Camper & Country

Click here to edit subtitle

                             COUNTRY & WESTERN 2011

 

Op deze pagina geven wij een overzicht van de Country & Western festivals en dansavonden die wij hebben bezocht.  Vaak kunnen wij deze hobby combineren met ons "campervirus". Op deze pagina vindt u een uitgebreider verslag van de bezochte evenementen en op deze pagina een link naar het country foto album. Veel leesplezier.

 

27 december                                                                                                        Rijswijk (ZH)

Op 2e en 3e kerstdag werd in de Beurshal Haaglanden in Rijswijk een Christmas Country evenement georganiseerd. Op beide dagen was dit evenement geopend om 11.00 uur. Wij besloten om alleen de 27e te gaan. Rond half twaalf waren wij in Rijswijk. Al meteen bij de ingang kwamen we al bekenden tegen. Wij hadden 1 toegangskaartje gewonnen via een prijsvraag bij Nashville FM dus dat was voor ons ook een leuke binnekomer. Door de verbouwingen in de hal was de opzet heel anders dan vorige jaren. Twee zalen naast elkaar, waarbij in de ene zaal cd's werden gedraaid en in de andere zaal live muziek. Het was wel even wennen aan deze nieuwe opzet. Wel knusser en dichter bij elkaar dan vorige jaren. Vooral voor de vele standhouders iets prettiger.

Ook hier weer vele bekenden uit het hele land die op dit evenement zijn afgekomen. Het was behoorlijk druk op deze 3e kerstdag. Muzikaal gezien vonden wij dit zeker geen topmiddag, maar ach, wij kwamen dan ook meer voor de gezelligheid en de bekenden.

 

 

Wij hebben deze middag twee witte (zomer)hoeden gekocht en voor Gerda een paar nieuwe laarsjes. Kunnen we er volgend jaar weer tegenaan.   

 

18 december                                                                                                            Pernis (ZH)

Bijna traditiegetrouw is er in de maand december bij Speeltuinvereniging 't Zweetdruppeltje in Pernis weer een live country muziek programma. Ook in het (verre) verleden waren wij hier een paar keer geweest. De zaal altijd leuk aangekleed en nu in kerstsfeer. Optreden vanmiddag van Little Montana een country band die wij het afgelopen jaar al meerdere malen hebben gezien en gehoord.  Eindelijk weer eens een "thuiswedstijd", immers Pernis is niet zover bij ons vandaan. Uiteraard behalve onze dansjuf ook weer vele bekenden daar present.

Na de knieoperatie (meniscus) eind oktober heeft Frans ruim een maand niet gedanst en is begin december weer voorzichtig gestart en dan nu een middag op live muziek. Wij vinden dit nog altijd veel gezelliger dan cd avonden. 

Vanaf 14.00 uur klonk de muziek van Little Montana. Zowel de zanger (Glenn) als de zangeres (Karin) lieten apart fraaie country songs horen en ook diverse duetten. En niet te vergeten de muzikale inbreng van de toetsenist en accordeonist.(Ricardo)Totaal werden 4 setjes van elk bijna 1 uur ten gehore gebracht. De dansvloer was lekker vol en de dansers genoten met volle teugen.Tussendoor werd er cd muziek gedraaid. (helaas ook non-country muziek, maar ja, dat schijnt er tegenwoordig bij te horen).

En dat je ook nog lekker verwend wordt met allerlei hapjes die worden geserveerd is ook het leuke van dit soort "kleinschalige" dansactiviteiten. Heel wat anders dan de massale festivals. Lekker knus.

Het voor ons inmiddels bekende repertoire kwam langs met een aantal line dance nummers, covers van diverse country artiesten en als afsluiting het nummer "Balade Pelaut" van Tantowi Yahya, waarop door (bijna) alle aanwezigen de country versie van een Engelse wals werd gedanst. 

Iets voor half zeven was het programma afgelopen en konden we weer tevreden naar huis. O ja, de knie, geen last van gehad gelukkig.

 

25 t/m 29 aug                                                                                                            Thorn (L)

Het laatste weekend van augustus. Dat betekent voor ons ook het laatste grote Country & Western festival in Nederland. Donderdag de 25e vertrokken wij rond 16.00 uur richting Limburg. Maar ja, omstreeks deze tijd eerst  even de  gebruikelijke file op de A15 ten zuiden van Rotterdam. Via de A16 en de A 58 over de ring bij Eindhoven naar het zuiden. Afslag 41 op de A2 en toen richting Thorn. Gelukkig was het de gehele dag droog geweest en konden we zonder problemen de op diverse weilanden ingerichte camping oprijden. Hier stonden al aardig wat festivalgangers. Een hele verzameling diverse campers, caravans en tenten. Eerst even wat bekenden begroet.

Na een buiige nacht begon de vrijdag regenachtig met als gevolg dat de gasten die op deze dag in de loop van de middag binnenkwamen met hun camper of caravan allemaal het terrein moesten worden opgesleept.

Het muziek programma zou laat in de middag beginnen, dus we hadden alle tijd om eens rustig van de dag te genieten en al het “gerommel”om ons heen van de diverse campinggasten. Op een gegeven ogenblik kwam een auto met caravan aangereden. De caravan werd naast ons geparkeerd en de man wilde zijn sleutels kwijt. Hij had deze caravan namelijk verhuurd aan ene D. Als iemand die kende kon deze de sleutels wel aan die ene D. geven. Blijkt dat nou onze dansjuf te zijn. Wat een toeval. Dus wij de sleutels in ontvangst genomen. Gerda meteen aan de gang om de voortent aan de caravan te zetten. Gelukkig lukte dat met een aantal handige en ervaren caravan eigenaren. Dank mannen!!.  Ach ja, zo kom je de dag wel door. En ja hoor, in de loop van de dag kwam juf D. ook binnen.

Om 18.30 uur werd het C&W festival geopend door de burgemeester. Wij hebben dat niet live meegemaakt, maar zittend voor de camper hebben wij alles wel goed kunnen horen.

