Camper & Country

Click here to edit subtitle

 COUNTRY & WESTERN 2012

 

Op deze pagina geven wij een overzicht van de Country & Western festivals en dansavonden die wij hebben bezocht. Vaak kunnen wij deze hobby combineren met ons "campervirus". Op deze pagina vindt u een uitgebreider verslag van de bezochte evenementen en op deze pagina een link naar het country foto album. Veel leesplezier.

                                          

 

26 en 27 december                                                                                                                                        Rijswijk 

Op woensdag de 26e en donderdag de 27e vond in de "Broodfabriek" in Rijswijk weer een X-mas Country & LiInedance festival plaats. Deze voormalige broodfabriek  is omgebouwd tot een evenementenhal (vroeger de Darling Market). Wij komen hier al een aantal jaren en vinden er altijd een gezellige sfeer. Dat is ook wel te merken aan de opkomst. Zowel de 1e als de 2e dag was het druk. De woensdag iets minder, maar op de donderdag liefst 1.000 man publiek. En ze komen uit het hele land. We hebben bekenden gesproken uit Brabant, Twente,  Friesland en Noord Holland. Op de woensdag waren we iets voor 1P .00 uur in Rijswijk, waar het live programma begon met het Beethoven Boogie Trio uit België. Ook weer een formatie met heel veel linedance repertoire. Voor ons de 1e keer dat wij een optreden van dit trio zagen. Een kwalitatief goed optreden met een enthousiaste zangeres. Jammer dat er slechts korte setjes (30 minuten) werden gespeeld en daarna 1 uur een country DJ. Nou ja, country?? Er kwam regelmatig t*kke herrie langs. Nou zal het voor sommigen een zorg zijn waar ze op dansen, maar ja, die non country is niet ons ding. Overigens vinden velen dit afschuwelijk. Volgende keer maar in een aparte zaal graag. En natuurlijk rondom de zalen standjes met kleding, laarzen en de nodige catering. Ook werd er in de middag een dansshow opgevoers. Veel foto's hiervan vindt u op de site golden girll

 

 

 

Beethoven's Boogie Trio.

Op de donderdag waren we iets eerder in Rijswijk omdat de 2e dag altijd iets drukker is. En ja hoor naar verluidt 1.000 man publiek. Het live programma vandaag werd verzorgd door Will Claasse en door Savannah.

Will is een zanger met een prettige stem, die naast het linedance repertoire ook nog fraaie nummers liet horen.

 

De sets van Savannah zijn weer als vanouds. Veel enthousiasme bij de dansers en de luisteraars als deze formatie op het podium staat.

Een geheel eigen repertoire kenmerkt deze band. Nummers van Billy Yates en bekende covers worden altijd vol overgave en met de van Savannah bekende kwaliteit gebracht. We kijken terug op 2 gezellige dagen.

 

 

 

 

 

 

 

22 december                                                                                                                                                     Pernis.

 

Zaterdagavond de 22e naar Het Zweetdruppeltje in Pernis voor een dansavond met live muziek van Route 66, georganiseerd door de Rijnmond Country dansers. Het was een drukke en gezellige boel daar in het gebouw van de speeltuinvereniging. Ondanks de warmte (vandaar de naam Zweetdruppeltje??) werd er volop gedanst op de klanken van deze Belgische formatie. Overigens weer een van de vele line dance bandjes (20 in een dozijn) Ik heb geloof ik 2 of 3 nummers gehoord die niet in het linedance repertoire zitten. En ja, dan moeten de dansers zelf nadenken en dat is voor velen heel moeilijk. Maar ach, het merendeel van de dansers vindt dat niet zo heel erg (begrijp ik).

Uiteraard waren er weer een aantal bekenden van ons ook op deze dansavond afgekomen. Dus, beetje dansen, beetje kletsen, een hapje en een drankje en de avond vliegt voorbij. Om middernacht nog even zingen, want er is er een jarig.

 

 

Route 66

16 december                                                                                                   Nieuw Vennep.

Op 16 december werd voor de 1e keer een Christmas Country Party gehouden in de Van Zantenhal in Nieuw Vennep. Tot negen jaar geleden was er in de Groenoordhallen in Leiden medio december een groots country spektakel waar wij ook een aantal jaren achter elkaar zijn geweest. Destijds hebben we ooi eens kaarten moeten reserveren, want met 3.000 bezoekers was dit eendaagse evenement uitverkocht. Rond half twaalf waren we bij de locatie en iets na twaalf uur begon het programma.

E en groot podium met daarvoor voldoende zitgelegenheid voor de luisteraars en daarachter ruimte voor de line dansers. Ook hier weer een aantal bekenden uit het hele land.

Gestart werd door Savannah. Een voor ons bekende band met een geheel eigen repertoire. Bekende covers van Amerikaanse C&W artiesten en nummers geschreven door Billy Yates werden op de van Savannah bekende wijze vertolkt.. Een heerlijke formatie om naar te luisteren en met goede dansbare muziek.

 

 

Daarna was er een optreden van Ashville. Dit was het laatste optreden van deze band. Jammer, want in de afgelopen jaren hadden zij een duidelijke herkenbare plek binnen de C&W scene in Nederland opgebouwd met een gelukkig geheel eigen repertoire en niet alleen maar linedance nummers. Vandaag was Frank Jansen de leadzanger

 

 

 

 

De volgende set was voor Dick van Altena. Deze zanger ( lead zanger van de helaas gestopte Major Dundee band) en nu met begeleiding van Savannah liet weer zijn eigen repertoire horen. Bekende covers, maar ook wat songs uit de Major Dundee tijd. Zelf een nummer van Jim Reeves kwam langs. Altijd een genot om Dick te horen zingen.

