Camper & Country

Click here to edit subtitle

2010 Denemarken

10 juni     Hellevoetsluis (NL)                                                                                             Kalkar (D)Vandaag vertrokken voor onze 2e grotere trip dit jaar. Om 13.00 uur vanuit onze woonplaats richting Duitsland. De bedoeling was om het 1e deel over de snelweg te gaan en dan het laatste deel binnendoor. Nou mooi mis, vlak na Gouda op de A12 stond een flinke file, zodat wij binnendoor via Bodegraven en Woerden richting het oosten trokken. Nou, daar was de 1e omleiding. Uiteindelijk kwamen wij daardoor bij Woerden weer op de snelweg. Ging goed tot aan de afslag Bunnik. Weer file (waar moeten al die mensen toch heen??). Dus toen maar binnendoor over de Utrechtse heuvelrug richting Rhenen. Nou mooi, weer een afsluiting. Uiteindelijk maar even naar het zuiden en toch maar via de A 15 richting Arnhem en via Zevenaar over de grens met Duitsland richting Kalkar voor onze 1e stop.  Langs de voormalige kerncentrale (al geruime tijd een pretpark) binnendoor naar de camperplaats even buiten het plaatsje. Er stonden al een 6-tal campers, even wat euro's in de parkeerautomaat en de stroom aansluiten. s Avonds nog even naar het leuke dorpje gewandeld. Afstand 220 km.

11 juni     Kalkar (D)                                                                                                  Winterberg (D)Om een uur of elf op weg (geheel binnendoor) naar onze volgende bestemming Winterberg in het Sauerland. Na een prima rit door een afwisselend landschap dat steeds heuvelachtiger werd, waren wij iets voor 16.00 uur bij Hotel De Brabander in Winterberg voor het fanclubweekend van Savannah. Een verslag van dit country weekend staat op de country pagina van deze website. Afstand 220 km.

14 juni     Winterberg (D)                                                                                      Hermannsburg (D)Na de lunch zijn wij vertrokken uit het hotel. De overige gasten van de fanclub bleven nog de voetbalwedstrijd Nederland - Denemarken kijken voordat zij met de bus weer terug gingen. Nu is Denemarken het uiteindelijke doel van onze reis en dat willen wij in 2 etappes bereiken. Via de 480 richting Brilon en dan via de A33 langs Paderborn en Hannover naar het noorden van Duitsland. We hadden gekozen voor een camperplaats iets buiten het dorp Eschede. Helaas niks meer van te vinden. Zowel in de Camperplaatsengids als in de Pro Mobil Stellplatz-Atlas Deutschland Nord stond deze camperplaats. Men was in de boerderij aan het verbouwen, maar geen camperplaats meer te zien. Dus toen even via de TomTom naar een nieuwe camperplaats gezocht. Dit werd uiteindelijk Hermannsburg, ongeveer 12 kilometer verderop, waar een aantal grote en kleine camperplaatsen liggen. Wij kozen voor de Schutzenplatz aan de Lotharstrasse. Een allervriendelijkste Duitser heette ons welkom namens de schietvereniging en wenste ons een prima verblijf toe. Hij vertelde ook nog dat wij voor de service gebruik konden maken van het sani station bij het Waldschwimmbad iets terug aan de Lotharstrasse. Hij benadrukte dat je best wat langer mocht staan dan 24 uur. Afstand 269 km

15 juni     Hermannsburg (D)                                                                                   Heiligenhafen (D)Leuk wakker worden met een aantal huppelende konijntjes rondom de camper. Na het ontbijt zijn wij een klein stukje terug gereden voor de serviceplaats bij het zwembad. Via de Luneburger Heide naar de A7 richting Hamburg en over de Elbe brug naar de A1 langs L?beck en Neustadt ( in Holstein) Overigens zijn er in Duitsland 24 plaatsen met de naam Neustadt. Na Oldenburg nog een klein stukje om uiteindelijk op onze volgende camperplaats in Heiligenhafen te arriveren. Een ruime plek met al wel veel campers tussen de haven en het strand. Die middag hebben wij een flinke wandeling gemaakt langs het strand en in het stadje aan de haven een lekker ijsje gesnoept. Daarna nog even het centrum ingelopen voor wat foto?s van dit plaatsje. Afstand 209 km

