Camper & Country

Click here to edit subtitle

Okt                                                                                                      Wijk en Aalburg (N Br)

 

 

Speculaasweekend bij de bakker in Wijk en Aalburg

 

Vrijdag de 26e vertrokken we voor een korte rit richting Brabant. Op het camperforum hadden wij ons aangemeld voor het ?speculaasweekend? bij Bakker Hardeman. Eerst met de camper naar Spijkenisse om Gerda op te halen van een high tea middag met dames van de sportclub. Via de A15- waar hard gewerkt wordt aan de verbreding van deze drukke weg- ten zuiden van Rotterdam en vervolgens via de A15 richting Gorinchem, met de gebruikelijke file bij de aansluiting met de A27, reden we over de brug naar de afrit Nieuwendijk. Vandaar nog een klein stukje over de N322 naar Wijk en Aalburg.

 

In de bakkerswinkel onze aankomst gemeld waar we een brief kregen met info over het weekend en de plek waar we met de camper mochten staan, vergezeld van  een stuk gevuld speculaas.

De bakker is zelf ook een entousiast camperaar Achter de bakkerij is ook een camperplek voor 3 campers maar dat is niet genoeg voor ons allemaal. We werden verwezen naar een parkeerplaats iets verderop waar inmiddels al vijf campers stonden, waaronder  een bevriend stel. Ook kennis gemaakt met een aantal andere  weekendgangers. Na het avondeten en de koffie even bijgekletst met onze vrienden.

 

                 

 

Daarna de bakkerij in, want we waren uitgenodigd om te komen kijken. Bakker Gerard en zijn dochter Linda waren druk in de weer. Een aantal grote deegmengmachines stond al te draaien. Ook stonden er al emmers met meel en ingredi�nten klaar om te worden gemengd. Iedere emmer was weer voor een andere broodsoort.  Zodra het meel voldoende gemengd was werd de grote deegklomp op een werkbank gelegd om geportioneerd te worden tot een aantal klompjes met hetzelfde gewicht. Die werden dan in mandjes gedaan om te rijzen. En natuurlijk daarna uit de mandjes op de bakplaat in de ovens. Volgens ons werd er hard gewerkt en is het best wel zwaar werk.

 

Wakker worden om zaterdagmorgen 11.00 uur!!! Tjonge wat een slapers zijn wij.  Er werd op de deur geklopt voor een bakkie koffie, maar eerst even ontbijten en daarna naar buiten voor de koffie. Geleidelijk aan kwamen er nog meer campers het parkeerterrein oprijden.  Een van de campers leek wel een ?soep expres? . De camperaar begon spontaan aan alle aanwezigen erwtensoep met roggebrood en spek uit de delen (dank je Ton). We werden vandaag   om 15.45 uur in de bakkerij verwacht, dus voor die tijd hebben we nog een stukje door het dorp Wijk en Aalburg gelopen. Langs het markplein naar de Maasdijk en naar de molen de Twee Gebroeders. Hier zijn we nog even binnen geweest. 

 In de winkel nog wat lekkere broodjes gekocht en terug naar de camper om gezamenlijk naar de bakkerij te gaan.

 

 

We werden ontvangen door Gerard en Suus met een praatje en koffie of thee.

 

 

 

 

 

 

 

 

Daarna kregen we ieder een tweetal zakken; 1 met boter en suiker en 1 met meel en speculaaskruiden. Nou daar begon het ?zweten?. Eerst de ?keiharde? boter met de handen los maken en de suiker erdoor en dan het meel met de speculaaskruiden. Het klinkt simpel, maar het was even werken voor ons. Uiteindelijk hadden we een mooie compacte massa die in een plastic zak ging, naam erop en dan een tijdje rusten (zowel het deeg als wij).

 

 

De stemming zat er goed in, er werd lekker gekletst over van alles en nog wat. Het onderwerp camperforum kwam langs en natuurlijk het waarom en hoe van dit speculaasweekend en er is veel gekletst over de camper en de camperreizen.

 

 

Inmiddels hadden 2 camperaars hun gitaar tevoorschijn gehaald. Theo (die ook regelmatig een muzikaal treffen organiseert) en Dimitry vertolkten enthousiast verschillende nummer.   Goud-van-oud, maar ook een paar country songs hebben de revue gepasseerd en bij sommige nummers werd enthousiast meegezongen door (bijna) alle aanwezigen.

 

Inmiddels was het tijd geworden voor de volgende actie. Pizza bakken, de bakker had van tevoren al pizzadeeg klaargemaakt. Ieder kreeg een homp pizzadeeg en moest hiervan een mooie ronde pizzabodem maken. Kwestie van ronddraaien en voila. Nou mooi hoor. Ronde, ovale, rechthoekige en vierkante bodems heb ik gezien en zelfs een giga pizzabodem die uiteindelijk te groot bleek voor 2 borden. Ook stonden er allerlei ingredi�nten klaar, zodat ieder naar eigen keuze de pizzabodem kon vullen. Steeds waren er 4 gasten tegelijk bezig. Pizza maken, even de oven in en lekker de eigen gemaakte pizza opsmikkelen. En dat alles met een lekker drankje erbij.

 

 

 

 

1. Pizzadeeg ronddraaien een serieuze bezigheid.

2. Pizza "beleggen".

3. Uit de oven. Hier een REUZE piza.

4. En natuurlijk lekker opsmikkelen

 

 

 

 

 

Daarna weer koffie of thee  en we konden aan de slag met het speculaasdeeg. Ieder kreeg zijn eigen gemengde deeg weer terug. Nou er werd creatief gewerkt met het speculaasdeeg. Sommige creaties  met spijs erin en andere al dan niet leuke figuren kwamen van de nijvere handen. Fraai was met name de gitaar van onze troubadour Theo.

De bakplaten werden gevuld met de creaties en moesten de oven in. Daarna nog een gezellig samenzijn met muziek van T&D, waarna we rond elf uur weer terug gingen richting camper. De bakplaten waren inmiddels al uit de over gehaald, maar het speculaas moest nog afkoelen zodat wij dat zondag mee konden nemen.

 

Zondagmorgen werden we om kwart voor tien weer in de bakkerij verwacht voor een gezamenlijk ontbijt . De afgelopen nacht de klok nog een uurtje teruggezet en met wat hanengekraai in de verte werden we op tijd wakker. De kerkklokken luidden ook dat het een lust was.

 

Een uitgebreid ontbijt met heel veel lekkere en warme broodjes stond klaar. Veel beleg, gekookt eitje, bakkie thee of koffie, het ontbrak ons aan niets.

                      

Nadat we gezamenlijk de boel hadden opgeruimd (dat gaat eigenlijk automatisch in zo?n weekend) en onze speculaas hadden ingepakt namen we hartelijk afscheid van Gerard en Suus. Na een zoveelste ?nogmaals bedankt? voor dit geweldige weekend gingen we terug naar de camper waar we ook afscheid namen van onze medecamperaars.