 

 

 

 

Geheel anders was de set van The Parking Lot Pickers. Een 4 mans formatie met traditionele country. Honky tonk, bluegrass en hillbilly muziek. Beetje slow, beetje up tempo nummers werden achter elkaar gespeeld. Een type muziek speciaal voor de liefhebbers van de ouwe country is.

 

 

Als laatste was het de beurt aan de Amerikaanse zanger Billy Yates. Deze singer/songwriter zwerft regelmatig door Europa en wordt dan begeleidt door Savannah. Het was alweer een aantal jaren geleden dat wij Billy hadden gezien en ook dit optreden was weer grandioos. Geweldige eigen geschreven songs werden vertolkt voor een enthousiast publiek. Een prima show van bijna 1 ½ uur was de afsluiting van deze geslaagde country middag.

 

 

 

 

 

24 november                                                                                                      Hoogvliet (ZH)

Vanavond een dansavond in de Flamingo in Hoogvliet met live muziek van TWB (Terry White Band). Vanuit onze woonplaats slechts 20 minuten met de auto. Omdat je in Spijkenisse nogal eens voor de brug moet wachten vertrokken we ruim op tijd. Rond kwart voor acht kwamen we bij de zaal aan. Wij mochten plaatsnemen aan Tafel 1, samen met Henk en Ank uit Ede en Piet en Diana uit Egmond. Deze woonplaats en onze achternaam berust op loute toeval!!. Later schoof ook  onze dansjuf met vriendin aan deze tafel.

De zaal begon aardig vol te lopen, met onder meer een aantal bekenden van de dansclub uit Pernis. Toen de band om kwart over acht begon te spelen waren alle stoelen bezet. Omdat deze dansavond niet specifiek een C&W linedance evenement is, werd verzocht om het voorste deel van de dansvloer voor de Rock & Rollers en overige danser te houden en het achterste deel voor de linedansers. Dat ging prima, maar in de loop van de avond ging het aardig door elkaar, zonder elkaar in de weg te zitten/lopen/dansen.  

In een aantal setjes liet de band deze avond een veelzijdig en afwisselend repertoire horen. Country nummers, rustige songs en Rock & Roll nummers werden met plezier vertolkt. Zowel de zangeres met een aantal solonummers, als de drummer en overige muzikanten lieten zich van hun beste kant horen. Het is een plezier om op hun muziek te dansen, maar ook rustig zitten en genieten van deze band is bepaald niet verkeerd.

Tussendoor nog een song van een jongeman uit Maastricht, die niet voor het zingen kwam maar gelijk de gelegenheid aangreep om aan het eind van zijn lied “eventjes”  zijn meisje ten huwelijk te vragen. Ach ja, moet kunnen toch. Ook was er nog een kort optreden van een solist.

   

                  

 

Iets voor enen was het afgelopen. De avond was voorbij gevlogen.  De Terry White Band had hier al vaker opgetreden en met dusdanig succes, dat de organisatie ook voor 2013 alweer 2 avonden heeft ingepland voor deze formatie. Kortom ook 18 mei 2013 weer een optreden in Hoogvliet.

Zowel op facebook als op de site van TWB staan fraaie foto's van dit optreden en de dansers.

 

24, 25 en 26 aug                                                                                                         Thorn (L)

Het laatste weekend van augustus is tevens het laatste openlucht  C&W festival. Donderdagavond na het eten reden we over een rustige A15 (lekker zo na de spits) naar de camperplaats in Gennep. Het was inmiddels donker en op de bijna verlaten parkeerplaats zag je wat konijntjes rennen. We waren de enige camper op dat moment op deze gratis CP. De volgende morgen na het ontbijt nog wat boodschapjes gedaan in Gennep en daarna binnendoor naar onze bestemming in Thorn. Via Oeffelt, Boxmeer en Overloon ging het richting Venray en over de N277 naar Kessel. Eerst een koffie- stop en verder over de N273 naar Thorn. Voor de 7e keer werd hier het C&W Festival Thorn georganiseerd. Aan het eind van de Panheelderssteeg was een compleet C&W dorp gebouwd met een grote feesttent en aansluitend op een paar weilanden een grote camping. We werden keurig opgevangen en na de aanmelding werden we naar een plek gewezen, aansluitend op de al aanwezige caravans, campers en tenten. Stroom aangesloten, luifel uit, stoelen buiten en eerst maar lunchen.  De vrijdagmiddag wat geluierd, rondgelopen en diverse bekenden begroet.

 

Op vrijdag begon het muzikale programma om 20.00 uur met een optreden van de Terry White Band (NL).Evenals  vorige week in Zevenaar werden weer een aantal prima setjes gespeeld met lekkere country muziek. Deze vrijdagavond werd flink bezocht. Logisch al je een kwaliteitsband neerzet om het festival te openen dan komen de liefhebbers wel. 