 

16 juni     Heiligenhafen (D)                                                                                              Borre (DK)Vanuit Heiligenhafen was het maar een klein stukje rijden naar Puttgarden op het (schier)eiland Fehmann. Hier vandaan ging de veerboot naar Rodbyhavn in Denemarken. Even voor 12.00 uur waren wij bij de kassa voor een ticket. Wij zagen dat de eerstvolgende afvaart 15 minuten later was. Opstellen in rij 14. Nog even wat foto's gemaakt voordat wij de veerboot op konden. De camper op dek 2 geparkeerd en toen naar boven in de boot voor de koffie.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Een rustige overtocht van iets meer dan een half uur over de Femern Bolt, met nog alarm aan boord (was dus een oefening).

Vrij vlot de veerboot weer af voor onze eerste kilometers in Denemarken over de E 47. Potver?*@!!.. de TomTom doet het niet meer!!!!!!! Aan de ene kant van het water wel en nu niet meer?? Bij de eerstvolgende P maar even stoppen voor de lunch en meteen de navigatie even nakijken. Hoe kan dat nu?? Komt dat door alle apparatuur aan boord van een dergelijke boot?? We zullen het nooit weten. Dus maar eens de reset knop geprobeerd en jawel hoor, weer beeld, maar nog geen GPS ontvangst. Naar buiten, wil weleens helpen en ja hoor gelukkig weer een werkend navigatiesysteem. Daarna smaakte de lunch weer prima.

 

 

We volgen de E47 tot de afslag Faro om over de 287 (links en rechts van ons water) op weg te gaan naar het eiland Mon voor de camping Mons Klint iets na het dorp Borre. Gemeld bij de receptie, een mooie plek uitgezocht en daarna eerst even de wasmachine/droger opgezocht om wat (country) kleding te wassen. Want ja, die hebben wij nog een keer nodig deze reis. Op deze prachtige zonnige dag hebben wij heerlijk buiten kunnen eten. Afstand 119 km

17 juni     Borre (DK)                                                                                                                          Om tien uur (laat he) uit het mandje, ontbijtje buiten en daarna de spullen gepakt voor een wandeltocht. Vanaf de camping een wandeling van ca. 2,5 km. naar de krijtrotsen bij Mons Klint aan de oostkant van het eiland. Er is daar een Geo centrum waar uitleg wordt gegeven over het ontstaan van Denemarken en de krijtrotsen. Dat lieten wij voor wat het was. Na de koffie een gemarkeerde wandeling gemaakt. Eerst via het bos aan de bovenkant van de krijtrotsen met hier en daar een fraai panorama van deze kuststreek en de zee. Daarna een hele lange trap af richting zee, waar je op zeeniveau langs de krijtrotsen kon lopen. Dit ging grotendeels over grote kiezels. Geluncht onderaan de krijtrotsen. Uiteindelijk weer terug via een hele lange trap naar het Geo centrum en door het bos naar de camping. Weer een fraaie zonnige dag. De scottelbraai uit de camper en lekker buiten kunnen eten.

18 juni     Borre (DK)                                                                                               Kopenhagen (DK)Ontbijten, douchen en de camper weer reisklaar maken. Afgerekend bij de receptie en toen vertrokken richting het noorden. Over de 59 langs de Stege Bugt en de brug bij Kalvehave naar de haven van dat plaatsje voor een koffiestop. Meteen even de lokale middenstand bezocht voor wat boodschapjes. Door richting Presto en Fakse Ladeplads voor een deel over de Margrietroute die door heel Denemarken loopt. Daar gestopt op een P langs de Oostzee voor de lunch. Via Rodvig en Koge richting Kopenhagen. Bestemming was de camperplaats bij de jachthaven van Vallenbak. Nou de coordinaten brachten ons bij een supermarkt. Iets doorgereden tot aan het water. Ja, masten, dus een jachthaven. Nou inderdaad, maar geen camperplaats te bekennen. Andere coordinaten in de TT ingevoerd (stonden in De Nordic Camper Guide) maar helaas geen camperplaats. Ook een andere Nederlandse camperaar kwam via de navigatie op deze plek terecht. Hopelijk hebben ook zij toch ergens een plekje gevonden. Wij besloten naar de City Camp in Kopenhagen door te rijden. Nog 15 km. Het was een klein beetje file in de stad omstreeks deze tijd aan het eind van de middag. De camperplaats was al snel gevonden. Bij het inchecken kregen wij uitgebreid foldermateriaal mee, o.a. de city map van Kopenhagen met een beschrijving voor een "Self Guided walk", en een uitgebreide toelichting van de camperplaats beheerder over de diverse locaties t.o.v. de camperplaats. Het is een drukke camperplaats met campers uit Noorwegen, Zweden, Duitsland, Frankrijk en natuurlijk Nederland. Afstand 142 km