 

Via de Brabantse Biesbosch, waar we gestopt zijn voor de lunch en met de veerpont over de Nieuwe Merwede gingen we weer terug naar huis.

We kijken terug op een geslaagd en gezellig weekend waarbij we o.a. kennis hebben gemaakt met veel gezichten achter de namen van de mede camperforum leden.

En natuurlijk; Gerard en Suus hartsikke bedankt. 

Okt                                                                                                             Brabant en Zeeland

 

Na de Frankrijk vakantie en een weekendje thuis reden we vrijdag  12 september richting Brabant. A15 en op de A27 afrit 22 bij Nieuwendijk naar de N322, waar we onderweg een wegomleiding hadden vanwege de afsluiting van de N267. En daar moesten we net heen. Enfin via een lange omweg, die achteraf gezien niet nodig was geweest, reden we uiteindelijk naar Heusden. Het bleek dat we N267 pas NA Heusden was afgesloten. Op de CP aan het Ravelijn was nog 1 camperplek vrij. Het was een beetje een druilerige dag.

Ook de zaterdag was buiig. Beetje regen, beetje droog. Tussen de buien door hebben we toch een wandeling gemaakt door het rustige stadje en over de vestingwallen. In de namiddag vertrokken we richting Tilburg. Vanwege de afsluiting van de N267 reden we via Herpt naar Drunen en Waalwijk en de A261 langs de Efteling naar Tilburg.

In de Oase is vanavond een optreden van Savannah,  kunnen we weer eens lekker dansen. De Oase is een in Western style ingerichte locatie. Van half negen tot laat hebben we genoten van de muziek en flink gedanst.  De camper stond op het parkeerterrein achter de locatie en daar hebben we ook overnacht.

Zondag begon mooi. We besloten alvast binnendoor richting Zeeland te rijden. Onderweg flinke regenbuien maar toen we na een koffiestop in Steenbergen eenmaal Zeeland binnenreden was het lekker zonnig. We reden naar het Transferium in Renesse waar je gratis de camper kan parkeren. Eerst geluncht en daarna op de fiets over het “schelpenpad” richting Burgh Haamstede. Het was redelijk druk  met fietsers in Renesse en ook onderweg. Via een natuurgebied weer terug naar de camper.

       

 

Aan het eind van de middag hebben we in Renesse bij een van de vele restaurantjes gegeten.

Via de Brouwersdam en over de N57 reden we naar de camperplaats in Stellendam.

 

Maandag hadden we het plan voor een fietstochtje over het westelijke deel van Goeree Overflakkee, maar vanwege het weer hebben we hier vanaf gezien en zijn naar huis gereden.

 

Sep                                                                                                       De Hoekse Waard (ZH)

 

Dit weekend gaan we naar de Hoekse Waard. Dit eiland ligt naast Voorne Putten, dus niet eens  zo ver weg. Een van de dansvrienden op de country line dansclub had jaren geleden al eens gezegd: “ Jullie moeten eens langskomen”  maar ach je weet hoe dat gaat. Eindelijk is het er nu dan toch van gekomen. In de loop van de vrijdag de 31e augustus gingen we naar de camperplaats in Oud Beijerland. Een fraaie plek aan het Spui, een water dat een verbinding vormt tussen de Oude Maas en het Haringvliet. Deze CP voor 4 campers ligt op een mixparking bij een brasserie.

Het was redelijk weer en er arriveerde een grote groep bruiloftsgasten. Dus ja, feest in de tent en jawel de hele avond toch wel geluidsoverlast. Beetje jammer, maar ach als het maar gezellig was. Uiteindelijk vielen we in slaap en nadat ergens midden in de nacht nog wat (luidruchtige) gasten waren vertrokken was het rustig.

En toen de volgende morgen (half zes of zo):

“Gerda ik weet het niet, maar volgens mij zitten we in oorlogsgebied”. Tjonge wat een geknal!

Jagers in het land volgens ons aan de overkant van het water. In dit gebied is er nogal overlast van “overwinterende” ganzen. Nou overwinteren ze hier het hele jaar, want ze zijn te lui om terug te vliegen naar Verweggistan. Daarnaast zien we heel vaak jonge ganzen die zijn hier geboren, dus die weten helemaal niet wat overwinteren is.  Gereguleerd afschieten mag, maar ja of dat nou zo vroeg in de morgen moet???

Na het ontbijt reden we zaterdag de 1e september naar Goudswaard, een van de kleine dorpjes in de Hoekse Waard. De camper op de oprit en daarna een hartelijke ontvangst met koffie en traktatie. Ja, daarna veel gekletst en na de lunch op de fiets het eiland over.

 

Vanuit Goudswaard ging het richting het Spui waar je een mooi uitzicht hebt over het water en de polders. 

Verder door richting Nieuw Beijerland. Over allerlei dijkjes en ten westen van de A29 reden we via Zuid Beijerland en Nieuwendijk  met uitzicht over het Haringvliet onder een lekker zonnetje over dit eiland.

 

 

Bij Nieuwendijk was het druk. Veel geparkeerde auto’s vanwege een boerenland activiteit op het eiland Tiengemeten. Vanaf Nieuwendijk  vaart een pontje naar dat eiland. Terug naar Goudswaard.

Zondag de 2e na het uitgebreide ontbijt weer op de fiets. Beetje meer wind dan gisteren. Maar ja, je komt om te fietsen dus neus in de wind en gaan. Op dit eiland zijn heel  veel  landerijen waar  aardappels en uien worden geteeld. De oogst was hier en daar al binnen  en dan mag je de restanten rapen die op het veld achterblijven. Aardappels of uien lezen heet dat blijkbaar. Onderweg de dames aan het rapen op een pas geoogst veld en ik maar om me heen kijken of er niet plotseling een boze agrariër aankomt. Verder op de fiets en de volgende stop bij een vogel kijkhut van Natuurmonumenten. Nou geen vogel te zien natuurlijk. Het eiland een beetje zigzag dwars overgestoken en toen ten oosten van de A29 richting Klaaswaal en Numansdorp. Bij het Schippershuis in het zonnetje een frisdrankje gepakt  en toen richting het Hollands Diep. Bij een jachthaven heb je daar een mooi uitzicht over het water en op de Haringvlietbrug van de A29 naar het Hellegatsplein.

 

Het laatste stuk fietsen naar het westen was flink tegen wind. Je probeert altijd eerst tegen wind te fietsen en daarna voor de wind, maar ja, in zo’n polder lukt dat niet altijd. Terug op ons “camper logeeradres” hebben we genoten van een drankje en de gebakken scholfilets van onze gastheer en gastvrouw.