Op deze vrijdag werd ook opgetreden door Mike Shannon(Can). Altijd moeilijk om als solo artiest  na het optreden van een band de sfeer in de zaal te houden.  En ja, echt sterk was het nou ook weer niet deze performance van Mike. Hier en daar wat “linedance hits” waarvan de uitvoering  sommige (de meeste?) dansers een zorg zal zijn, maar ik heb zo mijn bedenkingen.  Gelukkig waren er nu 4 setjes van TWB en  verzorgden deze muzikanten de afsluiting van deze avond. Het was inmiddels tegen 02.00 uur en er waren nog veel C&W liefhebbers aanwezig.

 

 

 

Zaterdagmorgen, langzaam ontwaken de campinggasten. Ontbijtje, beetje prutsen aan de tent/caravan/camper of even naar de douche/toilet cabines. Wij hebben na het ontbijt en de koffie tegen het middaguur een een rondje gemaakt over het festivalterrein, waarop naast de feesttent ook nog vele kraampjes stonden met C&W artikelen en kleding. En ook zijn we even naar het indianen- en trappersdorp gelopen waar we wat foto’s hebben geschoten.

 

Rond 14.00 uur waren we terug  in de feesttent voor het muzikale programma vandaag.

We kwamen binnen tijdens het optreden van de band “Not Johnny Cash & The Tennessee Four (Bel). Het is geweldig om de muziek van de country legende Johnny Cash te horen. Bekende, maar ook minder bekende nummers van Cash werden door deze formatie op een plezierige manier vertolkt. Af en toe met een nog jonge zangeres voor de bekende duetten van Johnny Cash en June Carter . Daarna kwam Syl, een voor ons onbekende zangeres.

In de loop van de middag kwam een bus vol fans van de volgende band die een aantal optreden zou verzorgen. Dat was de formatie Blazing Saddles Bel)Een van de (vele) bands met linedance repertoire. Weinig tot geen originaliteit helaas. En ja, ik weet niet wat er aan de hand was, maar volgens de website van deze formatie is de lead- zanger “the man with the golden voice”, maar vandaag is tie waarschijnlijk een paar keer flink van zijn zadel geschoten. Tjonge,tjonge wat erg. Niet om aan te horen, maar blijkbaar is dat voor veel dansers geen probleem. Ze bleven rustig door dansen.  Nou dan kan je net zo goed de originele cd’s draaien. Beetje jammer.

Gelukkig kregen we daarna een optreden van Bennet & Welsh. Van dit duo hebben we Jeroen Welsh recent nog zien optreden als leadzanger bij de formatie Texas Renegade en Bennet (een Belgische zangeres hebben we een aantal jaren gelden voor het laatst gezien toen zij nog optrad met een band). Dit duo zet een geweldige performance neer, fraaie songs (niet allemaal country dacht ik zo) maar in een vlot tempo gespeeld. Geweldige stemmen zowel solo als in de duetten. 

 

Aan het eind van de middag terug naar de camper voor een drankje en een hapje en even rust. Ja ja, we worden ook niet jonger en de avond is nog lang.

Iets na 20.00 uur terug naar de feesttent. Nog een setje van de BS aan moeten horen (we hadden beter wat later kunnen gaan ha ha ha). De zaterdagavond werd afgesloten door Little Country Gentlemen (Duits). Een voor ons onbekende vijfmans formatie inclusief violist . In een vlot tempo werden diverse C&W nummers vertolkt. (inclusief een aantal gouwe ouwe nummers). Dit was een spetterend optreden waarbij vele dansers en luisteraars zich prima hebben vermaakt.  Moe van het dansen sjokten we midden in de nacht weer terug naar de camper.

 

Zondagmorgen, half twaalf!!. Zo wij waren aan slaap toe zeker. Nou weer een lange dag vandaag, dus rustig aan maar.

 

 

Richting feesttent.

 

Toen we in de feesttent aankwamen was daar een optreden aan de gang van Music Road Pilots (Ned.)

Deze band hadden we ergens in 2008 of 2009 voor de laatste keer gezien. Dat vond ik toen wat tegenvallen. Maar nu, een ijzersterke 6 mans formatie met violist en pedalsteel die een strak programma neerzetten. Lekkere up tempo muziek. Heerlijk.

 

 

 

Ook op de zondagmiddag werden optredens verzorgd door Cleas v.d. Ster (Nl), een zanger die wij niet hebben zien optreden, en Will Stevens (Nl). Persoonlijk hou ik niet zo van die “losse” zangers met hun (overwegend) linedance repertoire. Ook nog een "onbekend" duo en een zangeres hebben langs zien komen. 

In de loop van de namiddag kwam Doug Adkins (USA) met zijn band. Heerlijke muziek en een mooie zangstem.

De zondagavond werd afgesloten met een optreden van Texas Twixy.(Bel) Een vaste waarde in Thorn en geliefd bij de linedansers.  

Zoals gebruikelijk werd ter afsluiting van dit festival het gehele bestuur en de organisatie in het zonnetje gezet.  Wat zij ieder jaar neerzetten is zondermeer grandioos, alhoewel de keuze van artiesten niet altijd even gelukkig was.

 

 

Dit jaar vonden we de variatie aan artiesten prima. Vorige jaren kreeg je nog weleens “veel-van-hetzelfde” te horen doordat veel solo artiesten en sommige bands slechts linedance repertoire spelen.

Moe en voldaan gingen we rond 23.00 uur terug naar de camper om de volgende dag onder een stralend zonnetje de boel in te pakken, afscheid te nemen van de vele bekenden om weer terug naar huis te rijden.