Het camping- en het festival liggen naast elkaar. Op het festivalterrein staat een grote tent voor het muzikale programma en naast deze grote tent een groot veld met daarop zitjes, een kleine houten dansvloer en vele kraampjes met C&W kleding en allerlei andere spulletjes. Dan is er ook nog een groot deel met Indiaanse Tipi’s en een trappers dorp. Hierin wordt geleefd zoals met dat in vroegere dagen gewend was. Zeer authentiek allemaal.

Het muzikale programma op deze vrijdagavond werd verzorg door Dwayne& TexMexplosion, zangeres Texas Twixy en zanger Robert Lottman. 

Toen wij rond 20.00 uur in de tent kwamen was deze al aardig gevuld met dansers. De tent is fraai "aangekleed" in Western style. Consumpties via de Thorn dollars welke je kon kopen bij een “bankier achter de tralies” en daarnaast meteen een grote bar waar de drankjes konden worden besteld. Dan een ruimte met sta tafels en lange tafels en bank om te zitten. Ook aan beide zijden van de dansvloer is voldoende zitruimte. Een natuurlijk een groot podium. Het ziet er geweldig uit.

Eerst maar eens een plaatje van "spreekstalmeester" Rob (links) die het hele weekend de artiesten aankondigde en de eerste solo zanger van dit weekend Robert Lottman (rechts) . Een voor ons onbekende zanger. 

            

 

Dwayne & TexMexplosion. Een aantal jonge knapen welke TexMex muziek laat horen. Eigenlijk heel bijzonder zulke jonge knapen en dan dit genre muziek. Is wel “veel-van-hetzelfde”, maar met deze enthousiaste knapen is het een lust om te zien en te horen. 

Het programma duurde tot 1.30 uur, maar om een uur of half een  vonden wij het wel genoeg en gingen weer terug naar de camper.

 

Zaterdag weer een lang programma. Vanaf 11.00 uur tot 01.30 uur volop live muziek afgewisseld met cd’s in de pauze.

Blazing Saddles , een vijfmans Belgische formatie was de eerste band op deze dag. Al aardig wat line dansers aanwezig om 11.00 uur. Nou het zal een lange dag worden dus wij besloten pas om 14.00 uur naar de tent te gaan. En omdat de diverse artiesten toch afwisselend een aantal sets spelen, hoef je eigenlijk niks te missen. Ook werd er opgetreden door de Belgische country zangers Kris Robyan en Robbie Masters. Ook hier werd weer veel CD linedance muziek vertolkt.

 

 

 

Na deze optredens werd aan het eind van de middag een 1e set gespeeld door Indian Summer.Een country formatie uit Noord Holland met veel CD linedance muziek speelt. Prachtig voor alle dansers, maar ja, ik hoor toch liever wat gevarieerdere country. 

 

 

 

Het programma werd afgesloten door Texas Renegade. De eesrte band, met een geheel eigen country repertoire.toire. Geweldige zang van Jderoen Welsh. Verrassend, maar wat mij betreft een hoogtepunt in dit optreden was het laten horen van een drietal “oude” Texas Renegade nummers. Hopelijk houden ze deze in hun repertoire.

 

 

 

Ook op de zondag was er weer een lang programma van 11.00 uur – 20.00 uur.

He, wat is dat daar, de zon. Na de buiige vrijdag en zaterdag eindelijk weer eens een beetje zomer. Dan maar eerst even een rondje over het terrein voor het maken van wat foto’s van het “randgeburen” rondom dit festival. De camping, de tent, de diverse kraampjes, de tipi’s en het trappersdorp werden allemaal gefotografeerd. Je krijgt dan een aardig beeld van het gehele terrein.

 

 

 

Ook vandaag gingen wij na de lunch rond half twee naar de grote tent.

                                                   Daar speelde de Belgische formatie Bandana.

Ook nu weer volop linedance hits waardoor de dansvloer steeds lekker bezet was.

 

Drie solo artiesten vandaag. Zangeres Sandra Mooy, zanger Dusty en de Amerikaan Larry.

Sandra Mooy is een zangeres met een prima stem. Beetje jammer van die Spaanstalige nummers (met als dieptepunt de dans CUMBIA!! Vind ik niet thuishoren op een C&W festival, heeft niets met country te maken!!). Maar ja, voor veel linedansers schijnt dat niets uit te maken.

De zondagnamiddag en avond was ook de Johnny Bernard Band geprogrammeerd. In tegenstelling tot vorige week, waar deze band optrad in Zevenaar, klonk het allemaal een stuk aangenamer. Een andere zanger dan vorige week met een prima stem en lekkere country muziek. Beetje jammer van La Bamba als afsluiting. Een weer mijn kreet KEEP IT COUNTRY!! 

Tussendoor werd ook nog een optreden verzorgd door de Amerikaanse zanger Larry.

Dat is Thorn. Artiesten die niet geprogrammeerd zijn, maar een demo willen geven of toevallig aanwezig zijn, krijgen daar alle gelegenheid voor in Thorn. In dit verslag ontbreken een aantal namen .Tijdens hun optreden waren wij niet in de tent en hebben ook geen foto’s van deze artiesten.

Uiteraard werd de gehele organisatie bedankt voor het weekend en natuurlijk ook "spreekstalmeester" Rob bedankt. Wij weten je doet het niet alleen, maar voor velen ben je toch een beetje het “gezicht” wat bij Thorn hoort.

Maandagmorgen hebben we rustig de boel ingepakt en konden na afscheid te hebben genomen van de vele bekenden, op eigen kracht het festival terrein verlaten. Menige camper en caravan moest van het terrein worden afgesleept, maar gelukkig hadden wij voldoende grip om het inmiddels opdrogende weiland/camping te verlaten.

We kijken terug op een gezellig weekend in Thorn. Daar is altijd een prima sfeer ondanks het mindere weer en de blubber. Het was gelukkig niet zo blubberig als vorig jaar.  

