Camper & Country

Click here to edit subtitle

2010  Weekendjes en trips

November 2010                                                                      Weekendje Flevoland en Leek (Gr)

Nadat wij op woensdag de camper "van stal" hebben gehaald, vertrokken wij op vrijdag de 12e voor een weekendje weg. Eerst even bij zoon/schoondochter en kleinzoon langs om de auto te "stallen" en daarna via de A15 en A 27 (heen maar gewoon over de snelweg) naar de Flevopolder. Gisteren had het flink gestormd en ook vandaag ging het soms nog aardig te keer. Gelukkig reden wij van ZW naar NO, dus "voor-de-wind". Het plan was om via een bezoekje aan Almere (waren wij nog nooit geweest) en via Almere Haven langs het water naar Zeewolde rijden. Nou dat plan mislukte volkomen. Een wegafsluiting wegens werkzaamheden maakte dat onmogelijk. Uiteindelijk reden we via Zeewolde (even wat flappen-tappen) naar onze 1e stop op Camperterrein De Wielewaal in Zeewolde.

Een fraai terrein, behoorlijk ver buiten Zeewolde, waar op dat moment 4 campers stonden. Een "old timer" camper kwam op dat moment van het terrein af. (Waar is de camera vraag je je op dat moment af). Wij hebben ons gemeld bij de receptie en de camper geïinstalleerd.

 

Daarna een korte wandeling vanaf de camperplaats naar het water van het Nijkerkernauw. Aan de overkant stond het gemaal waar wij tijdens ons weekendje Amersfoort in juli van dit jaar nog langs hadden gefietst. In de loop van de avond begon het weer te regenen. Herfst in Nederland, bah dus.

 

 

 

Zaterdagmorgen pas om half tien wakker. Ja, dat heb je op een stille plek met enkel het geluid van de vogeltjes en overvliegende ganzen.  Na het ontbijt reden wij dwars door Zuidelijk Flevoland via de N305 en N302 richting Lelystad voor een bezoek aan de outlet stores van Bataviastad.

Oei, wat een drukte daar rondom de Batavia haven. Ja logisch, aankomst van de Sint, maar wij konden zonder problemen het overvolle parkeerterrein bereiken. Eerst even koffie (met uitzicht over het Markermeer en de Batavia werf) en daarna de winkels door (nee, niet allemaal). Veel te koop, en soms nog veel te prijzig, maar uiteindelijk nog wel een nieuwe winterjas gekocht. Na het "gewinkel" eerst langs de camperplaats aan de Houtribweg in Lelystad.  Een grote mix-parking waar op dat moment niemand stond. Wellicht iets voor van de zomer als het wat drukker is en dit een leuke uitvalbasis is om op de fiets dit deel van de polder te verkennen. 

Daarna via de A6 over de Ketelbrug naar de camperplaats bij de haven in Urk. Vorig jaar hebben wij ook in Urk gestaan, maar waren daar toen laat in de middag waardoor wij niets van het dorpje hebben gezien. Nu hebben wij een wandeling gemaakt langs de haven en de vuurtoren en een deel van de stegenroute welke door het dorp loopt. De havenmeester kwam op de fiets even aan om af te rekenen. En ach 's avonds even wat "scheurend jeugd" in hun auto's op het terrein (!! wat gebruiken we veel bezine en tjonge wat slijten de banden hard, hoe zou dat toch komen??) maar ze hadden nog meer te doen, want ze waren eigenlijk weer snel verdwenen.

 

 

Op zondagmorgen gingen wij om 10.00 uur via het knooppunt Joure naar het Sportcentrum in Leek. Daar werd voor de 25e keer het Borderline Country & Western festival gehouden. Een verslag van dit festival staat op de countrypagina van deze site. Rond 20.00 uur reden wij weer terug uit Leek. Gaan we naar de camperplaats in Lutjegast, Groningen of weer terug naar Urk? Uiteindelijk kozen we weer voor Urk waar wij iets na half tien aankwamen. Er stond nog 1 camper.

Maandag weer terug naar huis, maar sight-seeing via Noord Holland. Vanaf de haven in Urk eerst even wachten voor de brug over de Urkervaart bij de Urker sluis. Wij stonden vooraan, dus 1e rang. Een fors schip moest vanaf het IJsselmeer via de sluis het binnenland in. Nou loopt die brug dus over de sluis. De matroos was druk doende met het neerhalen van de mast voorop het schip en terwijl het schip langzaam zakte (er is daar nogal een fors verval) liet de brugwachter ook de brug alvast zakken. Nou dat liep niet geheel gelijk. Met flink gekraak kwam het brugdek op de neergelaten mast terecht. Gelukkig had de brugwachter het door en liet de brug weer omhoog gaan. Maar ja, het kwaad was al geschiedt. Een kromme mast en wat krassen onderaan het brugdek. De discussie tussen matroos en brugwachter zal ik hier maar niet vermelden. En ja weer, waar is het fototoestel als je hem nodig hebt. Voortaan dus bij de hand houden.