O ja, en voor die DJ die zowel zaterdag als zondag IN DE PAUZE regelmatig TH (Takke Herrie) draaide, met als absoluut dieptepunt dat songfestival liedje nog 1 advies. KEEP IT COUNTRY!!!!!

 

17,  18 en 19 aug                                                                                                    Zevenaar (G)

Donderdagavond de 16e augustus vertrokken we na de avondspits naar de camperplaats op de parking aan de molenweide in Huissen.  Officieel 3 cp’s, maar er stonden 10 campers. Overigens  plek zat. Rond half tien waren we daar. Ook een stel bevriende country & western camperaars stonden daar al. Onder het genot van een borreltje hebben we daar lekker zitten kletsen.

De volgende morgen rond half twaalf vertrokken we richting  Zevenaar. Via  het pontje bij Looveer, over het Pannerdens Kanaal, reden we over een smalle dijk naar onze bestemming in Zevenaar.

Daar werd in het kader van Zevenaar Muziekstad weer een country & western festival georganiseerd. 

Als vaste bezoeker hadden we een plek gekregen op het speciale op het BAT terrein ingerichte “camperdorp”. Het was al behoorlijk druk daar op de parkeerplek. Luifeltje uit, stoeltjes buiten, laat het weekend maar beginnen.

Eerst ’s middags op de markt wat fruit gekocht, een blouse voor Gerda (wonderlijk vrouwen hebben soms dat ze ineens niets meer hebben om aan te trekken ha ha ha) en daarna een lekker ijsje. Zo de middenstand ook weer blij.

 

Het muziekfestival begon op de vrijdagavond om 20.00 uur in een lokale dansstudio met een optreden van T4Texas. Dit was voor ons een nieuwe band, met wat bekende gezichten die voorheen in andere bands hebben gespeeld. Vlot werden lekkere country songs gespeeld. Het was behoorlijk druk en ontzettend warm in de dansstudio.

De avond vloog voorbij evenals de dansers op de vloer. Iets na 24.00 uur weer terug naar de camper. De camperlocatie is slechts een paar minuten lopen vanaf het centrum. Na een opfrisbeurt (zwéééétuhhh in de zaal!!)  hebben we onder het genot van een borrel nog lang buiten gezeten. Zo de kop is van het weekend af.

 

Zaterdagmorgen, geroezemoes op de camperplaats. Ja ja, de dansers werden langzaam wakker. Lekker ontbijtje buiten, beetje kletsen en daarna weer de country outfit aan. De organisatie had geregeld, dat iedereen van het ”camperdorp “, iets na enen opgehaald zou worden in een huifkar. Een leuk idee, nou wij willen wel mee. Even een klein rondje centrum en we waren bij het grote podium in het centrum van Zevenaar.

 

Het optreden deze middag werd verzorgd door Woodwind. Een geweldige band, mooie muzikale stemmen en met lekker country muziek en o.a. nummers van The Eagles, Neill Young en een mooie vertolking van het nummer Tulsa Queen van Emmylou Harris. Ondanks de hitte werd er volop gedanst. Kwestie van wel regelmatig drinken (fris dus!!) . Ook nu weer vele dansers uit het hele land, en ook onze “dansjuf” kwam in de loop van de middag. De organisatie had trouwens het gehele weekend een watertappunt gratis beschikbaar gesteld, zodat naast de frisdranken die gekocht konden worden ook voldoende water beschikbaar was. (Prima initiatief) Dit middagprogramma duurde tot 18.00 uur. Ook nu veel publiek.

Op een ander podium aan de Markt werd die zaterdagmiddag een optreden verzorgd door Change of Key en op het podium naast een winkelcentrum trad de band Mississippi op. Deze twee podia hebben wij niet bezocht. Vandaar  geen foto’s.

Daarna terug naar de camper met onze “dansjuf” voor een hapje en glaasjes koele frisdrank. Iedereen zat lekker buiten op zo’n klein campinggasstelletje te bakken. Pannenkoeken, aardappeltjes, saté’s etc. etc. Daarna nog even wat mannen gecharterd om links en rechts af te wassen en voor dat je het weet was het 20.00 uur. De start van het avondprogramma.

 Op het grote podium was tot 24.00 uur een optreden van The Black Hills Country Band. Een Belgische formatie met zangeres. Deze band brengt veel bij de linedansers bekende danshits. Gevolg, een overvolle dansvloer waar je nauwelijks uit de voeten kon. Op deze mooie zomeravond was het heel druk met kijkend en luisterend puibliek. Dat komt in Zevenaar in grote getale genieten van de muziek en zich verbazen over al die dansers. 

Aan het eind van de avond heb ik nog een heel gesprek gevoerd met een aantal bezoekers. Hoe zit dat nou, is dat nou 1 club, kennen jullie al die dansjes etc? Nou, dan vertel je over deze hobby, dat de mensen uit het hele land komen en dat er meerdere C&W festivals in het land worden georganiseerd.

 

Zondagmorgen, volgens de voorspellingen een hete dag. Nou dat klopt wel. Ook nu weer start van het programma rond half twee. Vanaf de camperplek liepen we langs het podium aan de Markt.

Daar stond Windfall te spelen. Even wat foto’s gemaakt en een dansje en toen door naar het grote podium.