 

 

19 t/m 21  aug                                                                                                       Zevenaar (G)

Vrijdagavond de 18e was de start van het C&W weekend in Zevenaar in de Vida dansstudio. Vanaf 20.00 uur begon het live optreden van Little Montana. Een band die wij de afgelopen maanden regelmatig zijn tegengekomen. En weer hebben wij genoten van een geweldig optreden, dat door zowel de dansers als de luisteraars enorm werd gewaardeerd. Wij hebben al vaker geschreven over de afwisseling in hun muziek. Songs uit hun eigen repertoire inclusief een tweetal Indonesische country songs en songs van de bekende linedance hits wisselden elkaar af. Zowel de solozang als de duetten klonken weer prima. En het geluid was gelukkig afgesteld op de zaal.

 

 

De setjes werden enthousiast vertolkt in deze volle en hete dansschool. Om 24.00 uur zat het eerste deel van dit weekend erop en konden we weer terug naar de tijdelijke camperplaats waar we nog lang buiten hebben kunnen zitten.

Zaterdagmorgen stapte ik om 10.00 uur uit de camper en met een luid “GOEIEMIDDAG” van de andere al wakkere camperaars was voor mij deze dag ook begonnen. Ja, lekker uitslapen, dat is naast het camperen ook een leuk tijdverdrijf. Sommigen vinden het zonde van de tijd, maar ach.

Zowel op de zaterdag als op de zondag is er een muziekprogramma samengesteld dat verdeeld over 3 podia in het centrum van Zevenaar is te bekijken.

Om 13.30 uur begon op het grote podium op het Raadhuisplein Music Road Pilots, op de markt Ashville en in het winkelcentrum Muldershof trio Connected.

Vanaf de camperplaats een klein stukje lopen, dus wij op pad. En als eerste kwamen we bij het optreden van de band Ashville.

 

  

 

Een 5 mans formatie welke prima country  muziek ten gehore bracht. De dansvloer voor dit podium was niet al te groot, maar voldoende om goed uit de voeten te kunnen. Na een paar nummers was het hier pauze, dus gingen wij verder naar het grote podium.

 

 

 

 

Daar werd de muziek verzorgd door Music Road Pilots. Stevige country muziek en wat ons betreft een beetje teveel geluid (geluidstechnici let daar toch eens op!!) Het moet niet allemaal zo hard. Kwaliteit krijg je niet door hard geluid!!

Bij dit grote podium ligt een grote dansvloer met gezellige zitjes eromheen. Met dit mooi weer was er flink veel kijkend en luisterend publiek. De dansvloer wordt volledig overdekt door een grote “parachute” die aan een grote kraan boven de dansvloer hangt.

 

 

Daarna liepen we naar de Muldershof waar Connected optrad. Voor ons een onbekende trio. Wij hadden ze nog niet eerder ergens gezien. Ook hier een kleine dansvloer. Twee zangeressen en een mannelijk bandlid vertolkten diverse country & western songs. Veel bekende linedance hits werden vertolkt. O.a. songs van Ann Tayler, een van de favoriete artiesten van dit trio. Goed geluid en prima dansen daar in het zonnetje.

 

 

                                            Het plein was druk bezet met vele luisteraars en kijkers.  

De zaterdagavond was geheel voor de formatie CHF op het grote podium. Een drukke boel daar. Veel (te veel??) dansers op de beschikbare dansruimte. Erg veel publiek. Voor het publiek en de dansers op de vloer (voor zover het kon) waarschijnlijk geweldig, maar ik had het snel gezien. Een blikkerig geluid (kan de geluidsman hier dan niets aan doen??) en omdat deze “CD band” mij niet kan bekoren (is heel persoonlijk) ging ik snel terug naar de camper.

 

Op de zondag begon het programma om 13.30 uur.

 

Als eerste gingen wij naar het grote podium waar de Buck Owens Revival band aan het spelen was. Ja, heel herkenbare muziek van Buck Owens en zijn Buckaroos, met veel bekende songs.

 

 

 

 

Op het grote podium werd daarna de muziek verzorgd door Johnny Bernhard Band. Ook hier weer lekkere countrymuziek. Waarom ook hier het geluid weer zo keihard stond blijft ons een raadsel. Een opmerking trouwens (over dat harde geluid) die wij van veel bezoekers hoorden. Ook hier weer prima dansbare muziek.

 

 

In het winkelcentrum De Muldershof stond op de zondagmiddag de band Mississippi. Een formatie met leuke en dansbare country muziek. Ook nu weer een vol plein met vele bezoekers.

 

Daarna gingen we naar het podium op de Markt voor het optreden van Cash on Delivery. Een geweldige band, die al enkele jaren tot de top bands van Nederland hoort. Geen CD bandje, geheel eigen repertoire en prima zang van Jacqueline van der Griend en Wim van de Vliert. Eigenlijk hoort deze top band op het grote podium thuis, maar de “knusheid” van dit kleine podium heeft ook wel wat.

 

 Na de laatste set van COD gingen we terug naar het grote podium waar op dat moment Johnny Bernard Band optrad. Jammer dat bij de laatste nummers een soort van “samenzang” door de band met het publiek werd geprobeerd. Dat lukt nou eenmaal niet bij het country publiek, die komen om te luisteren en te dansen. Ja, en als je dan ook nog "La Bamba" gaat spelen, dan jaag je de dansers wel weg. Hou het lekker bij de country muziek.

 

Het was de hele dag droog geweest ondanks de dreiging van een weeralarm. Maar iets na zes uur brak er dan toch een gigantische bui los. Allemaal schuilen onder de grote “parachute”die boven de dansvloer hing. Vanwege de regen en de apparatuur werd het programma, dat bijna afgelopen was, iets vroeger beëindigd dan gepland.

Ondanks de kritische noot die ik zo hier en daar geplaatst heb, kijken we terug op een prima georganiseerd en gezellig country weekend in Zevenaar.

Ze zeggen wel eens “we bewaren het beste voor het laatst”. Nou voor ons zijn ze gestart met het beste op de vrijdagavond. En natuurlijk niet te vergeten het optreden van COD op de zondag.

Na afloop hebben wij met vele festivalgangers in Brasserie 't Plein gegeten. 