Na een stukje A6 en afslag Lelystad besloten wij om via de dijk Lelystad-Enkhuizen naar Noord Holland te rijden. Eerst een koffiepauze vlak na de Houtribsluizen en dan de dijk op. Voor ons een nieuwe, nog nooit gereden  weg. Het was vandaag een mooie zonnige dag met mooi uitzicht over links het Markermeer en rechts het IJsselmeer. Vanaf deze weg heb je een mooi uitzicht over de "sky line" van Enkhuizen.

 

 

In Enkhuizen meteen even de nieuwe camperplaatsen bezocht. Ziet er goed uit zo bij de haven. Daarna door over de N302 en de N 243 naar Alkmaar. Langs het Alkmaardermeer en Zaanstad over de N246 naar de veerpont over het Noordzee kanaal. Ja, ben je dan auto of vrachtauto?? Is niet geheel duidelijk. Uiteindelijk via Spaarndam, Haarlem en Heemstede verder zuidelijk langs Hoofddorp om iets voorbij Nieuw Vennep via de A4 de rest van de thuisrit via de snelweg te rijden. 

  

 

September 2010                                                             Weekje Grubbenvorst (Nl) en Goch (D)

Na de abrupt afgebroken reis naar Frankrijk besloten wij om toch nog 1 weekje weg te gaan. Even alles achter ons laten, de zinnen verzetten en even te ontspannen. Wij kozen voor een weekje Limburg. Hopelijk zou het weer nog een beetje meewerken. Op de bewolkte zondagmiddag vertrokken wij via de A15 richting Nijmegen om daarna via de A73 de richting Venlo te volgen. Nou in de buurt van Tiel begon het echt te plenzen. Voor de afslag Grubbenvorst werd het alweer droog. Wij gingen naar camperplaats Kompas. Hier waren wij vorig jaar op de terugreis vanuit de Moezel ook al eens geweest. Toen hadden wij al zoiets van, dat is een mooie plek, hier komen wij nog eens terug.  

Maandag de 13e begon als een zonnige dag. Bij de diverse informatie op de camperplaats hadden wij een kaartje van de omgeving gevonden. Na de koffie vertrokken wij via een knooppunten route die langs de camperplaats loopt in noordelijke richting naar Lottum. Het "rozendorp" langs de Maas. Vandaar naar het veerpontje in Broekhuizen om via de oostkant van de Maas naar Arcen te fietsen.

 

 

Aan de rivier in Arcen hebben wij geluncht. Langs het kasteel in Arcen (vorig jaar al bezocht) en door het bos langs de Schandelose heide reden wij naar Velden. Daar weer met een pontje over naar Grubbenvorst, waarna wij over een spoorlijn en via een verhard bospad weer terug kwamen bij de camperplaats. De gehele route was het gelukkig droog gebleven, ondanks de dreigende donkere lucht.

Ondanks de voorspelde regenachtige dag, bleef het dinsdag de 14e de hele dag droog. Wel een harde wind en heel veel grijs (zowel de fietsers onderweg als de lucht). 's Morgens beetje puzzelen, beetje internetten en 's middags op de fiets naar Horst. Een tochtje van een kleine 6 kilometer. De weekmarkt werd alweer afgebroken, dus daarvoor waren we te laat. Even gewandeld in Horst, wat boodschapjes en toen weer terug naar de camper.

Woensdag de 15e weer een fietsdag. Vanaf de camperplaats door Grubbenvorst naar het pontje over de Maas. Direct na het pontje in Velden rechtsaf in zuidelijke richting naar Venlo. In het centrum hebben wij een klein stukje van de stadswandeling gelopen. Na de lunch (lekkere vis van de markt) verder gefietst in zuidelijke richting. Daarna over de brug richting Blerick. Een korte pauze in het zonnetje langs de maas, en daarna langs de westkant van de rivier weer terug naar Grubbenvorst. Een leuke fietstocht.

 

De16e. Wat doen we? Blijven we nog langer in Limburg of gaan we verder? We besloten om het gebied net aan de andere kant van de grens te bezoeken. In Kranenburg hadden wij ooit een brochure meegenomen van het Niederrhein gebied. Een gebied met heel veel camperplaatsen.