De TWB (Terry White Band) was al begonnen met de eerste set. Deze band was 2 jaar geleden  in Zevenaar gestart met optreden in de huidige formatie. In de loop van de afgelopen 2 jaar hebben wij deze formatie regelmatig zien optreden. Een lekkere band met diverse country muziek, wat rock nummers en hier en daar een “linedance hit” Prima dansbaar, alhoewel je zelf weleens goed moet nadenken welke dans nou precies op een bepaald nummer past. Uiteraard werden door de TWB ook nummers van de nieuwste CD gespeeld.

Met dank aan AVB voor het "lenen" van de foto's. Altijd moeilijk om de hele band in 1x op de foto te krijgen met al die "hinderlijke" dansers ervoor. Dus dan maar 2 foto's. En meestal zit de drummer ergens verscholen achter zijn "trommels". Op de rechterfoto achter de steelgitarist dus!!

Na de 1e set gingen we naar het podium bij het winkelcentrum waar Little Montana deze middag de muziek verzorgde.  Het was een jaar geleden dat we deze band hadden zien spelen. Een lekker repertoire en wat nieuwe nummers deze middag. De dansvloer was hier veel te klein, maar ach, die dansers kunnen prima op het plein uit de voeten.  Deze locatie lag lekker in de schaduw van wat bomen, dus niet zo heet. En in de pauze, drie stappen naar de ijstent. Lekker smikkelen en weer terug naar het grote podium voor de 2e set van de TWB. En na die set weer terug naar Little Montana voor hun laatste optreden dat om 17.30 uur was afgelopen. 

 

Door dit gependel hebben we de optredens van Dwayne & TexMexplosion gemist, maar ja, je moet weleens keuzes maken.

Dank AVB voor de foto.

 

Tenslotte de laatste set van de TWB en toen weer terug naar de camper. Even opfrissen en toen weer terug naar het centrum waar we met een hele groep bij een lokale Kebab zaak lekker hebben gegeten.

 

 

Om 21.00 uur verlieten we het “camperdorp” om weer terug te rijden naar de CP in Huissen, waar we na een warme nacht in de loop van de maandagmorgen weer richting huis reden.

Zo dat was weer een gezellig, muzikaal en vooral zeer warm (heet en dorstig dus) weekend.

 11 en 12 aug                                                                                                      Oirschot (N Br)

In het weekend van 11 en 12 augustus werd in Oirschot weer een country weekend georganiseerd. We komen hier al een aantal jaren en vaak valt er dan een regenbui, maar dit jaar waren de weersverwachtingen prima. Op de parkeerplaats aan het Princehof stonden al een aantal campers van diverse country liefhebbers uit Hoorn, Groningen, Den Haag e.o., Ede, Rotterdam. Inmiddels allemaal bekenden van ons.

Het country weekend wordt gehouden in het centrum van Oirschot op het plein voor de grote kerk. Twee grote podiumwagens, een houten dansvloer met bankjes eromheen en veel sta-tafels op het plein. Die sta-tafels waren tonnen met een soort tafelblad erop met een gat in het midden. Handig, want je kon de lege glazen meteen kwijt. En uiteraard de nodige wagens met bier en frisdranken. Het ziet er allemaal gezellig uit.    

Zaterdagavond om 20.00 uur begon het festival met live optredens die avond van Savannah en Sound of Silence met John Permenter een Amerikaanse violist/zanger.

Er werden door de bands setjes van 45 minuten gespeeld en omdat er op de markt in Oirschot 2 podiumwagens staan, was er vrijwel continue live muziek.

 

Savannah, een bekende formatie, die doordat zij veel in het buitenland optreden niet zo vaak in Nederland spelen, was weer als vanouds. Lekkere country muziek met o.a. nummers van de Amerikaanse zanger Billy Yates.  Er werd volop gedanst en de kijkers stonden onder het genot van een biertje te genieten van de muziek en de dansers.

 

 

 

Sound of Silence is een formatie welke fraaie (country?) muziek laat horen. Afwisselend zang door twee zangeressen en violist John Permenter. Mooie stemmen en dansbare muziek.

 

Rond half een gingen we terug naar de camper.  

 

 

 

Zondagmorgen, een lekker zonnetje en ontbijtje. Er was wat onduidelijkheid over de aanvangstijd van het programma vandaag, maar rond twee uur was bijna iedereen alweer op het plein. Bleek dus, dat het programma pas om drie uur zou starten. Nou ja, het zonnetje scheen, en  tijdens de soundcheck van de bands van deze middag stroomden  een aantal dansers al maar meteen de vloer op. 

Vandaag live optredens van Cash on Delivery en Desperado. Desperado o.m. met een gastoptreden van de Amerikaanse zangeres Pam McBeth. 

Beide bands zijn bekende bands in de Nederlandse country wereld.

 

Cash on Delivery, een formatie met o.a. de "boomlange" zanger Wim v.d. Vliert en zangers Jacqueline v.d. Griend. Twee mooie stemmen met een mooi afwisselend repertoire. Lekkere muziek met fraai steelguitar werk. 

Desperado vind ik een formatie welke wat strakkere (soms hardere muziek speelt). Tijdens hun optreden begeleiden ze de Amerikaanse zangeres Pam McBeth, die eigen nummers, maar ook nummers van Dolly Parton liet horen. 

Het was deze middag een drukke en gezellige boel daar in het centrum van Oirschot. Weer veel luisterend en kijkend publiek dat tot 20.00 uur heeft genoten van de  muziek.