14 aug                                                                                                             Oosterhout (NB)

In het 2e weekend van augustus staat al jaren (vanaf 1981!!) het Floralia Country evenement op de agenda. Ook dit jaar weer. Locatie; De Floralia showtuin aan de Beneluxweg in Oosterhout.

Evenals voorgaande jaren was er weer een gevarieerd programma samengesteld. Vanaf 11.00 uur waren er diverse live optredens, dans workshops en muziek welke door een DJ werd verzorgd. Omdat wij pas rond half een op de locatie waren hebben we de opening en een paar acts gemist, maar zoals gebruikelijk treden de artiesten een aantal keren op.

Natuurlijk weer veel bekenden uit het hele land, die ondanks de dreigende weersvoorspelling toch op dit evenement zijn afgekomen.

Het voor ons 1e live optreden werd verzorgd door Texas Renegade. Deze formatie hadden wij vorige week in Oirschot ook al gezien en gehoord. Zij brengen een geheel eigen repertoire met covers en eigen geschreven nummers. Maar wel lekkere country muziek.

Toen was het de beurt aan de DJ. De dansers kunnen blijven dansen en intussen kan het podium, worden omgebouwd voor de volgende act.

 

 

Dat was de Belgische formatie Black Hills Country Band met zang van Carine. Ook deze formatie hebben wij in het verleden al gezien.

Een vaste schare Belgische fans reizen vaak met hen mee. De dansvloer is altijd goed bezet tijdens het optreden.

Na een workshop (er wordt dan een dansje uitgelest) was het podium voor Dwayne & The TexMexplosion.

 

Een explosie van Tex Mex muziek met een repertoire van nummers van onder andere Flaco Jimenez, Freddy Fender, Texas Tornados en The Mavericks. Altijd een feestje om naar deze muzikanten te kijken en te luisteren.

 

 

 

 

 Sandra Mooy, een zangeres die al een aantal jaren in het country wereldje is te horen, was de volgende in de rij van live optredens. Een zangeres met een prima stem. Jammer alleen van die Spaanstalige nummers. Heeft m.i. niks met country te maken. Maar ja, dat is weer heel persoonlijk.

 

Het Belgische duo Mr. P & Lies, die wij voor het eerst zagen optreden, verzorgden een prima vertolking van diverse country nummers.

 

Ten slotte was er een optreden van de TR Band. Een voor ons volslagen onbekende band, die volgens de website al sinds 2004 bestaat. Een zangeres, een vrouwelijke drummer en een viertal mannelijke bandleden brachten bekende country nummers.

Voor het podium waren veel stoelen neergezet voor het luisterende publiek en daarachter werd volop gedanst op de ruime dansvloer. Rondom deze dansvloer veel stoelen en tafeltjes.

Een gezellige boel daar in de Floralia tuin. Ook waren verspreid in de tuinen diverse stands met cd’s, kleding en overige C&W artikelen.

6 en 7 aug                                                                                                           Oirschot (NB)

 

Zaterdagavond 6 augustus begon om 20.00 uur het country evenement voor Café Buitenlust. Een fraaie lokatie aan de Spoordonkseweg in Oirschot.

De live muziek op deze avond werd verzorgd door Texas Renegade. Een country formatie met een geheel eigen sound en de voortreffelijke zang van Jeroen Welsh.  

Ondanks het slechte weer was het toch al aardig druk. Weer vele bekenden uit het land (uit Friesland, Noord en Zuid Holland, Overijssel en natuurlijk Brabant) waren op dit evenement afgekomen.Tussen de buien door was het even droog, maar echt droog werd het pas om 23.30 uur. De band stond gelukkig in een podiumwagen, maar de dansvloer was (helaas) niet overdekt. Er werd redelijk gedanst, maar ja, op een natte houten vloer is dat niet zo’n pretje. In het Café was een groot scherm waarop de band te zien was. Binnen dansen was niet mogelijk, vanwege de drukte. Tussen de live sets van TR werd  de muziek verzorgd door een DJ.

Vanwege de problemen met de rechterknie heeft Frans slechts 2 dansjes voorzichtig meegedaan en de rest van de avond van de muziek genoten, gekletst met de vele bekenden die ook hier weer op af zijn gekomen en wat foto’s geschoten.  Iets na middernacht gingen we weer terug naar de camper.

Op zondagmorgen gelukkig een zonnetje en wel wat harde wind, maar in ieder geval droog. Gezellig staan kletsen met diverse inwoners van Oirschot die hun hond uitlieten. Zij waren wel gewend aan een aantal campers tijdens het country weekend. Er kwamen een aantal bekenden naar het parkeerterrein waarop wij met nog 3 andere campers stonden. Zij lieten zich de koffie goed smaken. Ook onze “dansjuf” had de reis ondernomen en kwam naar het parkeerterrein. Gezamenlijk gingen we op weg naar het Café. Een klein stukje lopen vanaf onze camperplaats.

Het was behoorlijk druk en gelukkig zonnig. Ook nu weer vele bekenden. Deze middag werd de muziek van 14.00 uur verzorgd door Runaway Train met zang van de Belgische Amy Lee Bennet.  Deze zangeres hadden we al een aantal jaren niet meer gezien en gehoord. Een prima zangeres met mooie stem.  

Het begin van de 1e set was niet overtuigend doordat het geluid absoluut onvoldoende was.  Gelukkig was dit snel verholpen. Deze band, heeft een geheel eigen sound met niet alleen country muziek.  Ook nu weer DJ muziek in de pauze van de band.

Deze middag waren weer vele Brabanders onder de bezoekers  van dit evenement. Onder het genot van een drankje werd er genoten van de muziek en de line dansers. Onder het publiek o.a. de zangeres en toetsenist van Little Montana en de zangers van Cash on Delivery.

Na 25 jaar C&W festival in Oirschot was de vorige organisatie in 2010 gestopt. Complimenten voor de nieuwe organisatie van dit evenement die het had gewaagd om na de succesvolle festivals van voorgaande jaren toch weer een country evenement op te starten. Hopelijk zal dit in de volgende jaren een vervolg krijgen. Wij, en vele C&W liefhebbers uit het hele land zullen weer van de partij zijn.