 

 

 

Via Venlo reden wij Duitsland binnen en via Straelen en Kevelaer reden wij naar Goch. Een groot terrein met achterin camperplaatsen aan de Thielenstrasse. Hier stonden zeker een stuk of veertig campers. In de middag zijn we op de fiets naar het centrum van Goch gereden. De Tourist Information was gesloten, maar bij een boekhandel hebben wij toch een kaart van Gogh kunnen "lenen". Na een korte wandeling door het centrum en een bezoek aan een ijssalon gingen wij terug naar de camper.

 

Tjonge wat een regen weer afgelopen nacht. Ondanks het wisselvallige weer besloten we om toch een fietstochtje te maken. Je hebt tenslotte niet voor niks regenkleding meegenomen. Via Goch reden we naar Pfalzdorf en daarna naar Asperberg. Langs een klooster en een aantal zandafgravingen reden we door het "Spargeldorf" Kessel (weinig spargel in dit seizoen). Bij het kerkje aan de Kaiser Otto platz in Kessel geluncht. De lucht begon wel erg te betrekken. Nou dat wordt wel een buitje. We hadden de terugtocht naar Goch nauwelijks ingezet of de eerste druppels vielen. Even schuilen, regenkleding aan en weer verder. Nou zeer donkere lucht, maar een buitje van niks. De zwarte lucht was net zo snel weer weggewaaid als aangewaaid. De fietsroute ging verder:langs landerijen met veel heide (het heet hier niet voor niks Asperheide) reden we weer terug naar Goch.

De camperplaats was inmiddels aardig volgelopen. Vandaag, zaterdag, geen fietstocht, maar een wandeling naar het centrum. Nou dat werden er wel een paar. Eerst even vers brood kopen. Wij zagen toen dat er in de middag een "Crazy Boat Race" was over het riviertje. Dus wij terug naar de camper om in de loop van de middag naar deze "boottocht" te kijken. Diverse zelf in elkaar geknutselde bootjes (of wat daarvoor doorging) startten vanaf het "Kastell" naar het centrum van Goch. Ach wel grappig. Inmiddels was er op de markt een podium opgebouwd. Vanaf 20.00 uur was daar live muziek. Dus wij 's avonds weer naar het centrum. Daar was een optreden van de "dIRE sTRATS" (nee geen schrijffout). Dit bleek dus een "Dire Straits" Tribute band. Een prima optreden voor een iets meer dan half gevuld plein. Gelukkig was het de hele avond droog. Bij het laatste nummer "Brothers in Arms" werden de uitgereikte kerststerretjes massaal aangestoken. Een leuk gezicht. Precies om 22.30 uur was het afgelopen.

Jemig, pas om kwart voor elf wakker. Maar ach, is dat zo erg? Vandaag de laatste fietstocht rondom Goch. Vanaf de camperplaats reden we in oostelijke richting door de wijk Vossenheide en door een bosgebied bij Kalbeck. Daarna richting Uedem. Na het dorpje kozen we voor de richting Weeze. Langs de camperplaats in Weeze via een landelijke route terug naar Goch. Bij een konditorei nog wat verse broodjes gekocht. Terug op de camperplaats zagen wij dat al veel camperaars waren vertrokken.

 

Wij hoorden dat veel camperaars regelmatig en meerdere malen in Goch terug komen. Wij vonden het een toch wel erg massale camperplaats. Wel een prima plek om de omgeving te verkennen.

 

 

Op maandag weer naar huis. 

Totaal 417 camper kilometers en 139 fiets kilometers.

Augustus 2010                                                                                       Den Hout (N Br)

En weer een weekendje Brabant. Op donderdag de 12e vertrokken wij richting Den Hout, een klein plaatsje naast Oosterhout. Hier hadden wij afgesproken op Vekabo camping Vrachelen met een stel (country) vrienden. Na een korte rit over Goeree en een stukje snelweg reden wij in de namiddag de camping op. We werden verwelkomd (en herkend) door de eigenaar en eigenaresse. Twee jaar geleden hadden wij hier ook al eens gebivakkeerd. Onze vrieden stonden al vanaf de dinsdag op deze camping. Na het eten hebben wij gezamelijk koffiegedronken, wat bijgekletst een wat "ge-tri-o-minost" (Leuk scrabble woorrd??) . Vrijdagachtend op de fiets naar Oosterhout voor wat boodschapjes. In de middag hebben wij een leuke fietstocht gemaakt. Vanuity Den Hout richting Terheijden en onder de A58 door naar Made. Met een grote boog om Made heen om uiteindelijk weer op de kruising in Den Hout uit te komen. Daarna in zuidelijke richting naar de Vrachelse Heide.  

Een fraai fietspad met daarnaast een karrespoor leidde ons door het bos naar het zuiden van Oosterhout.

Via het centrum en over een aantal bruggen (veel water daar in Oosterhout) reden wij weer terug naar de camping. 's Avonds een nassi maaltijd bereid. Het was goed weer, dus lekker buiten kunnen eten.  