 

 

  

Eindelijk weer eens bands die lekkere country muziek spelen en niet alleen maar het linedance repertoire. We hebben genoeg van dat soort noem ik maar CD bandjes (helaas!). Maar ja, dat is een heel persoonlijke mening.  

We kijken terug op een gezellig en zonnig country weekend.

6, 7 en juli                                                                                                 Wagenborgen (Gr)

Op vrijdag 6 juli in de middag kwamen we na onze trip door Oostenrijk en Duitsland aan bij Recreatieoord Klein Finland in Wagenborgen (Groningen). Daar werd het R&G Country festival gehouden. Dit festival hadden wij vorig jaar ook al bezocht. Even melden bij de receptie en daarna naar de camping. Er staan al een aantal bekenden op de camping, dus eerst even begroeten voordat we een plaatsje zochten. Het festival werd gehouden vanaf vrijdagavond tot en met zondagmiddag.

Op de vrijdagavond, Iets voor 21.00 uur, kwamen we in de grote festivaltent waar het redelijk druk was. Deze avond werd het programma verzorgd door het country trio Connected. Twee vrolijke zangeressen en een zanger. Op het festival in Tilburg hadden we Connected ook al gezien.  Prettige meerstemmige muziek die bij de linedansers zeer in de smaak valt. Tussen de optredens door dit weekend werden cd’s gedraaid. De dansers konden hun favoriete nummer aanvragen. Tot 24.00 uur werd er volop gedanst.

Zaterdagmiddag begon het programma met een optreden van Nevada. Een Belgische formatie. Zoals zoveel band worden er bijna alleen maar bekende linedance nummers gespeeld en is er helaas weinig originele C&W te beluisteren. Er zijn zoveel mooie songs, maar de bands kiezen blijkbaar tegenwoordig allemaal maar voor het “makkelijke” linedance repertoire. Dat zijn de nummers waar de linedansers hun dans op leren. Niet dat het geen mooie muziek is, maar ja, er is nog zoveel meer en waar blijft de originaliteit en eigen sound van een band?? Bij deze band komen ook altijd een aantal Belgische fans mee. Ook nu weer veel linedansers op de vloer. O.a. weer een groep van de Outlaws. Enthousiaste dansers, die zich niet aantrekken van dat linedance repertoire en hun eigen gang gaan. (en zie de foto, af en toe "vergadering"op de dansvloer)

 

 

 

Het middagprogramma duurde tot 18.00 uur en daarna pauze tot 20.00 uur. Dus even tijd om terug naar de camper te gaan om wat te eten.

 

 

 

 

 

 

 

Het avondprogramma, dat helaas wat laat begon, werd geheel gevuld door de Terry White band. Een band met gelukkig een eigen gevarieerd repertoire en wel een eigen sound. Zangeres Terry en ook drummer Wout lieten mooie songs horen. Ook een aantal nummers van hun nieuwste cd. En, je ontkomt er bijna niet meer aan maar ook hier en daar een bekende countrylinedance song. De avond vloog om. Veel gedanst, veel gepraat en hier en daar een foto geschoten.

 

Zondagmorgen begon zonnig, maar helaas ging het in de loop van de middag regenen. Sneu voor de organisatie die op deze dag ook voor een markt had gezorgd bij de ingang van de festivaltent. Het gehele weekend stonden er ook twee stands met C&W kleding en accessoires.

 

 

 

 

 

 

De zondag waren  ook een paar solo artiesten actief. Fred Schellen een zanger met “slechts” linedance repertoire” en Liona Post een jonge zangeres met een mooie stem. In het verleden hadden wij deze jonge zangeres al eens horen optreden en het moet gezegd, ze wordt steeds beter. Ook Cleas v.d. Ster heeft optredens verzorgd. (helaas geen foto van gemaakt, de foto van Cles samen met Ilona heb ik "geleend"van de website van het festival in Wagenborgen, dank aan Robbie Visser)

De band die deze middag de muziek verzorgde was Indian Summer. Deze Noord Hollandse formatie laat ook hier weer veel linedancemuziek horen. Een van de vele “linedance-muziek-bands” dus en absoluut niet origineel. Nadeel is ook dat je op zo’n dag vaak dezelfde nummers langs hoort komen. Dat vind ik persoonlijk wel jammer de laatste tijd. De meeste linedancers vinden het prima. 

Rond een uur of zes gingen we weer terug naar de camper. We kijken terug op een gezellig weekend. Ondanks de vele "linedance muziek". Maar de gezelligheid met de vele bekenden is ook een prettige bijkomstigheid op dit soort evenementen.

 

 

 

2 en 3 juni                                                                                                         Tilburg (N Br.)

Het 1e weekend van juni werd voor de ?? keer het C&W festival georganiseerd in de manege van Amarant in Tilburg. De organisatie was in handen van de White Stallion dansgroep uit Tilburg. Een enthousiate groep, waarvan wij regelmatig diverse dansers in het hele land tegenkomen. Iets rond 2 uur waren we op de lokatie. Het waas nog rustig, maar ja, het was een lang programma vandaag tot middernacht. Er waren vandaag verschillende artiesten en bands met hun eigen repertoire.

Toen wij binnenkwamen op de zaterdagmiddag was het country duo Ted & Helen aan het zingen. Linedecance repertoire, maar gelukkig ook traditionele "oude" country songs werden met overgave gezongen.