7 t/m 11 juli                                                                                       Wagenborgen (Groningen)

Donderdagmiddag vertrokken we in de late namiddag richting het noorden. Dit weekend stond een Country & Western festival gepland op het Recreatieterrein bij Vakantie en Recreatie Oord Klein Finland bij het Groningse dorp Wagenborgen. De heenreis deden wij in 2 etappes. Via de A15 en A27 reden we door Flevoland met een stop op de camperplaats bij de haven in Urk. Er stonden al veel campers maar er was nog wel een plekje voor ons. Na het verorberen van een visschotel hebben wij in een heerlijk zonnetje en genietend van een ijsje nog wat langs de haven gewandeld. Vrijdagmorgen de rit verder hervat met een koffiestop op een Parking met uitzicht over het Tjeukemeer en via Joure over de A7 richting Groningen. Afslag Scheemda richting de camping bij het vakantiepark. Dit fraaie park ligt buiten het dorp Wagenborgen aan het Hondshalstermeer. We waren een van de eersten voor het country weekend en konden een mooie grote plaats uitzoeken op het camping terrein. In de loop van de middag kwamen de festivalgangers binnen met hun tent, caravan of camper. Uiteraard weer vele bekenden op dit festival   

Naast het restaurant van dit park was een grote tent met dansvloer opgebouwd en daarbij stond een aparte podiumwagen voor de optredende artiesten.

Dit 2e R. & G. Western weekend is georganiseerd door twee enthousiaste C&W liefhebbers. Een prima initiatief. Op de vrijdagavond begon het programma om 20.00 uur met een optreden van Little Montana. Een band die wij dit jaar al meerdere keren hebben zien optreden. Heerlijke country muziek zorgde voor een prima sfeertje. De dansvloer was binnen de korte keren goed gevuld. Ook waren er vele luisteraars die langs de dansvloer genoten van de muziek. Ook nu weer vele bekende nummers uit het repertoire van Little Montana afgewisseld met voor veel dansers bekende lindance hits. Dat zijn de songs waarop de dansjes zijn geschreven.  De setjes live muziek werden afgewisseld door cd muziek van DJ. Herman. Helaas ook af en toe wat non country. Wij vinden dat helemaal niks!!. Wat ons betreft KEEP IT COUNTRY!! Om 24.00 uur was het afgelopen.

 

Op de zaterdag (helaas een regenachtige dag) was het live muziek programma van 14.00 – 24.00 uur, met een optreden van Little Montana tot 18.00 uur en vanaf 20.00 uur de Countryband Montana.

Het middagprogramma werd helaas onderbroken door een flinke regenbui.

De podiumwagen werd afgesloten met een groot zeil, waardoor de live muziek even moest stoppen. Gelukkig duurde dit niet lang en kon Little Montana weer doorgaan met optreden. Songs van o.a. Becky Hobbs, Ann Tayler, George Strait en twee fraaie songs van Tantowi Yahya werden ten gehore gebracht.  Ook een song van South Mountain werd vertolkt. Als een van de weinige Nederlandse bands heeft Little Montana een song van deze Canadese topformatie op het programma staan.

Het was inmiddels aardig druk geworden in de tent en op de dansvloer. Deze middag was er ook vanaf deze locatie een rechtstreekse uitzending van een lokaal radiostation. Een interviewer nam regelmatig mensen uit het publiek mee voor een kort gesprekje. Ook Gerda werd voor een kort gesprek meegevraagd. (Waar kom je vandaan? Wat is nou zo leuk dat je het hele land afreis voor het line-dansen? en meer van die vragen)

Na het live optreden gingen we rond 18.00 uur terug naar de camper. Daar hebben we buiten in het zonnetje pannenkoeken gebakken en ervan gesmuld.

Om 20.00 uur waren we weer terug bij de tent voor het vervolg van het live programma met het optreden van de Countryband Montana.

 

Een countryband met 5 man en een zangeres.

Omdat deze band voornamelijk in het noorden van het land optreedt, was het voor ons de eerste kennismaking. Ook deze prima dansbare band bracht vele country songs en ook de bekende linedance hits. De muziek vond ik soms wat te hard en ja dat gaat ten koste gaat van de kwaliteit. Wij gingen rond elf uur terug naar de camper.

Ook nu was het programma om middernacht afgelopen.

 

Zondagmorgen, een stralende zonnige dag. Wat jammer toch dat het niet het gehele weekend zulk lekker zomers weer is, maar ja, dit is Nederland.

Na een heerlijk ontbijt in de zon en na de koffie startte het middagprogramma om 12.00 uur. Vanmiddag treden op de band Indian Summer en zanger Fred Schellen. Ook Indian Summer, een band met 5 man en een zangeres, valt zeer in de smaak bij de vele linedansers.

          Een aantal bandleden van Indian Summer

 

 

 

 

 

 

Na Indian Summer werd een optreden verzorgd door zanger Fred Schellen. Een country zanger die sinds 2007 actief is. Hij bracht naast de bekende danshits ook nummers van Merle Haggard en Johnny Cash. Lekkere “ouwe” country muziek. Ook hij weet de dansers op de vloer te krijgen.

Tijdens de middag werd Fred ook gevraagd om samen met de zangeres van Indian Summer een aantal duetten te zingen.

   

Gelukkig hadden de artiesten deze middag naast de linedance hits ook nog eigen repertoire. Anders wordt het wel een heel grote “eenheidsworst” met als gevaar dat je het hele weekend steeds dezelfde nummers door de verschillende artiesten hoort vertolken.

 

Ook was er nog een gast optreden van een “nieuwe”country zangeres.

Ja, de zoveelste in het rijtje van “nieuwe zangeressen” die regelmatig de kans krijgen om een kort optreden te verzorgen op een festival.