De zaterdag was een stralende zonnige dag. Geen wolkje te zien, helemaal blauw. De dames gingen naar de markt in Oosterhout. Want ja, al die kramen zijn natuurlijk anders dan thuis?? Het zal wel. De zaterdagmiddag vanaf 15.00 uur en de hele zondag gingen wij het Floralia Country festival bezoeken, dat dit jaar voor de 30e keer werd georganiseerd. Een verslag hiervan staat op de country pagina. 

Op zondagavond rond 19.00 uur waren we weer terug op de camping. Inmiddels was de hele club gegroeid naar 12 personen (een aantal bekenden van onze vrienden uit het oosten van het land en onze dansjuf). We besloten om het weekend af te sluiten met een gezamelijke Chinese maaltijd. En dat allemaal in de ontspanningsruimte van de camping. Een stel ging alvast vooruit om de tafels gereed te maken, terwijl anderen bij de lokale Chinees het eten gingen halen. Het werd nog een gezellige avond. (Hiervan geen foto's gemaakt!! Vergeten!!)

Op maandag de 17e, na de koffie vertrok iedereen weer naar huis. 

Augustus 2010                                                                              Etten Leur en Oirschot (N Br)

Vrijdag 6 augustus vertrokken voor een weekendje Brabant. Via de Haringvlietdam, Groeree Over Flakkee en het Hellegatsplein over de A58 naar de afslag Zevenbergen. Vandaar ging het binnendoor naar Etten Leur, op naar de camperplaats bij Jachthaven De Turfvaart. Een fraaie plaats met uitzicht op de jachtjes. En inderdaad, zoals staat omschreven in het camperplaatsenboek van Campercontact, met een vriendelijke havenmeester. Naast deze jachthaven ligt een recreatieplas waar volop werd "ge-re-creeërd".  

Na de lunch was het tijd voor een fietstocht. Aan de overzijde van de jachthaven ligt een fietsknooppuntenroute. Wij kozen voor de richting van het Liesbos. Eerst een stukje nieuwbouw van Etten Leur, met daarin nog plaats voor een oude molen, en daarna langs het bos en via Breda, fietsten wij op deze zonnige dag via kleine plaatsjes zoals Achterste Rith en Hellegat weer terug naar Etten Leur. 's Avonds nog genoten van een vijftal luchtbalonnen.

 

De volgende morgen  na het ontbijt vertrokken wij richting Oirschot voor het jaarlijkse C&W weekend in deze plaats. (zie het verslag op de country pagina).

 

Via Breda en de N282 richting Tilburg en daarna Moergestel en Spoordonk reden wij naar onze eindbestemming. Een aantal medecamperaars en (country) vrienden waren daar al gearriveerd, Na een weekend vol muziek en gezelligheid gingen wij maandagmorgen na de koffie weer huiswaarts, Niet rechtstreeks, maar ook nu weer de navigatie op "binnendoor". Zuidelijk van Tilburg en Breda, via Hilvarenbeek, Goirle en Chaam, weer naar het westen. Via Tholen en de Philipsdam (met lunchstop) reden wij weer terug.

 

Werk aan de kerk van Oirschot. Vorig jaar nog helemaal in de steigers en nu nog maar voor de helft. (voegen vernieuwen)

Juli 2010                                                                                                                    Kranenburg (D)

Donderdag de 22e vertrokken wij in de namiddag richting Duitsland. Reisdoel is de camperplaats bij Kranenburg in het Niederrhein gebied net ober de grans bij Nijmegen. Via de A15 en A325 over de Waal bij Nijmegen naar de N325. Ergens rond 19.00 uur waren wij op de camperplaats. Hier was ruimte genoeg. Op de vrijdag zijn wij op de fiets naar Nijmegen gereden voor de intocht van de Nijmeegse 4-daagse. Vanaf Kranenburg is dat maar 13 kilometer. Rond half twaalf waren wij in de stad en evenals vorig jaar hebben wij de fietsen geparkeerd in een van de fietsenstallingen. Daarna op naar de Via Gladiola voor de intocht. De eerste lopers waren toen al binnen.