    

19 juni     Kopenhagen (DK)                                                                                                                 Vandaag de wandeling door Kopenhagen. Volgens de City map is dit een non guided walk, waarbij je langs alle markante punten van de stad komt. De camperbeheerder had ook al verteld van de vertrekplaats van de City bus, dus wij waren voldoende op de hoogte van de (on)mogelijkheden. Rond elf uur van de camperplaats vertrokken, over de spoorlijnen naar het centrum. Langs het station en het (pret)park "een-grote-kermis" Tivoli richting het stadhuis. Een druk plein wat voor het grootste deel was volgebouwd met allerlei stands en een groot video scherm i.v.m. het WK voetbal.

 

Door een drukke winkelstraat richting Nyhavn met zijn vele terrasjes en daarna een stuk langs het water naar het Koninklijk paleis. Ook daar eigenlijk wel druk, zeker vanwege de wisseling van de wacht. Er staan daar 6 wachters verdeeld over het hele plein voor de diverse locaties. Bij het wisselen lopen de soldaatjes in het gelid dwars over het plein.

 

Daarna verder richting het zeemeerminnetje dat er niet was (staat op de wereldtentoonstelling in Sjanghai) . Overigens wisten wij dit, dus zo'n teleurstelling was het nou ook weer niet. I.p.v. de zeemeermin stond er een grote foto van het beeld in Sjanghai. Sneu wellicht voor de souvenir verkopers, die daar stonden met hun miniatuurtjes en ansichtkaarten.

  

 

  

Daarna door de vesting (de citadel) een oude legerplaats met kasteel en kerk richting Kings Gardens.

 

 

 

 

Een groot park, waar heel veel Denen de zaterdag doorbrengen. Uiteindelijk kwamen wij weer terug op het Stadhuisplein. Dit plein was al aardig gevuld met Denen in nationaal voetbaltenue, die daar  avonds naar de voetbalwedstrijd van het Deense elftal konden kijken. Na een welverdiende verfrissing in een lokale bar liepen wij weer langs het centraal station terug naar de camper.

20 juni     Kopenhagen (DK)                                                                                             Korsor (DK)De camperplaats in Kopenhagen is niet veel bijzonders (groot asfalt parkeerterrein), maar er zijn wel de nodige voorzieningen. Na het ontbijt de camper weer ingepakt en daarna eerst maar even wat service (vuil water en chemisch toilet lozen, en schoon water innemen). Vandaag het plan om eerst nog wat verder naar het noorden te rijden en dan wat sightseeing over Sjelland. De TomTom loodste ons prima door het centrum van Kopenhagen in noordelijke richting naar Lillerod. Via de 16 naar Frederiksvar en Frederikssund ( koffie break) en daarna de brug over het Roskilde Fjord richting Skibby. Even een stop bij een supermarkt voor wat boodschapjes en daarna door richting Holbak. Aan de haven geluncht en vervolgens via Kalundborg naar Korsor waar bij de jachthaven een camperplaats is. Een prachtige plek met uitzicht op de Storebeltbrug. Deze brug verbindt de eilanden Sjelland en Fynn.