Maandagochtend weer naar huis. Bij Nieuw Beijerland zijn we met de pont  het Spui overgevaren en door de polder van Voorne Putten naar huis gereden. Een leuk weekendje weg hoeft niet zo ver weg te zijn. We hebben dit weekend totaal 78 kilometer met de camper gereden en de twee fietstochten bij elkaar was ook 78 kilometer. 

Aug                                                                                                                  Oirschot (N Br)

 

Augustus is de maand van de country festivals. En als we dat kunnen combineren met onze andere hobby (fietsen en camperen) dan is het mooi meegenomen. Dit weekend starten we op de donderdagavond. Na het avondeten rijden we via de A15 en A2 naar Zaltbommel. Overigens lekker rustig op de weg zo om een uur of zeven 's avonds. Eerst kraamvisite in Zaltbommel. Een van onze nichtjes heeft is daar bevallen van een wolk van een jongen. Nou lekker bijgepraat onder het genot van de tradionele beschuit met muis (waar komt dit vandaan trouwens??) en na een gezellige avond zijn we doorgereden naar Schijndel. Daar is bij de sporthal een officiële CP. Lekker rustig daar. De volgende dag zijn we eerst aangeland bij een grote campingwinkel in Schijndel. (De Wit dus). We hadden inmiddels een aantal kleine dingetjes genoteerd die moesten worden vervangen. 

Iets na het middaguur reden we richting Wintelre. Daar waren een aantal camperplaatsen op een boerenerf. Het was daar een beetje rommelig, maar ach voor 1 nacht prima om te doen. De camper gestald naast de opstallen en langs een maisveld. Na de lunch de fietsen gepakt voor een tocht in de omgeving. Vlakbij de camperplaats stond een knooppuntenroutebord. Leuk is als je bij zo'n bord de route staat te bepalen, dat veel fietsers je van goede raad komen voorzien. "Dat is een mooie route, daar moet je heen, dat is leuk." Vaak bepalen we van tevoren al welke route we gaan rijden a.h.v. een cd rom met alle fietsknooppunten van het hele land. Maar vooruit, nu even bij dat bord dus. Dan maken we meestal gelijk even een foto van dat bord, want onderweg ontbreekt er weleens wat.  

 

 

We reden een mooie tocht richting Batadorp en Best langs een skelterbaan en in de verte vliegveld Eindhoven. Dan langs een kanaal richting Oirschot. Natuurlijk weer even wat kleine boodschapjes gedaan en een ijsje gescoord. Verder richting Oostel- en Middelbeers. De fietskilometerteller kwam hier over de 10.000 km. Een mooie mijlpaal.  Terug richting Wintelre langs de Oirschotse heide.  

Zaterdag is de 1e dag van het Oirschotse country weekend. Maar dat begint pas 's avonds, dus eerst nog een stuk op de fiets. Gisteren noordelijk van Wintelre gereden en dus kozen we nu voor een route zuidelijker. Via de Gemeente Bossen reden we richting Vessem en daarna rondom de Neterselse heide.  Na de lunch in de camper reden we rond een uur of drie richting Oirschot naar de parkeerplaats op het Princehof. Daar stonden inmiddels al een aantal campers. Een verslag van dit countryweekend in Oirschot staat op de country pagina

Aug                                                                                      Den Helder-Texel-Den Oever (NH)

 

Vrijdag de 3e augustus rijden we richting Noord Holland. Via de A13, A4 en de A5 bij Schiphol door de Wijkertunnel verder deze provincie in. Linksom Alkmaar en dan langs het Noordhollandskanaal naar Den Helder. Het is druk op deze weg. Veel vakantieverkeer van en naar Den Helder. Auto’s met caravans en auto’s met  aanhangwagentjes vol met fietsen. We zitten in het verkeer richting de veerpont naar Texel. Een stuk rijden door Den Helder en dan naar Willemsoord.

 

 

 

Een groot parkeerterrein bij het Marinemuseum met daarop aparte camperplaatsen en naast de camperplaats de opbouw van een marineschip. 

 

 

Na de lunch de fietsen van de camper en een mooi tochtje gemaakt hier in de kop van Noord Holland. Via Julianadorp naar de kust naar Huisduinen met een fraai uitzicht over de Noordzee en de grote zandplaat voor Den Helder. Bankjes genoeg hier op de dijk, dus lekker zitten en genieten. En rechts van ons het Marsdiep en zicht op Texel. En uiteraard de veerboten tussen Den Helder en Texel.

Nadat we nog even in het centrum van Den Helder de lokale middenstand aan wat omzet hebben geholpen terug naar de camper. Na het eten een rondje over het terrein gemaakt. Veel herkenningspunten met onze woonplaats Hellevoetsluis. Dat was vroeger ook een marinehaven en Jan Blanken, een waterbouwkundig ingenieur, heeft ook daar veel laten bouwen. Een droogdok, diverse (oude) schepen, en andere marine zaken zijn daar tentoongesteld. Met de camper sta je daar als het ware middenin. Later in de avond kwam de havenmeester het staangeld innen. Zaterdag een fietsdag. Vanaf de camper is het een klein stukje naar de afvaart van de veerboot naar Texel. Het was weer behoorlijk druk op de weg naar de boot. Om 10.30 uur vertrokken we op een volle boot naar Texel. Een klein rustig tochtje. Direct vanaf  ’t Horntje, de aankomstplek van de veerboot, stond een fietsknooppuntenbord. Of we helemaal het eiland rond zouden fietsen wisten we nog niet. Dat laten we een beetje afhangen van het weer. Er waren ten slotte regenbuien voorspeld. De westkant van Texel is het “groenste” deel met duinen en bossen, dus kozen we voor de fietstocht langs de Westerduinen. Na een koffiestop onderweg (beetje regen en daarna weer de zon) reden we naar De Koog. Een druk dorpje. Daarna door richting De Muy en de Slufter. Maar helaas, nauwelijks aan de picknick of het water kwam met bakken naar beneden. De regenkleding aan en terug naar De Koog. Nou zeiknat dus. Tjonge, wat een land. Maar even schuilen in De Koog. Nieuwe regenjas voor Gerda gekocht (goed voor de middenstand zo’n bui??)  en nadat de zon weer doorkwam besloten we richting De Waal en Den Burg te fietsen. Regen dus zeiknat en daarna weer de zon dus zo weer kurkdroog. Het werd stralend weer. Dit deel van Texel is duidelijk anders dan het bosachtige duingebied in het westen. Polders en veel schapen. Den Burg ook zo’n klein plaatsje vol toeristen. Veel winkels en terrasjes.

 

 

 

 

 

 Aan het eind van de middag reden we terug naar ’t Horntje, waar we iets na half zes aankwamen om met de boot van 18.00 uur terug te gaan naar Den Helder.

 

 

 

Zondag besloten we om naar Den Oever te rijden. Via de N99 was dit een korte rit. Helaas weer veel regen.