 

 

De zondag was een druk bezochte dag, maar in de loop van de namiddag zag je toch al vele festivalgangers vertrekken. Logisch als je nog een eind naar huis moet rijden. Gevolg is wel dat de tent steeds leger wordt, en dat is voor de optredende artiesten ook niet leuk. Uiteindelijk was deze zondag geprogrammeerd tot 20.00 uur en wellicht is dat toch iets te lang.

Zowel op de zaterdag als de zondag waren er weer vele bekenden aanwezig. Een kleine groep van de Outlaws en uiteraard zou ik zeggen ook een grote groep van de dansers van Veenlust uit Bergentheim.   

 

 

’s Avonds werden we uitgenodigd voor koffie en hebben wij met een vijftal Noord Hollanders nog zitten kletsen over van alles en nog wat. Na nog een lekker drankje was het bijna middernacht toen wij onze eigen camper weer opzochten.

Maandag opruimen, afscheid nemen en weer naar huis.

We kijken terug op een gezellig en muzikaal weekend en wat ons betreft komen we volgend jaar weer. Komplimenten aan de organisatie (R&G) ofwel Robbie en Gerrit en uiteraard de vele vrijwillegers die hebben meegeholpen om dit festival te organiseren.

 

24 t/m 26 juni                                                                                                  Zeeland (N Br.)

In het laatste weekend van juni werd inmiddels voor de 7e keer een country weekend georganiseerd. De lokatie was het recreatieterrein voor Camping De Heische Tip in het Noord Brabantse plaatsje Zeeland. Op het terrein, dat regelmatig voor diverse evenementen van de camping wordt gebruikt, was er stroomvoorziening. Toen wij op rond half drie op de vrijdagmiddag arriveerden, was het terrein al goed gevuld met tenten, caravans en campers, met in het midden een grote blauw-witte tent met dansvloer. We werden vriendelijk ontvangen door Carla (organisatie) en konden een mooie plek uitkiezen. Wij kregen direct een programma voor het weekend en zagen dat er om 16.00 uur een openingsbijeenkomst was in de tent. Een praatje en koffie met ???. Riny, de man van Carla was jarig en had gezorgd voor een lekkere traktatie bij de koffie. Kijk, dat is Brabantse gastvrijheid.

 

Vrijdagavond vanaf 20.00 uur werd COUNTRY CD muziek gedraaid. Tevens werden een linedance en een koppeldans "uitgelest ". Het was een koude avond, dus menigeen was gehuld in Fleece of jas. Maar ja, om dan een warmte kanon neer te zetten, je dans je maar warm en dat is prima gelukt. Om middernacht was de cd avond afgelopen en de bezoekers gingen weer terug naar hun onderkomen. Als "westerlingen" hebben wij ons prima vermaakt tussen de brabanders. Af en toe wat moeite met het taaltje, maar ach, dat heeft ook wel wat.

Zaterdagmorgen zouden we wat boodschapjes gaan doen voor de BBQ die 'smiddags op het programma stond, maar helaas regen, regen en nog eens regen. Dat was ook de reden dat een geplande foto zoektocht over de camping die middag niet doorging. Altijd jammer voor de organisatie die daar veel tijd in heeft gestoken, maar ja, helaas het weer kan je niet zelf organiseren. Toen wij wakker werden zagen wij een bekende camper het terrein op komen rijden, gevolgd door 2 andere ons bekende campers. Het waren country vrienden/kenissen uit Den Haag e.o. Zo, dus nog meer "westerlingen"hadden Zeeland gevonden. De middag werd wel nuttig besteed door het invullen van allerlei vragen. Een beetje rebus, een beetje taalvragen, en ach zo kom je de tijd ook wel door. Helaas zijn er geen foto's van de "zwoegende menigte" die zich heeft gebogen over dit tijdverdrijf.

Geen boodschappen, geen BBQ vlees, dus wij 's avonds naar de snachbar op de camping tesamen met de "Haagse e.o. clan". De magen goed gevuld, dus wij konden er weer tegenaan.   Ook op de zaterdagavond was er tot middernacht een CD dansavond.

Op zondagmorgen vanaf 9.30 uur was er gezamelijk ontbijt in de grote tent. Nou niet voor ons dus, want wij werden pas om 10.00 uur wakker. Dus het werd een duo ontbijt. Gelukkig was het droog en waren de vooruitzichten voor deze dag aanzienlijk beter. 

Vanaf 13.00 uur begon de dansmiddag met live muziek van Little Montana. Daar zijn ze weer. Na Almen en Pernis is dit de 3e keer dat wij dit jaar een optreden van Little Montana meemaken, en dat is niet voor niets. Deze band verzorgt een prima live optreden. Overigens komen 2 van de 3 bandleden uit het Brabantse Zeeland, dus dit was een echte thuiswedstrijd. Wij hoorden van menigeen in het publiek die Little Montana voor de eerste zagen optreden veel positieve geluiden. Naast een aantal bekende line dance nummers, werden ook weer de nummers van andere countrry artiesten ten gehore gebracht.  

Zowel door Karin (zang) als Glenn (zang en gitaar) werden mooie country songs gezongen waaronder een aantal duetten. Door Glenn werd ook nog een tweetal "Indische" nummers ten gehore gebracht. 

 

 

 De dansvloer was de gehele middag goed bezet en tot half zes werd er dan ook volop gedanst.

Dat daarnaast ook de zon zich deze middag nog liet zien, was een plezierige bijkomstigheid. Zeker ook voor de bezoekers die deze zondagmiddag op dit evenement waren afgekomen.

 

 

 

 

Tussen de setjes live muziek door, werd in de pauzes van de band door de organisatie CD muziek gedraaid. 

 

Wat ons opviel, en niet alleen hier, maar ook op andere lokaties, is dat veel dansers toch blijkbaar moeite hebben om op live muziek te dansen. CD muziek is bekend.

Om half zes was de live muziek afgelopen en werden er nog een aantal CD's gedraaid. Vanaf de organisatie was er nog een woord van dank voor Little Montana en applaus van het publiek.

 

Wij hebben ontzettend genoten van dit weekend. Alleen maar COUNTRY muziek een geen "non-country"gestamp. Heerlijk. Dat hebben wij ook aan de organisatie verteld. Als afsluiting hebben we op het terras van het restaurant van de camping zitten eten en met onze Brabantse camping buurman zitten kletsen. 

