor een heerlijke dag met muziek en lekker dansen. Weer veel bekenden gesproken.  Totaal 706 km. (Foto camperplaats (de oprit) in Neede en Zwaagwesteinde in het fotoboek)

Juli 2009                                                                                                                               Emmen Het jaarlijkse C&W festival in Emmen. We starten dit lange weekend op de donderdag. Maar eerst naar Haren in Duitsland. Daar woont een collega die inmiddels ook van z’n vrije tijd geniet. Natuurlijk wordt er dan afgesproken , “als-je-in-de-buurt-bent" etc.…...… Nou dat hebben wij dus wel gedaan. Haren is tenslotte net over de grens bij Emmen. Overnacht op de camperplaats bij een groot recreatiepark in Haren. De vrijdag naar Emmen. De camping op de terreinen van een plaatselijke voetbalclub met gebruik van de faciliteiten van deze club was weer prima. Dit terrein wordt eerst gebruik door de deelnemers aan de fiets 4 daagse en daarna kunnen de bezoekers van het C&W festival daar gaan staan. Meestal een bonte verzameling van campers, caravans en tenten. De start van dit festival is op de vrijdagavond en verder op de zaterdagmiddag en avond en de zondagmiddag veel muziek. Ook weer lekker kunnen dansen. En het moet gezegd worden, toch lekker dat je zo je eigen huis bij je hebt. Totaal 536 km.

Juli 2009                                                                                                            Nijmeegse 4 daagse Evenals in 2008 weer terug richting Nijmegen. Vorig jaar voor 1 dag heen-en-weer gereden, maar nu een langere periode. Wij vertrokken al op woensdagmiddag richting de camperplaats in Kranenburg. Vlak over de grens bij Groesbeek. Een fraaie camperplaats. Op de donderdag gingen wij op de fiets naar Groesbeek. Helaas veel regen, maar ach, dat hebben de wandelaars ook. Na lang wachten zagen wij onder de wandelaars mijn broer en zwager. Verrast dat wij daar stonden, hebben wij even gezellig staan kletsen. Zij gingen weer verder richting Nijmegen en wij terug naar de camper. De vrijdag gingen wij op de fiets naar Nijmegen voor de intocht. Gladiolen gekocht en een plekje langs het parcours gevonden. Na 2 uur wachten kwamen ”onze mannen” weer langs. Foto gemaakt voor het nageslacht en zij weer verder. Wij nog even Nijmegen in. Wat een feest daar.  Terug naar Kranenburg en een welverdiend ijsje na deze fietsrit. Op de zaterdag nog even langs bij een oud collega in Noord Limburg en daarna weer terug naar huis. Afstand 302 km.

 

Camperplaats in Kranenburg

Augustus 2009                                                                                               Nieuwkoop -  Oirschot Op 31 juli eerst naar Nieuwkoop voor een verjaardag. Met de camper op de oprit bij onze zwager en schoonzus gestaan en daar ook overnacht. Op de zaterdagmorgen vertrokken wij richting Oirschot. Wij vonden daar een plek op een parkeerterrein vlak tegen het centrum aan. Daar was het traditionele country weekend. Zowel op de zaterdag als de zondag is daar live muziek op twee podiumwagens. Ook daar weer veel bekenden gesproken. Afstand 317 km.