Ook de Terry White Band was deze middag aanwezig. Altijd een genot om naar deze Limburgse formatie te kijken en te luisteren. Ook hier wat line dance repertoire, maar gelukkig ook veel eigen repertoire zoals we dat van deze formatie gewend zijn. 

Connected, een 3 "mans"formatie, met meerstemmige country repertoire. Ook hier linedance repertoire maar ook ander "werk", met muzikale inbreng van harmonica, viool, maar ook de (blok)fluit hebbe we gezien. Helaas in een nummer wat m.i. absoluut NIET in het country repertoire thuishoort. Dit trio is een genot om naar te luisteren. 

Deze middag was ook Canyon Trail aanwezig.  Een van de weinige bands met pure country muziek en niet alleen maar linedance repertoire. Songs van Dwight Yoakam en vele andere grootheden worden prima vertolkt. Ook eigen geschreven repertoire was te horen.  Nou we bedenken zelf wat wat we daarop kunnen dansen.  

De bands wisselden elkaar deze middag en avond af, waardoor een gevarieerd programma werd gespeeld.

Als laatste op deze dag was de beurt aan de Belgische formatie Route 66 met hun 2e set.

 

 

Op zondag begon het programma om 11.00 uur. Ook nu weer wisselende optredens van solo artiesten en een aantal bands.

We hoorden Jack Sunman, ooit lead zanger bij een Belgische formatie, maar nu als solozanger en ook zangeres Shirley Ann.(geen foto) Beiden deden een tweetal optredens.  Ja, bijna alleen maar linedance repertoire.

 Ashville, een band die we in het verleden al een paar keer hadden gezien, had een wisseling in de bezetting doorgevoerd. Een nieuwe zanger en een zangeres. We waren benieuwd. Nou ik moet zeggen, complimenten. Goede wisselingen van de stemmen, leuk repertoire.

 

 

 

 

Texas Renegade, goede wijn......  Een band met geweldig goeie muzikanten en de lead zang van Jeroen Welsh. Een band met een geheel eigen stijl en reperoire.

 

 

 

 

 

De middag werd afgesloten door bijna 1 uur Dick van Altena met Savannah en als laatste nog 1 uur Savannah. Zowel Dick als Savannah staan al jaren aan de top van de C&W in Nederland. Ook hier weer (eigen geschreven) nummers van Dick van Altena uit de Major Dundee tijd als nummers van bekende Amerikaanse artiesten.

Ook Savannah was weer op dreef. Lekkere country muziek (o.a. van Billy Yates), maar ook hier muziek wat m.i. NIET op een country festival thuishoort. Jammer, wel gezellig, maar toch. KEEP IT COUNTRY!!

 

Uiteraard werd er op beide dagen volop gedanst. Foto's hiervan in het Country album 2012.We kijken terug op een gezellig festival. De algehele presentatie werd verzorgd door Robbie Masters, een Belgische zanger die zelf ook nog heeft gezongen op de zondag. 

 

14 en 15  april                                                                                                            Leek (Gr)

In het weekend van 14 en 15 april werd in het Sportcentrum in Leek voor de 27e keer het Borderline Country & Western festival gehouden. De zaterdag vanaf 16.00 uur een live programma en zondags vanaf 12.00 uur.Even na het middaguur kwamen wij op het parkeertterrein van het sportcentrum. Er stonden al een aantal campers. Eerst even onze countryvrienden J&G begroet en daarna lunch. Rond de klok van 4 waren we in de hal waar de band Montana vandaag het live optreden in een aantal setjes zou starten. Tussen de sets door zouden afwisselend de diverse winnaars van een in de afgelopen maanden gehouden talentenjacht een optreden verzorgen. aanwezig.

Een diversiteit aan artiesten, met gelukkig niet alleen maar line dance hits. Goede stemmen gehoord. Uitschieters voor ons Steven de Boer met een dijk van een stem en leuk repertoire en het duo Jimmy & Alysa met veel good old country songs. De vertolking van een nummer van Jim Reeves vonden we perfect. Een beetje jammer was de wat statische performance. Waarbij de ene artiest teveel actie op het podium liet zien, bleef de actie bij dit duo wat matig. 

  

                                                                                De Band Montana

Het was jammer dat de opkomst op deze zaterdag uiterst teleurstellend was. Kwam dit door de programmering van de zaterdag?? Slechts 1 band en veel "onbekend" talent. En dezelfde band als 1 week geleden in Rolde. Tenslotte ligt dia redelijk in de buurt. Hopelijk is dat morgen beter.

 

Op zondag starte het live programma om 12.00 uur met een optreden van de Limburgse formatie Terry White Band. Deze band is in de afgelopen tijd lekker gegroeid. Mooie country songs en hier en daar wat country rock werden in een lekker tempo gespeeld. Goede dansbare muziek en ook voor het luisterpubliek voldoen te genieten. 

 

 

Daarna (ook Limburgs) Dwayne & The Texmexplosions. Lekkere TexMex muziek. Tjonge wat kunnen deze jonge knapen muziek maken.

  

Daarna (ook Limburgs) Dwayne & The Texmexplosions. Lekkere TexMex muziek. Tjonge wat kunnen deze jonge knapen muziek maken. Als jonge knaap heeft deze Dwayne in het verleden ook met zijn grote voorbeeld en idool Flaco Jimenez opgetreden.