 

En toen maar turen naar onze broer en zwager die meeliepen. Nou dat is een vermoeiende bezigheid. Het werd steeds drukker met lopers en loopsters, alf of niet fraai uitgedost, en uiteindelijk na 2 uur turen, liepen zij daar (broer en zwager dus). Even een praatje en een praatje en toen konden zij weer dopor voor de laatste kilometers. Naast de muzikale capriolen van diverse bandjes en sloisten langs het parcours, liepen er ook muziekkorpsen tussen de wandelaars. Sfeerverhogend en reuze gezellig. We hebben nog even langs het parcours gestaan en zijn toen de binnenstad ingelopen. Ook daar is het een gezellige boel. Volle terrasjes en diverse muzikale optredens. Nou en dat alles onder een stralend zonnetje. In de namiddag weer terug op de fiets naar de camper. Zaterdags een fietstocht vanaf de camperplaats via een grensoverschrijdende knooppunten route. Vanauit Kranenburg gingen we langs het Reichswald richting Grafwegen en daarna dwars door her Grunewald over een flink glooiend fietspad richting Kleve. Onderweg ook nog even een lunchstop. De fietsroute ging naar het hoogste punt in KLeve. Dat was dus flink klimmen. Het voordeel van klimmen is, dat er altijd wel ergens een afdaling volgt. Een groot stuk KLeve door en even zoeken naar het vervolg van de route. Als je rechts op een kruispunt aankomt is het blijkbaar handig om ergens links in de verte het vervolg van de route aan te geven (???) Maar goed, toch gevonden. Langs een fraai park (De KLeefse tuinen) verder richting Donsbrüggen op naar Kranenburg.

 

Onderweg nog even gestopt voor een "spoorweg overgang". Geen trein, maar een zgn. traptrein". Een fiets Draisinenbahn, die loopt van Kleve en Kranenburg naar Groesbeek. Een leuke toeristische attraktie met "fietsen"voor 4 personen, maar ook voor grotere gezelschappen. Je moet onderweg zelf wel even de slagbomen bedienen bij het kruisen van een weg. Het is een leuk gezicht zo die "fietsers"door het landschap.

 

 

Ook op zondag weer op de fiets gestapt. Het was wel wat bewolkt, maar in ieder geval droog. Nu reden we via Kranenburg over de grens naar Breedeweg, waar langs de route een gedenkteken staat als herinnering aan de landing van geallieerden in 1944. Daarne via "Klein Amerika" naar Groesbeek. Eer was nog een klein beetje muziek en weinig toeschouwers als afsluiting van de 4-daagse feesten. Via De Horst weer terug naar Krnaneburg. Eenmaal terug bij de camper begon het zachtjes te regenen. Na een regenachtige nacht (herrie op het camperdak van al die regendruppels) gingen wij maandag weer terug. We hebben alle tijd, dus de TomTom maar weer op "vermijd snelwegen". Dat betekent direct over de Waalbrug bij Lent richting de Waaldijk en via Oosterhout, Slijk-Ewijk, Dodewaard en Kesteren naaer Rhenen. Over de Utrechtse heuvelrug weer naar het westen. Rotterdam door en uiteindelijk richting Voorne Putten. Weer een leuk weekend. 

Juli 2010                                                                                                                      Eemdijk (U)

Na de trip door Denemarken tijd voor een weekendje weg. Na eerst een bbq en een verjaardag op de zaterdag, vertrokken we op zondagmorgen naar Eemdijk in de Provincie Utrecht. Ik had zaterdag's eerst even gebeld met de eigenaar van Boerencamping Buitenlust in Eemdijk of er nog plek was. Het is tenslotten middenin de vakantieperiode. Nou, plek genoeg. Via de A12 en A27 en een klein stukje A1 (afslag Eembrugge) reden wij langs de rivier de Eem naar de camping. We vonden een plekje aan de rand van de camping met ruim uitzicht op de landerijen en de loeiende koeien. Eerst even lunchen en toen op de fiets naar Hoogland. Een fietstochtje van iets meer dan 8 kilometer. Wat gebabbeld en gewandeld door Hoogland met onze zwager en schoonzus. Onderweg natuurlijk even een ijsje gesnoept en daarna lekker gegeten. Iets na 21.00 uur reden wij weer terug naar de camping. De volgende dag was het weer een stralende zonnige dag, dus mooi weer voor een fietstocht.

Vanaf de camping vertrokken wij in noordelijke richting naar het Eemmeer.

Via Spakenburg/Bunschoten fietsen wij verder langs het Eemmeer en richting het Nijkerkernauw. Daar geluncht, met fraai uitzicht over de langsvarende pleziervaartuigen. Terug via de polder voor een deel achter het poldergemaal over polderwegen weer richting Bunschoten/Spakenburg. Nog even lekker voor de camper in de zon gezeten alvorens in de namiddag weer terug naar huis te rijden. Dit was maar een korte trip, maar we hebben altijd het gevoel alsof je dagen bent weggeweest