 

Een fraai object om te fotograferen. Ook het passeren van de grote vrachtboten en cruiseschepen is een imponerend gezicht op dit grote water. In het kantoor van de havenmeester hangt een automaat waaruit je een ticket kan halen voor de overnachting. Alles inclusief elektra en met gebruik van toilet en douches. Gelukkig hebben de kinderen ons herinnerd aan het feit dat het vandaag vaderdag is. Overigens een dag die wij niet echt vieren, maar wel een goede gelegenheid om uit eten te gaan. Aan de overzijde van de camperplaats is een restaurant met uitzicht op het water en de fraaie brug. Volgens de kaart is de totale lengte van deze brug 23 kilometer. Na het eten nog wat foto's geschoten van de brug en ondergaande zon. Afstand 208 km

21 juni     Korsor (DK)                                                                                            Fjellebroen (DK)Ontbijt in de zon met uitzicht op de brug over de Storebelt. Nadat wij schoon water hebben ingenomen, gingen wij op weg richting de brug. Een rit van Sjelland naar het eiland Fyn, over deze imposante brug. Na de oprit doemen al snel de tolpoortjes op. Lange rij voor de (cash)kassa, maar geen rij bij de credit card kassa. Card erin en eruit, slagboom open en daar gaan we. Gerda al druk in de weer met het fototoestel om de nodige plaatjes te schieten. Deze rit moest even over een stukje snelweg, maar direct na de brug namen wij de afslag om verder binnendoor de eerste kilometers over Fynn te maken. Eerst noordwaarts richting Kerteminde, waarvan weer een deel over de Margrietroute, en toen naar Odense. Vanwege de drukte werd een bezoek aan het centrum maar afgelast en gingen wij verder in zuidelijke richting Brobyvak om vlak voor Kvundrup het kasteel Egeskov te bezoeken.

 

In het kasteel zijn een aantal ruimten te bezichtigen, terwijl een deel van dit nog bewoonde kasteel voor het publiek is gesloten. Een jachtkamer (met veel jachttrofeeen, men had niks beters te doen zeker) en de nodige kamers met allerlei spullen uit vervlogen tijden. Daarnaast zijn in dit grote park allerlei tuinen en een paar musea te bezoeken met o.a. oude auto?s, motoren, vliegtuigen, koetsen en landbouwwerktuigen. Ook een doolhof en speeltuin ontbraken niet. Wij hebben bijna de hele middag in dit park doorgebracht.

Daarna via Kvurndrup en Svendborg in het zuiden van het eiland door naar een klein plaatsje, waar volgens de Nordic Camper Guide een leuke B&B locatie is nl. Firklevegard aan de Strandhuse in Fjellebroen. Wij konden achter het grote huis in de tuin parkeren. Een prachtige plek, met uitzicht op het Makkebolle Fjord. Later kwamen er nog 2 Deense campers bij. Onze 1e ervaring met een camperplek uit de Nordic Camper Guide. Nou, prima lokatie. Afstand 149 km

 

22 juni     Fjellebroen (DK)                                                                                     Norre Aaby (DK)Vandaag een korte rit langs de westkant van het eiland Fyn. Via Faaborg met supermarkt voor de nodige boodschapjes voor de komende dagen, langs de kust naar Assens en ons volgende reisdoel de Ronas Strand Camping bij Norre Aaby. Overigens ligt deze camping een paar kilometer buiten dit stadje aan het Gamborg Fjord. Van de grote weg af reden wij richting het water naar deze camping. Inchecken, camper installeren en daarna eerst even lunchen. In de loop van de middag heb ik dit verslag weer even wat bijgewerkt op de laptop. Ook konden wij via de Wifi van de camping weer even wat e mail checken. Na al het gewandel en gereis, besloten wij om hier 3 dagen te blijven staan. Afstand 80 km

23 juni     Norre Aaby (DK)                                                                                                       Vandaag een luierdag. Beetje puzzelen, beetje eten, beetje in de zon zitten en verder lekker lui. Het viel ons op dat het in de loop van de middag steeds drukker werd op de camping. Veel ouders met kinderen die blijkbaar op bezoek gingen bij opa en oma op de camping. Het bleek dat vandaag het zgn. Midzomernachtfeest werd gevierd. Rond een uur of acht gingen veel campinggasten naar een vuurplaats, waar zij met stokken met brooddeeg eraan (er zal ongetwijfeld een naam voor zijn) zaten te roosteren. Er stond ook een grote brandstapel opgesteld met daarbovenop een heks. Om 22.00 uur werd de brandstapel aangestoken. De Denen rond de brandstapel hadden allemaal een papier gekregen met daarop de tekst voor een paar liederen. Nou, dat hebben wij maar eens even aangehoord en op de video gezet. Uiteraard de nodige foto's geschoten. In de verte hoorden wij het geluid van vuurwerk. Dus er werd nog meer feest gevierd.