 

 

 

 

 

Dany Vera & Ordinary Men brachten 2 sets. Een prima strakke band, geweldige muziek, maar wat die op een C&W festival moeten zoeken (uitgenodigd worden??) is mij een raadsel.

Voordat Dwayne en zijn band de dag afsloten, was er nog een optreden van Ben & Carmen Steneker. De inmiddels 77 jarige Ben brengt met zijn dochter de van hem bekende nummers, zowel solo als diverse duetten.  

 

 

Wij hebben weer heerlijk kunnen dansen en van de muziek genoten.

9 april                                                                                                                       Rolde (D)

Tijdens het paasweekend wordt in Rolde door de Oranjevereniging al een aantal jaren een Amerikaanse Paasmarkt georganiseerd. Op 1e paasdag op de brink een verzameling Amerikaanse auto's bij de feesttent en op 2e paasdag een grote warenmarkt in het centrum en eenfeesttent met een country band. En natuurlijk een grote kermis.

Vrij vroeg reden we vanaf de camperplaats in Borger naar Rolde (12 km) omdat het centrum afgelsoten zouden worden. Van onze countryvrienden J&G wisten we van een prima plek om de camper neer te zetten. En op loopafstand van de feesttent. Het live programma vanmiddag werd verzorgd door de countr formatie Montana.  Eenmaal aangekomen in de (te?) donkere feesttent moesten onze ogen eerst even wennen en ja, we zagen nog meer mensen.

Deze formatie uit Wezep (1 zangeres en 5 man) speelt veel hedendaagse country muziek en de nodige line dance hits. Soms een beetje teveel up tempo ten opzichte van het origineel en dat gaat weleens ten koste van de kwaliteit. Dat is jammer en absoluut niet nodig. Waarschijnlijk vanwege het (te?) lange programma (vanaf 11.00 uur) werd in de laatste set nogmaals de nummers van de 1e set gespeeld. (nou kan dat niet anders??)) Ben ik te kritisch??

   

 

We hebben ons wel prima vermaakt. Lekker kunnen dansen ondanks dat het best een volle boel was. Veel dansers waren naar Rolde gekomen. Helaas viel de regen regelmatig met bakken uit de hemel, waardoor wij niet op de markt en op de kermis zijn geweest. Daardoor kwam er wel veel publiek even een kijke in de feesttent nemen. 

 

18 maart                                                                                                             Venray (N Br)

In maart werd het 10 jarig bestaan van Bullit Country gevierd met een C&W middag in Venray. Hans Boelens is een C&W liefhebber die een aantal jaren geleden o.a. een eigen website is gestart met veel informatie over de country activiteiten, o.a. festivals, een agenda en foto's van de live optredens. Deze dag hadden wij ingepland tijdens een weekendje met de camper.

Rond een uur of een waren wij bij het Partycentrum waar om twee uur het live programma zou starten. Een leuke locatie voor dit evenement.

Wij hebben genoten van het optreden van de Terry White Band. Tjonge wat speelt deze band toch lekkere country muziek. Prima dansbare muziek en gelukkig niet alleen de bekende line dance muziek maar ook veel eigen repertoire.

De Belgische formatie Bandana is zoals helaas vele bands tegenwoordig eigenlijk meer een CD bandje zoals ik dat noem. Geen eigen repertoire, maar slechts de line dance muziek zoals deze op de dansscholen wordt gedraaid.

Ook de solo zangers en zangeressen brengen veel van dat repertoire, waardoor doublures helaas niet uitblijven. Het zou toch eens aardig zijn als ze dat eens vantevoren overleggen. 

We hebben absoluut genoten van deze middag en hadden het tegen zeven uur wel gezien.

   

 

 

28 en 29 januari                                                                                   's Hertogenbosch (N Br)

 

Het laatste weekend van januari werd dit jaar, inmiddels voor de 17e keer de Western Experience gehouden in de Brabanthallen in 's Hertogenbosch.

Een groot C&W spektakel, met veel muziek, indianen, een paardenspektakel en veel stands met allerlei C&W artikelen. 

Wij kozen voor de zaterdag. Rond een uur of twaalf kwamen wij aan. Het was al behoorlijk druk. 

Op 4 dansvloeren konden de dansliefhebbers zich uitleven. Op cd miziek van de traditionele country & western muziek, tot de verschrikkelijk non-country herrie!! en natuurlijk de live optredens.

Onze voorkeur gaat nog altijd naar de live performances van de diverse bands. Vandaag weer genoeg te beleven.

Vanuit alle windstreken uit het land en ook vanuit het buitenland (België, Duitsland, Frankrijk en Scandinavië) komen de C&W liefhebbers naar dit spektakel.

Veel gedanst, gekletst met de vele bekenden. Langs vele standjes gewandeld, artikelen gezien en voor Frans een nieuwe hoed gekocht.

Een van de optredende artiesten was de Amerikaanse Scooter Lee. In het verleden hebben we een aantal dansjes geleerd op muziek van deze zangeres. Zei is eigenlijk niet veel veranderd en brengt weinig nieuws. Nog steeds veel van hetzelfde. Een beetje schreeuwerig, dat is jammer.

Door de muziek van een aantal andere bands werden we aangenaam verrast. Prima optreden van James Intveld, The Henry Smith Band en de duitse formatie Nashless.

Iets na acht uur vertrokken we weer naar huis.