2010 Weekendjes en korte trips (1e halfjaar)

Maart 2010                                                                                                               Achterhoek Eindelijk, we gaan weer op pad met de camper. Het 1e weekend weg!!. Eerst de camper voor wat kleine reparaties en een kleine controlebeurt naar het camperbedrijf gebracht. Een nieuwe huishoud-accu was het "enige" euvel. Het was niet het beste weer voor het weekend, maar toch de fietsen meegenomen. Het 1e deel A15, want ja, dat schiet lekker op. En toen binnendoor. Net na knooppunt Deil de afslag Meteren en via Buurmalsen, Zoelen over het Amsterdam-Rijnkanaal richting de Neder Rijn bij Opheusden. Daar eerst even een koffiestop gehad. Daarna over een lekker smal "dijkie" met fraai uitzicht richting Arnhem. In Arnhem op een parkeerplaats aan de IJssel geluncht. Verder naar het oosten via de N 338 en N317 richting Doetinchem. Ons uiteindelijke doel was een bezoekje aan de grote kampeerwinkel van Obelink net voor Winterswijk. We hadden nog een paar spulletjes nodig. Hierna gingen wij naar camperplaats P2 in Bredevoort. Wij stonden daar met 1 camper en vele fazanten. Ook op zaterdag bleek het helaas geen fietsweer te zijn. Dus dan maar wat booschapjes in Aalten. Daar zijn ook voldoende camperplaatsen. In de loop van de middag via Groenlo en Eibergen naar Neede. Op de zaterdag afgesproken met country vrienden in Neede. Gezellig bijgekletst. Overnacht op de oprit (ook een prima camperplaats!!). Op de zondag gingen wij naar de singer songwriter middag in De Nieuwe Aanleg in Almen. (het verslag hiervan staat op de country pagina) De camper gestald op de camperplaats bij de Nieuwe Aanleg. Bij terugkomst in de camper bleek dat het kraantje boven de wastafel in de doucheruimte was gaan lekken. Een natte boel. Dus dat eerst maar even opruimen.  Na een rustige nacht gingen wij op maandag richting Hoenderloo voor een bezoek aan het Nationale Park De Hoge Veluwe. Het zonnetje kwam door en omdat in de entreeprijs van het park het gebruik van de gratis witte fietsen zit, lieten wij onze fietsen op de camper en hebben een heerlijke fietstocht in het park gemaakt. Ook een bezoek gebracht aan het Museonder op het park. Een leuke tentoonstelling over van alles en nog wat. Het Kr�ller M�ller museum is dicht op de maandag. Aan het eind van de middag terug naar het westen. Via de Lekdijk en Maurik richting de camperplaats in Vianen. Rond 21.00 uur weer thuis. (ps. het kraantje is inmiddels vervangen).

April 2010                                                                                                                    De Rijp (NH)

In het paasweekend hebben wij op de zaterdag de 1e verjaardag van onze kleinzoon gevierd. De kleine is helemaal overstelpt met kleurijk speelgoed, dat "toeter-belt-rinkelt-en-weet-ik-veel-wat-voor- andere- geluidjes maakt- en waar je ook op drukt, er komt licht uit in allerlei kleuren. Gelukkig voor de ouders, ook de batterijen kunnen eruit. Aan het eind van de middag gingen wij richting Noord Holland. Lekker rustig op de weg. Normaal rijden wij binnendoor, maar nu via de A15, A4 langs Schiphol en via de ringweg Amsterdam door de Coentunnel verder Noord Holland in. Altijd weer een imposant gezicht die grote vliegtuigen over de snelweg. Verder op de A7 afslag 6 richting De Rijp. De camperplaats aan de Zuiddijk in De Rijp was helemaal leeg. We konden een mooi plekje uitzoeken aan de rand van de camperplaats met uitzicht over de weilanden. De zondagmorgen rustig gestart. Lekker ontbijtje met een eitje (het is tenslotte Pasen). Rond half een gingen wij lopen naar Hotel de Rijper Eilanden aan het begin van de Zuiddijk. Daar was een country middag. Een verslag hiervan staat op de country pagina. In de middag zijn er nog 2 campers bijgekomen. De maandag was het weer gelukkig opgeklaard. Het was droog, een klein beetje zonnig maar wel wat wind. Wij hebben de fietsen van de camper gehaald en zijn gestart met een rondje Alkmaardermeer. Vanuit De Rijp richting Westgraftdijk (met een oud pontje over het NH kanaal) en langs Akersloot naar Uitgeest. Dan ten zuiden van het Uitgeestermeer naar Krommeniedijk. Daar even stilgestaan bij het Fort dat een onderdeel is van de stelling van Amsterdam. (Unesco monument). Door naar Westknollendam. Daar moesten we weer met een pontje over (De Zaan), maar helaas dit pontje is pas in de vaart vanaf 15 april. Dus toen even een omweggetje door Krommenie om alsnog richting Knollendam te fietsen. Langs de Knollendammer vaart richting Spijkerboor (fraaie naam toch) om met een iets moderner pontje weer het kanaal over te steken. Nog even door naar het dorpje De Rijp voor wat foto's. Na 38 kilometer waren wij terug bij de camper. Eerst nog wat eten, en dan de thuisreis. Inmiddels waren er ook nog 2 Franse campers gearriveerd. Even een praatje gemaakt (in mijn beste Frans) en toen richting huis. Nu via de Wijkertunnel.    Totaal 254 km.