 

Aan de parking aan de Oostkade in Den Oever aan de haven met uitzicht op de Stevinsluizen en de Waddenzee is ook de mogelijkheid om met de camper te overnachten.

Tot een uur of half drie bleef het regenen, en eindelijk daar is-tie-dan de zon. Lunchtijd!!Bij de kiosk eerst een broodje haring en kibbeling en daarna een lange wandeling rondom de haven.

 

 

Druk met vissersschepen en pleziervaart en heel veel fietsers en wandelaars. Terug nog lekker in de zon gezeten en daarna weer eten nu met verse kabeljauw uit de kiosk.

De maandag hadden we het plan om via Volendam en Marken terug te gaan, maar onderweg begon het weer flink te regenen. We besloten naar huis te gaan.

 

Juli                                                         Abbenes (NH) Nieuwkoop en Alphen aan den Rijn (ZH)

 

17 juli weer op pad met de camper. We besloten om net als vorig jaar naar Abbenes te rijden.

Een fraaie CP bij een landbouwbedrijf midden in de polder. Prachtige plek. Er stond geen enkele camper, dus we konden een mooie plek uitzoeken aan de rand van de CP met groot grasveld en uitzicht in de verte op de bootjes op de ringvaart, de hoge snelheidstrein en het vliegtuigverkeer rondom Schiphol.

 

Na aankomst en de koffie de fietsen van de camper voor een tocht in de omgeving. Richting de ringvaart en de brug bij Weteringbrug. Helaas geen brug meer, maar wel een (gratis) pontje. Via Oude Wetering en weer een pontje ging het aan de oostkant van het Braassemermeer via Rijnsaterswoude naar Woubrugge om langs de Wijde Aa weer terug te rijden.

Wederom weer een fraaie fietstocht met veel bootjes op het water en ook weer veel fietsers op deze zonnige dag. De zaterdag lekker geluierd voor de camper. Ontbijtje, koffie, puzzeltje en na de lunch richting Alphen aan den Rijn. Even de markt op en wat boodschapjes doen en daarna door naar de verjaardag van onze (schoon)zus.

 

 

 

 

Gezelligheid alom en na het ontbijt en de koffie de volgende dag, na wat OS  sport te hebben gekeken door naar de volgende afspraak met “oude” vrienden in Alphen aan den Rijn. Na een gezellige dag, waarin we weer eens hebben kunnen bijpraten, waarbij de ouderwetse gezelligheid zo weer boven komt, ondanks dat we elkaar (te) lang niet hadden gezien, vertrokken we laat in de avond weer naar huis. Dat was weer een gevarieerd weekend. En o, wat is een camper dan toch een handig middel van vervoer en verblijf.

 

 

 

 

Juli                                                                                Lathum (G) Leusden (U) Harderwijk (G)

 

Donderdagmiddag de 19e vertrokken we richting Arnhem. Iets na de spits, dus lekker rustig via de A15. We hadden besloten om de avond door te brengen op de camperplaats bij Jachthaven ’t Eiland, aan de IJssel in Lathum. Om de volgende dag met een van onze kinderen en zijn gezin een dagje dierentuin te doen. De havenmeester was niet meer aanwezig toen wij aankwamen bij de jachthaven, waar 1 camper stond. De volgende morgen hebben wij ons aangemeld bij de havenmeester en daarna kregen en wij een telefoontje kregen van onze zoon, dat hij door zijn rug was gegaan, dus een dagje dierentuin was niet zo’n goed plan, werd gecancelled. Even uitstellen dan maar. Wij besloten toen een fietstochtje in de omgeving te maken.

Vanaf de jachthaven reden we naar een fietspontje over de IJssel,

waarna we richting Velp reden om, vandaar een rondje Posbank te maken. Een fraaie tocht met hier en daar aardige klimmetjes en mooie uitzichten. Via een fietspad met “haarspeldbochten”reden we naar Rheden.

 

Toen een klein beetje regen, maar dat stelde niet zoveel voor. Weer terug over de IJssel en daarna nog een stukje door de polder en Giesbeek terug naar de camper. Zaterdag rustig aan gedaan. In de loop van de middag richting Amersfoort voor familiebezoek. We wisten dat daar sinds kort een camperplaats is. Ja, die hebben we gevonden, maar ja, slechts 3 plekken en die waren vol. Camper in een zijstraatje geparkeerd en toen even het centrum ingewandeld. En in de loop van de middag naar zwager en schoonzus. Camper daar voor de deur geparkeerd. En na een gezellige avond daar in de camper overnacht. Eigenlijk is Nederland een heel grote camperplaats, want ja, wie heeft daar nou last van. Na een perfect ontbijt reden we naar Leusden. De camper geparkeerd op de P bij Restaurant de Mof (officiële CP, consumptie gewenst). Vanaf deze plek hebben we een fraaie fietstocht gemaakt over de Leusder heide en langs Soesterberg. Het was een fraaie zonnige dag, dus veel, heel veel fietsers en wandelaars onderweg. ’s Avonds in het Restaurant lekker gegeten en op de rustige en verlaten parkeerplaats achter het restaurant overnacht. Plannen voor de maandag waren er nog niet, maar een telefoontje met onze andere zoon bracht daar verandering in. Ook met zijn gezin zouden we nog iets leuks gaan doen. Nou dat werd uiteindelijk het Dolfinarium in Harderwijk. Vanuit Leusden niet zo ver rijden. Afspraak was om rond een uur of elf in Harderwijk te verzamelen. Op deze stralende zonnige dag hebben we een gezellige en leuke dag beleefd in het Dolfinarium.

 

 

 

 

 

En ja, het is clichématig, maar je komt een aantal keren tijdens je leven in een dergelijk park.1x met je eigen ouders, 1x met je eigen kinderen en 1x met de kleinkinderen. Tussendoor nog eens tijdens onze verkeringstijd met de “tienertoer”. Jeetje, da's lang geleden. De dag hebben we afgesloten met een lekker etentje op een van de vele terrasjes in Harderwijk.

 

Juni                                                                                                                          Arcen  (L)

Weer een weekendje Limburg. Via het camperforum hadden we gezien dat er plannen zijn voor een camperdorp in Arcen. Omdat zoiets ook in onze toekomstplannen past, hadden we ons aangemeld voor de infodagen en konden we op 8 en 9 juni terecht op Camping Klein Vink in Arcen. We reden eerst via Sevenum waar we bij een kampeerzaak via het internet een sunblocker hadden gezien. Vorige week in Schijndel was het formaat wat wij wilden kopen niet meer in voorraad en nu in Sevenum wel. Daarna door naar Arcen. Aangemeld bij de receptie van dit grote park en daarna door naar de camping. Tjonge, wat een volle boel daar. Wij vonden het wel wat kris-kras door elkaar staan.