 

24 juni     Norre Aaby (DK)                                                                                                                 Pas om half tien wakker. Foei?? Of toch niet?? De ochtend wat verder geluierd en in de middag de fietsen gepakt voor de 1e fietstocht door Denemarken. Een rustige tocht door heuvelachtig gebied. Weinig tot geen fietspaden hier in de buurt. Na het eten de laatste poule wedstrijd van Nederland gezien (voor ons de 1e wedstrijd, want nou ja echt spannend vinden wij dit toch niet)

 

25 juni     Norre Aaby (DK)                                                                                          Morsbol (DK)Wij vertrekken van Fyn naar Jylland, dus in westelijke richting. Weer eens een brug over en nu richting Velje. De snelweg af en dan op naar Billund voor een bezoek aan Legoland. Je bent toch in de buurt, hebt zelf met lego gespeeld jaren geleden (en later met de kinderen weer), dus dit hoort erbij.

 

 

Een paar uur door het park gewandeld, bijna alles bekeken en wat eten, drinken en ijs genuttigd. Legoland is voor een deel Madurodam, maar dan met Lego, en verder veel speelplezier voor de kinderen. Een western dorp met de nodige horeca en natuurlijk een grote winkel met Lego spullen. Complete dozen, maar ook losse steentjes waren er te koop. In de namiddag reden wij van Billund een kleine 12 kilometer naar Morsbol. Zowel in de Nordic Camper Guide als in de gids van campercontact (Grindsted) stond een camperplaats bij een boerderij. Prima plek, naast het zwembad en met uitzicht over de landerijen. Luifeltje uit, stoeltjes buiten en lekker genieten van de zon en de stilte op het platteland. De vriendelijke eigenaar kwam ook nog even melden dat hij de barbecue had aangestoken en dat wij hiervan en van het zwembad gebruik konden maken. Afstand 88 km.

26 juni     Morsbol (DK)                                                                                                Hillerup (DK)Nog even wat foto's geschoten van de boerderij en toen vertrokken richting Ribe. Volgens de documentatie het oudste stadje van Denemarken. Rond 13.00 uur reden wij de Parking op (geen camping daar, maar je mag er wel 48 uur staan, echter dit geldt niet voor campers). Ribe hadden wij ook al miniatuur in Legoland gezien. Nou het echte Ribe viel ons wel wat tegen. Niet alle huizen zaten "keurig-in-de-verf" en de leuke kleine straatjes met pittoreske huisjes stonden helaas vol met blik. Natuurlijk lastig voor de bewoners, maar dit soort dorpjes zouden eigenlijk autovrij moeten zijn. De grote kerk en een kleine foto tentoonstelling over de historie van Ribe bezocht. Het Viking museum lieten wij voor wat het was. Nadat wij bij de camper terug waren besloten wij om hier toch niet te overnachten.

                                               

Iets verderop in Hillerup was volgens de Nordic Camper Guide weer een camperlocatie achter een boerderij. Ook dit bleek een grote B&B locatie te zijn. Wij konden de camper in een grote tuin achter het huis parkeren. Wat een rust hier op het platteland. Later kwam er nog een Duitse camper bij. Afstand 81 km.

 

27 juni     Hillerup (DK)                                                                                              Bork Havn (DK)Eerst weer wat foto's van deze fraaie camperplaats/B&B locatie en daarna door naar Esbjerg.

 

 

Aan de zee staan daar 4 hoge beelden van een Deense kunstenaar. Het kunstwerk heet Mennesket ved Havet.

 

Voor een deel weer over de Margrietroute noordelijker op Jylland naar het zuidelijkste puntje van het Ringkobing Fjord richting Bork Havn.

 

 

 

Wij gingen daar naar een camping uit de ACSI gids: Camping Bork Havn. Rond 14.00 uur waren wij op de camping. Luifeltje weer uit etc. etc. en na de lunch lekker op de fiets de omgeving verkennen op deze wederom stralende zonnige dag.