 

 

April 2010                                                                                                         Wijk en Aalburg (G)En weer starten wij het weekend met een verjaardag. En nu onze zwager in Nieuwkoop. In de loop van de vrijdagmiddag gearriveerd, lekker bijgekletst onder het genot van een borreltje en 's avonds vertrokken naar een restaurant om daar samen met onze andere zwager/schoonzus te genieten van een lekker dinertje. De camper stond op de oprit, dus onze eigen slaapplaatsen bij ons. Na het ontbijt de Tom Tom op "binnendoor" richting het Land van Altena. Via het Groene Hart (Reeuwijk, Haastrecht, Vlist) richting Schoonhoven om daar met de pont naar de andere kant van de Lek te varen. 

Via de N 216 door Gorinchem richting Vuren, om met een veerpont over de Waal naar Brakel te varen om dan via de N322 richting Wijk en Aalburg te rijden. De camperplaats achter het pand van Bakker Hardeman was snel gevonden. Er stonden op dat moment nog 2 andere campers. Eerst even wat verse broodjes en gebak gekocht en toen op de fiets door het Land van Altena. Een voor ons onbekende streek van het land. Via Babyloni�nbroek en langs het Kasteel van Dussen ten noorden van de Bergse Maas langs Drongelen en Genderen terug naar de camper. Een fraaie tocht van 32 kilometer. Iets te veel wind. Bij de koffie 's avonds het lekkere gebakje verorbert. Inmiddels waren er nog 2 campers bijgekomen. De bakker had extra ruimte gemaakt door zijn bestelauto van het terrein af te rijden. De zondag bleek er wel erg veel wind te staan, maar ja, Hollands als wij zijn, toch op de fiets en nu richting Heusden. Een alleraardigst vestingsstadje met leuke huisjes, geveltjes en gezellige restaurantjes. Het gebied rondom de molen met het smalle bruggetjes zal wel talloze malen zijn gefotografeerd en dus blijven wij niet achter. 

Na de welverdiende koffie verder naar het oosten. De wind was echter dusdanig dat wij besloten via het veerpontje even na Heusden terug te gaan naar de camper. (Gratis op zondag!?) Morgen maar weer proberen. Daardoor vandaag "slechts" 16 km. gefietst. En inderdaad op maandag dezelfde fietstocht met evenveel wind, maar in het zonnetje. Eerst tegenwind aan de noordkant van de rivier richting Well (fraai kasteel) en Amerzoden naar de brug bij Hedel (over de Bergse Maas). Dan over de Sluis bij Engelen en via Bokhoven weer terug richting Heusden. Een mooie fietstocht door het Land van Heusen van 33 km.  Nog even wat gekletst met medecamperaars uit Vlissingen en in de loop van de middag via Werkendam en de Brabantse Biesbosch (waar we nog geruime tijd de camper hebben geparkeerd) via de veerpont naar Kop van 't Land en Dordrecht richting Rotterdam.

We begonnen het weekend met een verjaardag en eindigden ook met een verjaardag van een vriend uit Rotterdam en kunnen zeggen dat wij weer een fraai stukje Nederland hebben ontdekt. De Brabantse Biesbosch moeten wij zeker nog eens gaan bezoeken.  Totaal 233 km.

Mei 2010                                                                                                                    Ter Aar (ZH)Het hemelvaartweekend. Nadat de beide dakluikjes op de camper zijn vernieuwd, konden wij toch weer een weekendje op stap. De camper was op vrijdag klaar, terwijl er vanwege de drukte gerekend was op 1 week reparatie tijd. Wij kozen voor een deel van het Groene Hart, in of in de buurt van onze vorige woonplaats. (15 jaar gelden) Omdat wij nogal laat besloten dit weekend weg te gaan, hebben wij eerst maar even de Vekabo camping in Alphen aan den Rijn gebeld of er nog plaats was in dit Hemelvaart weekend. Vol dus, maar op de Vekabo wijngaard camping Naescas in Ter Aar was nog wel een plekje voor de camper. Een leuke camping langs het kanaal met een paar verharde camperplekken en een aantal caravans. Nadat de camper was geinstalleerd, gingen wij op de fiets richting Alphen aan den Rijn. Wij zouden ooit nog eens naar de nieuwe volkstuin van onze zwager en dit leek een aardig reisdoel. Even naar de markt voor wat vers fruit en daarna een rondje Alphen. Wij komen nog regelmatig in Alphen bij familie en vrienden, maar als je op de fiets weer eens door je oude woonplaats rijdt, krijg je toch een heel ander beeld. Veel veranderd in de loop van de jaren. Gebouwen gesloopt en nieuwe gebouwd. Ook nu hadden wij geen afspraken gemaakt en hebben ter plekke wat telefoontjes gepleegd om te kijken of er iemand van de familie of vrienden thuis was. En ja, hoor bij het 3e telefoontje was het raak. Even een koffiebreak bij een vriendin van ons  en daarna weer terug naar de camper. Toen werden wij ook teruggebeld door onze zwager, waarmee wij wel meteen een afspraak gemaakt hebben voor de zondagmorgen. Zus/schoonzus bleek op vakantie met een vriendin. Op de zondagmorgen weer op de fiets richting Alphen aan den Rijn. Koffie bij onze zwager en toen verder op de fiets naar de tuin. Nou hij (de zwager dus) enthousiast vertellen over de tuin. Gerda is ook wel van de "groene vingers", dus die twee konden veel info kwijt aan elkaar en had ik dus mooi de tijd om wat plaatjes te schieten.