Ons weekend hebben wij op de maandag afgesloten met een fietstocht in de buurt van Ravenstein. De camper geparkeerd op een groot parkeerterrein aan de Maas en toen in het zonnetje gefietst richting Oss en langs de Maas weer terug, met onderweg in een klein dorpje nog een pannenkoekenstop voor de lunch. Rond drie uur waren wij weer terug bij de camper en hebben tot laat in de middag lekker buiten gezeten. Genietend van de drukte op en rondom de Maas. Na het avondeten zijn wij file vrij naar huis gereden.

 

Het fotoalbum Country 2011 met foto's van dit evenement is inmiddels bijgewerkt. 

         

15 mei                                                                                                                     Pernis (ZH)

In het weekend van 14 en 15 mei werd voor de 9e keer het Rijnmond Countrry festival georganiseerd bij de Speeltuin 't Zweetdruppeltje in Pernis. Dit festival komt tot stand in een samenwerking tussen de Rijnmond Country Dancers en de Timeless Country Dancers. In de afgelopen jaren zijn wij een aantal keren op dit festival geweest, maar ook een aantal keren niet vanwege vakantie of dat dit festival gelijk viel met andere evenementen. En ja, dan is het kiezen. Bepalend voor de keuze is dan welke bands er op treden. De zaterdag lieten wij aan ons voorbij gaan en op de zondag gingen wij iets voor 13.00 uur richting Pernis. Een autoritje van 20 minuten. Onze "dansjuf" kwam ook gelijk aan en we togen naar binnen. Een grote, wat lage zaal, was met vele C&W versieringen leuk aangekleed. De band voor deze middag was nog aan het opbouwen. Langzaam stroomde de zaal vol.

Iets voor half drie ging het live programma van start. De gehele middag werd de muziek verzorgd door Little Montana, de band die wij eind april ook al in Almen hebben zien optreden. Toen voor een tegenvallend aantal bezoekers, maar vanmiddag was de zaal goed gevuld.

  

Totaal werden drie sets gespeeld, waarin bekende (linedance nummers) maar ook onbekende (covers) country en western muziek werd gespeeld. Nummers van George Strait, Vince Gill en een nummer van de Canadese Groep South Mountain. Op een enthousiaste manier wist Little Montana de vele dansers en luisteraars te vermaken. 

 

Wij kwamen op deze middag ook weer vele bekenden tegen. 

Tussen de sets van Little Montana was er volop gelegenheid om op CD muziek (verzoekjes) te dansen. Zowel binnen in de zaal (door de "dansjuf" van de Rijnmond Country Dancers uit Pernis) als op een houten vloer buiten (door de "dansmeester"  van de Timeless Country Dancers uit Rotterdam) . Hiervan werd flink gebruik gemaakt. Gelukkig werden er geen cd's gedraaid van nummers die ook op het repertoire van Little Montana staan en werden gezongen.

Aan het eind van de middag, het was inmiddels bijna half negen, ging er nog een woord van dank naar de band, maar natuurlijk ook naar de organisatie. Vele vrijwilligers zijn altijd aktief bij zo'n evenement. Verkopen van de kaartjes, bezetting voor de bar en de  snack corner etc.etc.  

Wat ons betreft "Hoed af" voor de organisatie die met vele vrijwilligers dit evenement heeft organiseerd.

Voor overige foto's zie het fotoalbum country 2011. 

30 april en 1 mei                                                                     Almen (G) en Nordhorn(Duitsland)

Zaterdagavond de 30e april is er een country avond georganiseerd in De Nieuwe Aanleg in Almen. Voor ons een prima lokatie omdat daar achter het parycentrum en gelegen aan het Twentekanaal een prima camperplaat is. We waren in de loop van de middag om een uur of half vijf al op de CP gearriveerd en hebben even met de organisatie zitten praten. Helaas waren er op dat moment nog niet teveel kaarten in de voorverkoop verkocht, dus het was afwachten hoeveel mensen zouden komen. De opkomst viel uiteindelijk flink tegen, maar dat was gelukkig niet te merken aan de band van deze avond. De muziek werd verzorgd door Little Montana. Een trio welke wij al wat vaker hadden gezien en gehoord. Enthousiast brachten zij hun repertoire.   

Een stel prima muzikanten, met zang van Karin en Glenn, terwijl Ricardo de toetsen van zowel de keyboard als de accordeon bespeeld. Een repertoire van niet allen de bekende linedancenummers, maar gelukkig ook veel andere country & western songs.

    

Doordat er (te) weinig belangstelling was, hadden de dansers wel volop de ruimte. Overigens het was wel uitkijken, want de vloer was spekglad. 

Voor ons een geslaagde muzikale avond waarop wij heerlijk hebben kunnen dansen en een praatje met de muzikanten hebben gemaakt.   

Zondag 1 mei kwamen we eigenlijk toevallig op een country middag bij de Border Line Dancers in Nordhorn. Er was een live optreden van zanger Will Stevens, buiten een (te) kleine dansvloer en volop zitjes voor het aanwezige publiek. Overigens viel het ons op dat er veel Nederlanders onder de bezoekers waren. Ook een aantal dansers die wij zo hier en daar in het land tegenkomen.  Goh, jij hier, hoorde ik iemand zeggen, jij bent ver van huis. !! En wat dacht je er zelf van?? Ook ver van huis?? Onder de vele aanwezigen ook een aantal Duitsers in traditionele country en western kleding.       

5 februari 2011                                                                                                De Moer (N Br)

 

Vanavond maar weer eens naar Brabant en wel het plaatsje De Moer. Een klein dorpje iets onder Kaatsheuvel. In partycentrum 't Maoske was een optreden van Canyon Trail. Een vijfmansformatie welke heerlijke country muziek laat horen. Het was voor ons voor het eerst dat wij in dit Partycentrum waren. Vanwege het slechte weer hebben wij vorig jaar dit optreden gemist, maar nu was het ondanks de harde wind goed te doen om naar Brabant te rijden.