 

 

Deze 2e tocht in Denemarken ging richting het schiereiland Tipperne aan de westkant van Bork Havn. Een verlaten stuk Denemarken in het zuiden van het fjord. Het asfaltpad veranderde hier al snel in een grindpad.  Langs het Viking museum en over het schiereiland met oude hutjes die vroeger door jagers werden gebruikt weer terug naar de camping. Afstand 103 km.

 

28 juni     Bork Havn (DK)                                                                                                                   Net voor de middag de fietsen weer gepakt voor een tocht in noordelijke richting langs het fjord. Overigens is dit het enige fjord dat niet in open verbinding met de zee staat. Vanaf Bork Havn ging het fietspad richting Hemmet Havn (nou ja, fietspad het was een grind/zandpad met stukken mul zand, dus looppad!! ) Daarna nog een flink stuk grof grind om uiteindelijk weer in de bewoonde wereld wat asfalt tegen te komen. Eindelijk een fietspad wat gescheiden van de rijweg was aangelegd.

 

 

 

Via Hemmet, waar wij bij de kerk hebben geluncht,  en allerlei kleine dorpjes kwamen wij weer in een grote boog richting de camping na een tocht van ca. 20 kilometer. ?s Avonds vanaf de haven nog even genoten van de ondergaande zon.

29 juni     Bork Havn (DK)                                                                                              Bryrup (DK)De camping in Bork Havn verlaten en aan de westkant van het fjord naar Ringkobing gereden. Deze smalle strook land langs het water, met lage duinen, is een groot vakantiepark met campings en vakantiehuisjes. Onderweg bij de haven van Hvide Sande koffie gedronken. Daarna aan de noordkant van het fjord de stad Ringkobing bezocht.

Daarna door op de 15 in oostelijke richting via Herning naar Silkeborg. Een redelijk saaie weg met lange rechte stukken. Pas in de buurt van Silkeborg werd het wat heuvelachtiger. Silkeborg, een leuke plaats met een gezellig plein met typisch Deense huizen hebben wij ook bezocht.

 

 

 Maar weer eens een ijsje gesnoept, want ja, het was vandaag weer een stralende zonnige dag.

 

Ingredienten voor een ijsje. Eerst een flinke hoorn, daar wat roze slagroom in (voor de kenners: een soort Haagse bluf), opvullen met bolletjes ijs en een flinke dot softijs, daarbovenop nog wat van dat roze spul en dan nog een marshmallow in chocola. Een machtige hap, maar wel lekker. Daarna hoef je voorlopig effe niks meer!

Tegen 17.00 uur stonden wij voor de slagboom van de camping in Bryrup. Helaas begon de lucht te betrekken en uiteindelijk kregen wij (na Kopenhagen) de 2e regenbui.

 

NB. Bij het bakken van het vlees op de scottel kwamen er vlammen uit het apparaat op een plek waar dat normaal niet hoort. Dus, gaskraan uit, en het vlees maar in de camper in de pan gebakken. Het smaakte voortreffelijk trouwens. Na een paar uur stopte het met regenen. Buitje tegen het stof zullen wij maar zeggen. Afstand 151 km.

 

30 juni     Bryrup (DK)                                                                                                                        Een rustige dag vandaag. Wat gewandeld in het dorpje, door het bos achter de camping en over een bijna verlaten spoorlijn. Hierop rijdt incidenteel een oude toeristen trein. Nog even geprobeerd om via de Wifi van de camping te internetten. Echter geen verbinding.

 

1 juli     Bryrup (DK)                                                                                                        Kolding (DK)De camper weer ingepakten daarna vertrokken richting Horsens. Via een glooiend landschap gingen wij door naar Juelsminde.Op de camperplaats bij de jachthaven hebben wij de camper geparkeerd. Daarna een wandeling door het stadje gemaakt, vers brood gekocht en langs de jachthaven gewandeld. 

Via Velje door naar Fredericia. Bij de rommelige jachthaven gestopt voor de lunch. Overigens heb je hier een mooi uitzicht op de brug die Jylland en Fyn met elkaar verbindt. Dit is een officiele camperplaats, maar wij vonden het niks.