 

Hierna gingen wij weer voor een fietstochtje verder. De rit leidde via Ter Aar en Papenveer en over een fietspad tussen de Langeraarse plassen naar Nieuwveen en over Korteraar weer terug naar de camping iets buiten Ter Aar. 

Een leuke tocht door het polderlandschap in het Groene Hart. 's avonds in de camper de verse asperges van de markt verorberd. In de loop van de maandag morgen zijn wij (binnendoor) weer vertrokken naar huis.  

ei 2010                                                                                                                 Voorst (G)Het Pinksterweekend was voor ons de start van de country en western buitenfestivals. Dit jaar werd voor de 1e keer een festival gehouden in het Openlucht theater Engbergen bij Voorst. Eerst via een klein stukje A15 tot aan Gorinchem en daarna weer binnendoor, met de lunchstop met uitzicht op het pontje over de Waal bij Brakel. Het lijkt een omweg, en dat was het ook, maar ons 1e doel was  Zaltbommel voor een kraamvisite bij onze nicht. De kleine bewonderd, thee gedronken en na een prima nasi maaltijd vertrokken wij na de file richting het oosten van het land. Na een klein beetje file tussen Zaltbommel en de aansluitin op de A 15, reden wij rond negen uur de "geimproviseerde" camping bij het openluchttheater Engbergen op.

Het festival begon zaterdagmiddag om 16.00 uur, zodat wij de zaterdagochtend hebben benut voor een fietstocht in de omgeving van Voorst in de Oude IJsselstreek.

Het was een zonnige dag, dus prima fietsweer. Vanaf de camping reden wij via Genderingen en Ulft door naar Terborg. Dan via Silvolde en Bontebrug over een smal fietspad en door het bos kwamen wij uiteindelijk weer terug op de Bosweg bij het openlucht theater. Ook hier een fraaie omgeving. Landerijen, bospercelen en kleine dorpjes zorgen voor een afwisselend landschap.

De rest van het pinksterweekend was het veel muziek en dansen. Een verslag van dit country festival staat op de country pagina. 

Juni 2010                                                                                                                     Goirle (N Br)Het 1e weekend van juni vertrokken wij naar Noord Brabant. Na eerst een koffiebreak (inclusief soep) in Tilburg, reden wij naar Camping De Breehees in Goirle. Wij hadden daar afgesproken met vrienden, maar die kwamen pas zaterdagmorgen. De vrijdag zijn wij vanaf de camping richting Goirle gereden, even in het dorpje gewandeld en daarna weer terug. Wij verbaasden ons over een aantal wc potten in een weiland in de buurt van de c amping, maar deze bleken onderdeel te zijn van een "boeren-golf" spel. De zaterdagmorgen stond er weer een fietstocht op het programma. Vanaf de camping viaeen knoopunten route over de Gorp en Rover route, dwars door het bos reden wij via Poppel en de vallei van de Brabantse Aa door een stuk Belgi�, langs historische grenspalen via Nieuwkerk weer terug naar Goirle. Het was een gezellige drukke boel op de camping. Een familiefeest met allerlei spelletjes was gaande op de camping. En dat alles onder een stralend zonnetje. Op de zaterdagmiddag vanaf 16.00 uur en zondag vanaf 11.00 uur bezochten wij het 10e Amarant Country festival in Tilburg. Een verslag hiervan komt nog op de country pagina. De zondagavond na het festival nog heerlijk buiten voor de camper kunnen zitten. Op maandag gingen wij weer naar huis na een heerlijk weekendje fietsen en dansen.

 

 

 

Foto album Weekendjes en Trips 2010