Iets na 20.00 uur kwamen wij aan bij dit partycentrum in en leuke zaal, welke al goed was gevuld met muziek- en dansliefhebbers. We kwamen een aantal bekende dansers tegen van de White Stallion dansclub uit Tilburg en een echtpaar uit Oss die wij ook als vaste bezoekers van dansevenementen in het hele land ontmoeten.

Even na half negen begon het live optreden van de band met vele bekende country nummers waar je prima op kon dansen. Covers van verschillende bands en artiesten kwamen langs met veel aandacht voor nummers van Dwight Yoakam. Een van onze favoriete artiesten

 

 

Tijdens de pauzes van de band werd een optreden verzorgd door zangeres Ramling Rose. Een voor ons onbekende artieste die toch al een aardig aantal jaren als country zangeres optrad. Maar ja, je komt niet altijd iedereen tegen op een festival of dansevenement.

Deze zangeres bracht een aantal bekende line-dance nummers. Na een live optreden van zo'n 5 mans formatie lijkt het altijd lastig voor een solo artiest met geluidsband op te treden. De gehele performance is toch anders. 

Een drankje en een hapje (overheerlijke bitterballen) en de avond vloog voorbij. Iets na 0.00 uur was het tijd voor ons om weer terug naar huis te "vliegen" (nou ja, let op de snelheid)

Een leuke muziek en dansavond in een perfecte lokatie met een prima band.

 

29 en 30 januari 2011                                                                           's Hertogenbosch (N Br)

 

 

Het laatste weekend van januari, dus traditie getrouw het 1e grootste C&W festival in Nederland, de Western Experience in de Brabanthallen in 's Hertogenbosch. Een groot Country & Western spektakel met live optredens van diverse bands, indianen met hun Native American culture, line dance workshops, en Western Riding shows. Daarnaast is er een grote Western Market met kleding, laarzen e.d., maar ook stands met meubilair in Western Style. Ook stonden er diverse Amerikaanse auto's. 

Zaterdag de 29e reden wij iets na 10.00 uur richting Brabant. In tegenstelling tot voorgaande jaren gelukkig geen sneeuw. Nou de snelweg ging prima, maar eenmaal na de afslag naar de Brabanthallen liep het verkeer helemaal vast. Behalve het C&W festival waar duizenden mensen op af komen, was er ook gelijktijdig een vakantiebeurs. Dus druk, druk, ja heel druk. Toen wij vlak bij het grote paerkeerterrein kwamen bleek dit vol te staan, waardoor wij naar een andere lokatie werden doorverwezen. KLein stukje lopen, maar ja, wel gratis parkeren. Uiteindelijk waren wij iets na half een binnen. Eerst even een rondje gemaakt door de hallen en meteen een praatje met de bekenden die wij tegenkwamen, koffie gedronken en toen een plekje gezocht bij de dansvloer waar de live muziek wordt gespeeld. Er waren ook wel dansvloeren waar alleen CD muziek werd gedraaid, maar wij zijn meer van de live optredens.

Op de zaterdag was het 1e live optreden vanAnnita & Starbombers. Een formatie met traditionele muziek zoals Western Swing en Rockabilly. Een leuk optreden met een geweldige zangeres en enthousiaste muziekkanten.

 

Daarna kwam de 4 mans formatie Aces Again. Een band met 2 leden van de voormalige Dixie Aces, die veel rock & roll muziek speelt. Ook nummers van de shadows kwamen voorbij en incidenteel een country song. Ik denk dat deze formatie in het Rock & Roll circuit beter past dan in het Country circuit.

De 3e band die geprogrammeerd was voor een live optreden is de Henry Smith Band uit Engeland. Voor ons en velen met ons een onbekende band. Nou, bij de eerste klanken werden wij meteen enthousiast. Wat een geweldige C&W band. Kijk, dat willen wij zien en horen op een C&W festival. Lekkere country muziek, strak gespeeld en met een steel gitaris erbij, waarop prima gedanst kon worden.

De Amerikaanse band Two Tons of Steel uit San Antonio Texas. Deze band was een tijdje aan het toeren door Europa waarbij het laatste optreden van deze toer tijdens het weekend in de Brabanthallen was. Ik weet niet of het aan de geluidsman van deze band lag, maar het was vooral errug hard. De stevige country rock was misschien wel logisch met zo'n naam van deze band. 

 

Als laatste was er een optreden van de Amerikaanse zangers Scooter Lee. Deze zangeres hebben wij in het verleden al een paar keer gezien. Zij zingt veel muziek waarop dansjes zijn geschreven. Ook nu was zij weer vergezeld van haar choreografe die een aantal dansjes heeft "uitgelest". Een enthousiast en soms wat schreeuwerig optreden van deze zangeres.

 

 Na afloop hebben we nog even lekker in het restaurant zitten eten en daarna weer huiswaarts. Het was trouwens flink druk op de zaterdag met enige duizenden bezoekers. 

Geleerd van de zaterdagse drukte bij het parkeerterrein, reden wij op zondagmorgen via een andere afrit naar de Brabanthallen. Nou, er was dus helemaal geen file te bekennen. Zonder problemen konden wij een half gevuld parkeerterrein oprijden. De rest van de dag was het ook aanzienlijk rustiger dan op de zaterdag. Ik weet niet of het door het programma kwam, dat was op de zondag nagenoeg gelijk aan de zaterdag, maar het scheelde veel publiek. 

Het enige verschil met de zaterdag was een optreden van de 5 mans formatie Colonel Hammond's Four. Nou zijn wij zelf niet zo gecharmeerd van deze formatie. Veel line dancers vinden het echter geweldig vanwege het line dance repetoire wat deze band speelt. Maar goed, voor ieder wat wils zullen we maar denken. 

Op zondag was het festival om 18.00 uur afgelopen. We kunnen terug kijken op twee gezellige dagen. De country contacten weer eens op peil gebracht en lekker kunnen "bijkletsen" met de vrienden en bekenden uit dit wereldje.