Zaterdag de 9e zijn wij na het ontbijt op de fiets naar de lokatie Arcen Spa gereden, waar dit camperdorp gerealiseerd zal worden. Bij het info centrum kregen we goede uitleg over dit plan, een plattegrond met de diverse kavels, een brief van de Gemeente Venlo alsmede brochures van de diverse leveranciers van chalets op dit park. De mogelijkheid op dit park een eigen chalet te bezitten en een vast woonadres te krijgen (inschrijven bij de Gemeente Venlo) is voor veel camperaars een wens. (inclusief camperparkeerplaats). Wij bezochten de diverse chalets en hebben uitgebreid met de verschillende leveranciers gepraat over de diverse mogelijkheden.  Daarna terug naar de camper voor de lunch. De middag zijn we op de fiets gestapt voor een ritje naar Arcen (het park ligt enige kilometers buiten het dorp). Flinke tegenwind, maar ach het voordeel is, juist ja, terug voor de wind.

Zondag een stralende dag. Wij verlieten het park en reden over de N271 naar Niuew Bergen. We hadden in het begin van dit jaar ook al op de camperplaats Bos en Heide gestaan, maar dat was zo goed bevallen dat we daar weer heen gingen. Een klein ritje van slechts 15 kilometer. De camper neergezet, luifeltje uit en eerst maar eens koffie op deze zonnige dag. Daarna de fietskleding aan. Omdat wij in het voorjaar hier ook al hadden gefietst, besloten we nu om aan de westkant van de Maas te gaan fietsen. Via Aijen reden we naar Bergen om daar met de veerpont sde rivier over te steken. Via Maashees, Geysteren en Wanssum reden we naar Blitterwijck.

 

Daar was vlak voor het dorp een schuttersfeest gaande. Leuk om te zien. (nee, geen foto's helaas).

 

Via de veerweg door naar de veerpont bij het veerhuis. En ja, druk vandaag met fietsers en als wachtenden in de rij waren wij nr. 13 e.v. Helaas de veerpont had maar plaats voor max. 12, dus nog even langer wachten. Geen probleem. Lekker in het zonnetje, en op het water is altijd wat te zien.

 

 

Aan de oostkant van de Maas reden we via Well en het recreatiegebied Leukerheide weer terug naar de camper. Deze tocht van iets meer dan 32 kilometer was zeer afwisselend. Langs de rivier, door landerijen en bossen.

Een eindelijk na vele weekenden, was het weer eens lekker om buiten de eten.

Maandag over de snelweg weer terug. 

Juni                                                                                                                    Goirle (N Br.)

Na het fietsweekend van vorige week, werd het nu een "dansweekend". Het 1e weekend van juni was gepland voor het Amarant Country & Western festival in Tilburg. Op de vrijdag gingen we op pad richting Brabant. Over de A15 en A2 reden we via Den Bosch eerst naar Schijndel voor een bezoek aan De Wit een heel groot centrum voor kampeer- en sportartikelen en nog veel meer vrije tijd spul. We wilden een aantal zaken aanschaffen en zijn daar gedeeltelijk in geslaagd. Maar goed, een nieuwe fluitketel om maar eens iets te noemen hebben we in ieder geval kunnen kopen. Daar kwamen we een "bekende". Een camperaar? campeerder? ciountry liefhebber? Ja hij was ook al neergestreken op een camping in de buurt van Tilburg om het weekend naar het C&W festival te gaan. Leuk he, zo'n ontmoeting ergens in Brabant. Na geruime tijd "gewinkeld"te hebben reden we naar Goirle, een plaatsje om 7 km. afstand van Tilburg. We gingen naar Vekabo camping De Breehees, waar we twee jaar geleden ook al hadden gestaan. Lekker buiten gezeten en ook de zaterdagmorgen was het lekker om buiten te ontbijten en wat rond te hangen. We hadden het plan om met de camper naar Tilburg te rijden, tot er een paar "country vrienden" uit Friesland met hun auto en caravan ook op deze camping aankwamen en voorstelden om met hen mee te rijden naar Tilburg. Nou geweldig natuurlijk. (W&J nog hartstikke bedankt) Een verslag van het country festival op de zaterdag en de zondag is te lezen op onze country pagina

De zondag was in tegenstelling tot de zaterdag een regenachtige dag. En ook de maandagmorgen regende het toen we weggingen. Afscheid genomen  van onze country vrienden en toen weer naar huis.

    

Mei                                                                                                                  Gorinchem (ZH)

 

Het Pinsterweekend

Na de geweldige trip door Duitsland besloten we gelet op de mooie weersverwachting in de buurt te gaan fietsen.  Niet ver weg dus en onze keus viel op de camperplaats bij de jachthaven in Gorinchem. Iets meer dan 50 minuten rijden. Gelukkig was er nog een plekje toen wij op vrijdagmiddag rond 1 uur binnenkwamen. Melden bij de havenmeester, plekje gezocht. 

 

 

In de middag  naar het centrum gewandeld. Wat “geshopt”, ijsje gegeten en weer terug. Het was een warme, drukke en gezellige vrijdag.

Op zaterdag na het ontbijt en de koffie de fietsen gepakt. Vlakbij de jachthaven is bij de afvaartplaats van de veertaxi’s naar Loevestein en Woudrichem een knooppunten routebord. Onze keus was deze vrijdag om richting Leerdam te fietsen, een stuk Lingeroute en terug via Kedichem. Dat is deels gelukt. Het eerste stuk ging goed, maar een knooppunt dat niet op de borden stond, moesten we wel volgen om uiteindelijk in Leerdam terecht te komen. Daar was het een drukte van belang. Veel mensen stonden te wachten langs de kant. Te wachten waarop?? Nou dat hebben we even gevraagd. Bleek het te gaan om de intocht van de Glasstadmars (of zoiets). Een bonte stoet wandelaars met hier en daar een drum- en fanfarekorps, werd ingehaald. Nadat we een deel van de stoet hadden gezien, vervolgden we onze fietstocht via de Appeldijk en Heukelem om uiteindelijk bij Vuren weer langs de Waal naar Gorinchem te rijden. Wij vinden het altijd leuk om langs een rivier te rijden. Veel scheepvaartverkeer, zowel pleziervaart als grote binnenvaartschepen. En natuurlijk de vele fietsers onderweg. Een fraaie tocht in mooi zonnig weer.

Zondagmorgen, 1e pinksterdag, alweer stralend mooi weer. Lekker buiten ontbijten en daarna na de koffie weer op de fiets. Vandaag eerst langs de Waal weer richting Vuren en daarna door naar het pontje bij Brakel.

 

Via Zuilichem en Poederoijen reden we langs slot Loevestein naar Woudrichem.  Door Sleeuwijk over de brug over de Boven Merwede op het fietspad langs de A27 weer terug naar Gorinchem. In het centrum was het weer hoog tijd voor een ijsje. Het was het hele weekend druk in de jachthaven. Veel bootjes, en campers. Totaal 16 campers op deze geweldige lokatie in dit weekend. Maandag iets voor de middag weer terug naar huis.