Juli en Augustus 2009                                                            Hellevoetsluis-Renesse-Hellevoetsluis Op 15 juli zijn wij met onze kleindochter naar Renesse geweest. Een korte rit vanaf Hellevoetsluis, maar voor de kleine meid en ons een leuke dag uit. In Renesse is een groot Transferium waar je de camper (gratis) kan parkeren. Met een kleine wandeling sta je zo in het centrum van dit drukke vakantiedorpje. IJsje gegeten en daarna via de Brouwersdam terug. Wij hadden met de kinderen afgesproken om in de middag op de dagrecreatie bij Hellevoetsluis te barbecuen. Deze dagrecreatie is gelegen naast de oprit van de Haringvlietdam. Bij mooi zonnig weer staat het daar vol met caravans en campers. In de maand augustus zijn wij nog een aantal keren met het hele gezin op dit terrein geweest. Daar is ook een klein strandje waar je kunt zwemmen in het Haringvliet. Aan de andere kant van de N57 is het strand aan de Noordzee. Overigens is het jammer dat dit slechts een "dagrecreatieterrein" is. In de gemeente Hellevoetsluis zijn behalve op een camping GEEN camperplaatsen. Op een deel van dit dagrecreatieterrein zou m.i. een prima plaats voor campers ingericht kunnen worden.  

September 2009                                                                                                                      Almen Op donderdag de 24e naar Almen vertrokken voor een lang weekend op de camperplaats bij De Nieuwe Aanleg. De vrijdag een mooie fietstocht gemaakt door bossen en landerijen. Bij Gorssel zijn we de IJssel overgestoken richting Zutphen. Op de zaterdag zijn wij naar het oosten gefietst richting Lochem. Ook hier weer fraaie fietspaden dwars door het bos. Zaterdag avond was een country avond. Lekker kunnen dansen. Het blijft toch wel een prettige manier om zo twee hobby’s te combineren. (C&C= Camper & Country). Op de zondag weer geheel binnendoor teruggereden. Was een mooie tocht via Apeldoorn en de Veluwe.  Totaal 367 km.

        Fietsen rondom Almen    

November 2009                                                                                                                         Leek Het voorlopig laatste weekendje in 2009. Uiteindelijk doel het C&W festival in Leek bij Groningen. Vorig jaar hadden wij deze reis gemaakt via Noord Holland (Volendam en de Afsluitdijk) maar nu kozen wij voor de westkant van het IJsselmeer. Eerste stop was in Urk bij de haven. Na een rustige rit kwamen wij in de namiddag aan. Er stonden toch nog 4 campers. Eerst gerookte paling gekocht (viel eigenlijk een beetje tegen) en daarna nog even door Urk gewandeld. Het was een beetje regenachtig, dus gauw de camper weer opgezocht. In de loop van de avond “enige overlast” van rondscheurende auto’s. Het is ook overal hetzelfde. De zaterdagmorgen was er veel bedrijvigheid op dat parkeerterrein vanwege de aankomst van ene meneer uit Spanje (gelet op de spaanse vlaggen aan de lichtmasten). Wij vertrokken naar Balkbrug voor een koffie- en soepstop bij country vrienden. Was nog even spannend met de camper vanwege het smalle zandpad waar wij overheen moesten. Ging allemaal goed. In de loop van de middag naar Kampen voor een kort bezoekje aan dit stadje. Prima camperplek daar. Op de zondag nog een klein uurtje rijden  naar Leek. Een redelijk muzikaal programma en lekker kunnen dansen. Daar ook  overnacht bij de sporthal en op de maandag geheel binnendoor weer terug met een koffiestop in de buurt van Giethoorn en een lunchstop op de dijk in de buurt van Spakenburg. Via Baarn, Soestdijk, Utrecht en de Lekdek richting Schoonhoven weer naar huis. Totaal 643 km.

Camperplaats in Urk en Kampen

Camperplaats in Urk en Kampen

Naast de vele kilometers met de camper en op de fiets tijdens de weekendje en de reizen in het afgelopen jaar, hebben wij ook vele fietstochtjes gemaakt vanuit Hellevoetsluis. Goed bereikbaar is het Zuid Hollandse eiland Goere Overflakkee via de Haringvlietdam. En iets zuidelijker via Ouddorp en de Brouwersdam het Zeeuwse eiland Schouwen (met o.a. Renesse). Op de westkant van het eiland Voorne Putten zijn er ook prachtige fietspaden door de duinen bij Oostvoorne en het rondje om het Brielse meer.

De teller staat op dit moment op 2.320 fietskilometers over 2009.