 

Rond 16.00 uur reden wij Kolding binnen. Via de TT eerst even een supermarkt in de buurt gezocht (en gevonden) en toen door naar een campingterrein dat was ingericht voor de bezoekers van het C &W festival in Kolding. Wij hadden enige maanden geleden al een reservering hiervoor gemaakt. Snel een plekje gevonden. Afstand 134 km.

 

2 juli     Kolding (DK)                                                                                                                           De ochtend rustig ontbeten en daarna een  wandeling naar het centrum van Kolding gemaakt. Wij hadden nog geen plattegrond, dus dan maken wij onderweg altijd een foto om ons te kunnen orienteren. De camping was bij de KFUM Hallerne, dus vandaar de foto. Maar toch eerst even het toeristenbureau gezocht voor een plattegrond van Kolding, koffie gedronken en toen wat gewandeld in de stad en rondom de Slots. Een binnenmeertje vlak achter het centrum. In de binnenstad van Kolding is op de vrijdagmiddag van het festival live muziek op diverse locaties. Vanaf een boot in het centrum was er een optreden waar wij een tijdje van hebben genoten onder het genot van een hapje en een lekker koud biertje.

 

Rond 16.00 uur waren wij weer terug op de camping. Vanaf de camping reden bussen naar het festival terrein. Dit festival wordt gehouden in het Amfiscene, een openluchttheater. Om 18.00 uur namen wij de bus om uiteindelijk om 24.00 uur weer op de camping terug te keren. Een prima avond, lekker weer, waardoor we nog tot laat buiten hebben gezeten. Tegen 1 uur begon het te regenen. Nog even blijven zitten en de luifel wat scheef gezet, zodat het regenwater eraf kon lopen.

 3 juli     Kolding (DK)                                                                                                                          Alweer een stralende zonnige dag. Dat buitje was wel hevig geweest, maar nu was het weer strak blauw. Lekker buiten ontbijten en daarna om 12.00 uur weer met de bus naar het festival terrein, om twaalf uur later weer terug te keren. Genoten van de muziek, heerlijk kunnen dansen en wat met diverse Denen kunnen kletsen.

Een uitgebreid verslag van dit festival met diverse artiesten staat op de country pagina.

4 juli     Kolding (DK)                                                                                              Wildeshausen (D) Alweer een stralende dag. De dag van vertrek. Na het ontbijt en het inpakken van de spullen nog even wat gekletst met een aantal Deense festivalgangers. Daarna op pad. Eerst nog voor wat resterende Deense Kronen diesel getankt en toen via de E 45 Denemarken uit. Na ruim 1 uur passerden we de grens met Duitsland richting Hamburg. Via de Elbe tunnel (beetje file) ging het over de A1 richting Bremen. Onderweg wel regelmatig wegwerkzaamheden (verbreden van de snelweg), maar ruim voor Bremen liep het echt helemaal vast. Via de radio hoorden we dat we in een file stonden van iets meer dan 20 km. Nou, dan toch maar verder binnendoor. Liever iets langer (maar in ieder geval rijden!!), dan in de hitte in een file. De eerstvolgende afslag was voor ons. Het betekende wel dat wij dwars door Bremen moesten, maar de TT heeft ons door grotere steden geleid. Na Bremen en via Delmenhorst reden wij over de 213 richting Wildeshausen waar iets buiten het plaatsje een fraaie camperplaats lag. Er waren nog een paar plekjes over toen wij iets na 19.00 uur de camperplaats opreden. Afstand 362 km.

5 juli     Wildeshausen (D)                                                                                     Hellevoetsluis (Nl)De laatste etappe. Via de A1 richting Osnabruck en langs Rheine Duitsland en Enschede Nederland. Via Deventer en Arnhem naar de A15 richting Rotterdam. In de loop van de middag weer thuis.Afstand 367 km

 

We hebben het getroffen met het weer in Denemarken. Een fraai land met vriendelijke inwoners. Veel ruimte, weinig verkeer en relaxt rijden over goede wegen. Prachtige campings met uitstekende sanitaire voorzieningen. De camperplaatsen en overnachtingsplaatsen bij particulieren uit de Nordic Camper Guide zijn zeer aan te bevelen.

 Totaal 2.902 camper kilometers en (slechts) 63 fietskilometers.

Afgelegde route

 

 

 

Foto album Denemarken 2010