 

  

 

April                                                                             Alphen aan den Rijn en Nieuwkoop( ZH)

Nadat in de laatste week van april de camper naar de garage was gebracht (distributieriem, nieuwe banden, APK en service beurt) en ook nog bij de camper dealer (keukenkraan en gasslang) hebben we het laatste weekend een echt familieweekend gehad. Eerst vrijdagmiddag naar een nicht welke 1 maand geleden bevallen was van een mooie dochter (iedereen happy na 2 zoontjes) gingen we door naar een jarige schoonzus. Beiden wonen in Alphen aan den Rijn, onze oude woonplaats. De zaterdag hadden we het plan om te gaan fietsen, maar helaas het weer hè, absoluut geen fietsweer. Een forse wandeling door mijn geboortedorp kon net tussen de buiten door. Alhoewel, geen druppel gehad onderweg. De zondag door naar zwager en schoonzus in Nieuwkoop. Helaas geen weer om te varen op de plas, maar we hebben opns prima vermaakt. Maandag weer terug richting Hendrik Ido Ambacht. Daar was een oranjedag met o.a. live country muziek. Leuk om te dansen. Nou, helaas, het was er giga druk (gelukkig nu wel mooi weer). Nauwelijks parkeermogelijkheid op een normale afstand van het winkelcentrum waar de festiviteiten plaatsvonden. Dus wij naar huis, konden we in de tuin aan het werk, want ja, dat moest ook nog gebeuren voordat wij weer op pad gaan.  

April                            Geertruidenberg en Udenhout (N Br) Hansweert en Middelburg (Zeeland)

 

De weersverwachtingen voor het komende weekend waren nou niet bepaald geweldig. Op vrijdag de 20e vertrokken we binnendoor via Goeree Overflakkee en over de Volkeraksluizen (klein stukje snelweg) richting Brabant. Bij Willemstad met uitzicht over het Hollans Diep en het vele scheepvaartverkeer was de 1e stop voor de lunch. Daarna ging het binnendoor via kleine dorpjes zoals Zwingelspaan, Oude Molen en Klundert richting Zevenbergen, Made en Geertruidenberg. Bij Zwingelspaan kwamen we op het idee om voortaan maar foto's te maken van alle plaatsjes en dorpjes die we zoal tegenkomen. (Gek hè nu pas!!) Bij de jachthaven van de WSV Geertruiidenberg is aan de Gemeentewerf een Mix Parking met daarop aparte camperplaatsen. Overigens blijken hier regelmatig meer camperaars te overnachten ook op de overige plaatsen. Omdat het geen fietsweer was, hebben we lopend het stadje bezocht. Een leuk oud stadje, met fraaie gevels.

Altijd jammer van al het "geparkeerde blik" in zo'n stadje en het zicht op de grote schoorstenen van de centrale die vlakbij ligt is ook niet bepaald fraai. Totaal zes campers met camperaars hebben hier overnacht en werden de volgende morgen vroeg wakker van de bedrijvigheid op het jachthaven terrein. De vele boten op de kant werden die dag in het water gehesen. Na een praatje met mevrouw de havenmeester (meesteres??) en het legen van het toilet reden we binnendoor verder Brabant in.

Vanaf Geertruidenberg en via Raamsdonk, Waspik, Kaatsheuvel en Loon op Zand reden we naar Udenhout. Uit het verleden wisten we dat er aan het eind van de Schoorstraat in Udenhout een groot parkeerterrein was vlak tegen de Loonse en Drunense duinen.

 

De camper geparkeerd en na de lunch de fietsen gepakt voor een tocht door dit fraaie gebied. De hele morgen was het afwisselend (zwaar) bewolkt en zonnig en ook op onze fietstocht op de zaterdagmiddag bleven we dit weer houden. 

Aan het eind van de route bij de P eerst verse asperges gekocht. Rond een uur of zes naar het centrum van Udenhout gereden voor de jaarlijkse fanclubavond van Savannah een C&W band uit Tilburg. De camper geparkeerd op het plein en toen gegeten. Iets rond acht uur naar binnen in de zaal voor een avond muziek van Savannah. (hiervan heb ik geen verslag gemaakt op de country pagina) Om 1 uur weer terug in de camper en daar overnacht.

Op zondagmorgen was het redelijk bewolkt. We besloten om hier niet te blijven maar door te reizen naar Zeeland. Van een aantal publikaties had ik gelzen dat de camperplaats in Hansweert de moeite waard was, dus de TT geprogrammeerd (binnendoor) naar Hansweert. Via Tilburg, Rijen, Dorst, Rijsbergen en Zundert reden we door Schijf( nooit van gehoord zeker) en een stukje door België via Horendonk en Essen. Na Hoogerheide verlieten we Noord Brabant en reden Zeeland binnen. Parallel aan de A 58 via Krabbendijke en Oostdijk reden we naar Hansweert. Er stond 1 camper op de CP waarvandaan je een prachtig uitzicht hebt op de Westerschelde. Later kwamen er nog 3 campers bij.

Tussen de CP en de Westerschelde is een nat grasgebied met daarop een veelheid aan diverse vogels, fazanten en konijntjes. Ook een lepelaar hebben wij daar gezien. 

Vanaf de CP wandel je zo naar het Kanaal door Beveland, het sluizencomplex bij Hansweert en langs de Westerschelde.

 Een informatiebord geeft een duidelijk overzicht van de loop van de Westerschelde en de diverse zandplaten. Logisch dat het lijkt alsof de grote voorbijvarende zeeschepen zo'n vreemde route volgen met al die ondiepten in deze rivier. De rode punt op de kaart is bij de locatie van de CP. De schepen die vanaf zee (rechts) komen richting Antwerpen varen eerst recht op je af, langs de CP en dan met een grote bocht weer om de volgende zandplaat. Een prachtig gezicht. De zondagnacht hebben we hier overnacht.

 

Maandag, wat nu? Fietsen?? Nou niet bepaald lekker vandaag met die harde wind. Oké, we gaan naar Middelburg. Een stad die wij ooit eens hadden bezocht, maar dat was wel heel lang geleden. Ook nu weer binnendoor via de "Zak van Beveland" over de Zeedijk richting Ellewoutsdijk en Borsele. Door kleine dorpjes waar men al druk bezig was geweest met de voorbereidingen voor koninginnedag, maar nog niet in het dorpje op onderstaande foto. 

 

Langs Vlissingen naar de (gratis) CP op de Oude Veerseweg in Middelburg. Wandelen naar het centrum. Via een oude wijk richting de Abij en het Zeeuws Museum naar de Markt met het fraaie stadhuis. Het was mooi zonnig weer geworden en veel terasjes zaten (uit de wind) behoorlijk vol. Ook wij hebben hier geluncht en daarna weer terug naar de camper.

Via de N57 richting het noorden. Met een tussenpauze op de Brouwersdam met uitzicht over de Noordzee reden via via Ouddorp en Havenhoofd weer naar huis.   

April                                                                             Leek (Groningen) en Zuid West Frieland

Dit weekend was al van tevoren gepland vanwege het countryfestival in Leek. De aanloop naar Groningen (Leek ligt op een paar kilometers van de stad Groningen) was wel zeer divers. Normaal vertrekken we op donderdag in de namiddag. Nu was eerst op vrijdagmorgen de rit naar Bodegraven vanwege een begrafenis van een tante en daarna een lunch met schoonzus en zwager en aanhang en toen naar een tante van Gerda in Nijkerk. Aan het eind van de middag vertrokken we vanuit Nijkerk via een stukje A28 naar Flevoland om via de N302 verder naar het noorden te rijden over de A6. Na het verlaten van de NOP namen we de afslag Oosterzee om door te rijden naar Echtenerbrug (Ychtenerbrêge). Daar zouden we overnachten bij country vrienden. De camper op het erf gezet, eerst nog wat eten en daarna nog lang zitten kletsen.

Op zaterdagmorgen, na de koffie vertrokken we binnendoor richting Leek. Via een waterrijk en polderachtig gebied reden we langs allerlei kleine dorpjes via Wolvega en Oldeberkoop richting Oosterwolde en het Fochteloërveen. Via Haulerwijk reden we naar Leek. Bij het Sportcentrum Leek stonden al een aantal campers van countryliefhebbers. Een verslag van dit countryweekend komt op de country site.

Na een gezellig weekend met veel dansen en muziek vertrokken we op maandagmorgen na de koffie richting de Zuid West hoek van Friesland. Een voor ons vrij onbekend gebied. Ooit hadden we wleens bij de Jachthaven van Balk gestaan, maar de rest van dit deel van Friesland was voor ons nieuw.   

Nadat we zuidelijk van het Tjeukemeer de A6 passeerden, reden we richting Sloten voor een koffiestop.Via Balk ging het door het Gaasterland naar Oudemirdum en daarna langs de dijk van het IJsselmeer naar Stavoren. De camper geparkeerd bij het station en toen gewandeld rondom de haven en natuurlijk het "Vrouwtje van Stavoren"gefotografeerd.

 

 

 

 

 

Na de lunch reden we verder over de dijk naar Hindeloopen (Hylpen). Ook daar door het plaatsje gewandeld. In beide plaatsjes was het nog erg rustig. Weinig toeristen. Wel een straffe wind vanaf het water.

 

 

Via Workum en Gaast ging het naar Makkum (nee geen aardewerkfabriek bezocht, dat vinden we alle twee niks) om uiteindelijk langs de A7 bij Kornwerderzand een tijdje op het dagrecreatieterrein te vertoeven.

Direct over de afsluitdijk het vervolg van de thuisreis weer een stuk binnendoor door Noord Holland, waar wij net onder Volendam op de camperplaats bij Kaasboerderij de Simonehoeve hebben gegeten. Toen na de avondspits richting Zuid Holland. Via de A10 en de A4, met weer wat fraaie plaatjes bij Schiphol, richting Rotterdam en verder naar huis.  

April                                                                                                              Borger (Drenthe)

Voor het 2e weekend van april (paasweekend) waren de weersvooruitzichten niet al te best. Lage temperatuur en buien. Maar goed, wij op stap en deze keet naar de Provincie Drenthe. Donderdag in de namiddag vertrokken en volgens planning naar de CP aan den Houtribweg in Lelystad. Een ritje van 170 kilometer over de A15, A12 en A27 en dan de Flevopolder in. Er stonden al 2 campers op deze grote mix parking waar helemaal achteraan 4 camperplaatsen zijn gereserveerd. De volgende morgen onder een stralend zonnetje, maar wel erg lage temperatuur, eerst een stukje gewandeld over de dijk naar de jachthaven. Mooi uitzicht daar over.het water. Een toevallig voorbij rijdende wielrenner was onze camper- en countryvrien Jaap. Altijd sportief bezig. Hij stond met de camper aan de Houtribsluizen. Geen officiële camperplek, maar er staan daar regelmatig campers voor de overnachting.

 

Na de koffie vertrokken wij richting Drenthe. De navigatie op "vermijd snelwegen" en dus helemaal binnendoor via Swifterband en Dronten over een nieuwe rondweg in de buurt van Kampen over het water "De Ramsgeul" de Noordoostpolder in. Via Zwartsluis en de N334 richting Meppel. Onderweg geluncht. Verder een heel eind langs de Drentse Hoofdvaart langs Havelte en Smilde en de N381 via Beilen en Schoonoord naar de camperplaats in Borger. We hadden geluk. Er waren nog 2 plekken vrij, waarvan 1 gereserveerd. De vrijdagmiddag zijn wij naar Borger gefietst (klein stukje trouwens) voor een paar kleine boodschapjes.

Zaterdag was het gelukkig zonnig weer, maar wel weer koud. De morgen wat in de camper gezeten en s'middag toch een kleine fietstocht gemaakt in de boswachterijen rondom Borger. Eigenlijk te koud om te fietsen.

 

 

 

 

 

 

's Avonds hebben wij in d'Aole Kippenbakkerij in Borger gegeten. Via het camperforum kwamen wij op dit adres van camperforumlid Roderick. Een prima restaurant.

De zondagmorgen begon met een strak blauwe hemel. In de loop van de ochtend werd het steeds bewolkter, maar de forse wind welke wij zaterdag hadden was gelukkig verdwenen. Dus, broodjes klaargemaakt en weer op de fiets. Nu via de boswachterijen richting Rolde voor de Paasmarkt. Zondag Amerikaanse auto's en 's maandags een grote markt en natuurlijk kermis op deze dagen. Nadat we in Rolde wat hadden rondgekeken en koffiegedronken (in het Gemeentehuis, ja leuke naam hè voor een restaurant) reden we terug richting Grolloo. Via Facebook en een aangetrouwde neef in Amerika had Gerda gehoord dat een andere neef van haar in Grolloo woont. Wij richting Grolloo. Door het centrum langs het standbeeld van Harrie Muskee (beroemd zanger) naar het opgegeven adres. En ja, we hadden geluk ze waren thuis. Wat een verrassing jullie hier? Verteld hoe wij hier gekomen zijn en na wat lekkere versnaperingen weer terug naar de fraaie camperplaats in Borger.   

 2e Paasdag zijn wij al vroeg met de camper vertrokken can de CP in Borger naar Rolde. De 2e paasdag was daar een optreden van een countryband en konden wij onze andere hobby gaan beoefenen. Omdat veel straten in het centrum zijn afgesloten besloten wij al vroeg te gaan omdat wij wisten dat onze camperende-countryvrienden daar ook zouden staan. En jawel, we ze snel gevonden. Een verslag hiervan komt op de countrypagina.

Na een gezellige middag en wat eten in de camper vertrokken wij iets voor zeven uur naar huis. Onderweg in Drenthe nog wat paasvuren gezien. (maar vooral ook heel veel rook)  

 

 

Maart                                                                                          De Maasvlakte (Zuid Holland)

Het laatste weekend van maart was een "rommelig en zeer divers " maar gezellig weekend. Op de vrijdag hebben we iets na het middaguur onze schoondochter en kleinzoon opgehaald voor een toertje met de camper. Nou dat is geweldig voor zo'n mannetje van bijna 3 jaar. In de gordel, maar met het gordijn open, zodat jij alles goed kon zien reden we naar de Maasvlakte. Grote vrachtauto's, veel treinen en natuurlijk aan het eind van de N15 (Europaweg) een plek om naar de grote boten te kijken. Helaas wat het weer wat somber, maar ach je bent eruit. Het was rustig met de schepen, maar gelukkig konden we via de App. Marine Trafic kijken of wer nog wat zat aan te komen. En jawel hoor, eerst op de mobiele telefoon een plaatje van het naderende schip en later in het echt.

 

Een camperende Engelsman die daar ook stond kwam nog vragen of wij een camperplaats of camping in de buurt wisten. Hij was al in Brielle geweest, maar ja, vanwegde de 1 april feesten was daar alles vol. Ik heb hem de coördinaten van de camping in Hellevoetsluis maar gegeven. Na ruim een uur reden we terug over de A15 naar Mijnsheerenland.

 Zo Opa, we kunnen, ik rij wel terug!!!   Natúúúúúúúúúúúlijk jongen!!

Daar aan de Binnenmaas is het restaurant waar onze zoon (de pappie dus) werkt. Nou, natuurlijk even in de keuken gekeken en meteen wat gegeten daar. (Is een prima plek en prima eten!!) Sammy mocht zelf een ijsje komen maken in de keuken. Stoer hoor.

Rond acht uur waren we weer thuis.

Op zaterdag deden we mee aan de "Open Huizen dag" en na afloop gingen we naar vrienden in Bergen op Zoom.

 

 

 

Lekker gegeten, lekker gekletst en in de camper op de oprit overnacht. Was wel een koude nacht, maar ach, kacheltje aan. Na het ontbijt vertrokken wij weer naar huis.

Verjaardag van onze kleinzoon.

Kortom, geen lang weekend weg met de camper, maar wel korte tripjes gemaakt.

  

Maart                                                                             Almere Haven en Zeewolde (Flevoland)

 

Het beloofde weer een mooi zonnig weekend te worden, dus prima camperweer. Donderdag de 22e gingen we eerst naar vrienden in  Rotterdam. We konden daar de camper op de oprit zetten. 's Avonds zijn wij in Oud Beijerland gaan eten. Prima eten en gezellig. Daarna nog een afzakkertje en toen overnachten in de camper. Vrijdagmorgen na het ontbijt gingen we via de A15 en A27 eerst naar een camperbeurs in de Expohallen in Houten. Na ruim 2½ uur rondlopen, campers bekijken en informatie vergaren zijn wij doorgereden naar Flevoland. Wij kozen voor de camperplaats bij de WSV Almere aan de Sluiskade. Er stonden 3 campers. Mooi uitzicht daar op de haven. Toegangsbadge gekregen voor de toilet en doucheruimte. Na de lunch hebben we gefietst in een heerlijk zonnetje rondom Almere Haven. We werden wakker door het schuren aan een boot. Want ja, een boot vergt veel onderhoud begrijpen wij. 

 

We besloten vandaag richting de Oostvaardersplassen te fietsen. Tjonge, dat zie je pas wat voor een ruimte er is tussen de diverse van Almere's (Haven-Stad-Buiten-Poort). Slingerend door het bos, delen van woonwijken en veel lange vaarten, giungen het noordwaarts. Onderweg kwamen we gelukkig een fietsenwinkel tegen. Het zadel van de fiets van Frans was afgebroken. Er was nog wel op te fietsen, maar zo achteroverhangend is niet echt prettig. Gelukkig had de fietsenmaker exact hetzelfde zadel en heeft dit op de fiets gemonteerd. Service!! Zo we konden weer zonder problemen verder. 

Uiteindelijk bereikten we de zuidelijke rand van de Oostvaardersplassen.

 

Met uitzicht over dit gebied, met veel paarden, vogels en verderop wat grazende edelherten hebben we lekker in het zonnetje geluncht. 

 

Terug over de dijk langs het Markermeer en na Muiderzand en de Hollandse Brug langs het Gooimeer. Lekker zo, met het windje in de rug. 

Op de zondagmorgen vertrokken we uit Almere Haven naar Almere Buiten. Eerst op de koffie bij een neef van Gerda en daarna door naar CP De Wielewaal in Zeewolde. Een grote campercamping waar op dat moment nog een stuk of 10 campers stonden. Na de lunch op de fiets langs het Nijkerkerk- en Nuldernauw. Een prachtig fietspad zo door het bos en langs het water. Tegenwind in richting Zeewolde. Het was druk op deze zonnige zondagmiddag. Eerst ons 1e ijsje van dit jaar gegeten en daarne nog wat kleine boodschapjes bij een grote super. Terug voor de wind via dezelfde route (doen we eigenlijk nooit, maar ach, het fietst lekker).

Ook op de maandag weer gefietst. Nu eerst naar het westen, langs de Eemhof. Daar even uitkijken voor laag overvliegende zwanen die vanaf het water richting weiland vlogen. 

Via de Slingerweg rond het bos naar het noorden richting het Erkemederstrand. Hier de broodjes verorbert. Hier is een heel groot hondenstrand. Tjonge wat een diversiteit aan woeffies en waffies. Wij zijn meer van de Wifi, maar dat even terzijde.

Het was dusdanig lekker weer dat we om een uur of zes nog buiten hebben kunnen eten. Daarna spullen opruimen en weer naar huis. Eerst nog even tanken in Nijkerk en via de A28/A27 en A15 weer naar het westen.     

  

Maart                                                                                                   Nieuw Bergen (Limburg)

Donderdag 15 maart vertrokken wij voor ons 1e weekend weg met de camper in 2012. We gaan proberen om in de komende weekenden alle provincies te bezoeken. De eerste keuze was Limburg. In de middag vertrokken wij via de A15 richting het oosten. Natuurlijk file op deze weg, maar ja, we gaan pas weg als Gerda van haar werk thuis is. Vlak na Tiel gingen we via de N322 richting het knooppunt Ewijk, en daarna nog een klein stukje A73 richting Gennep voor onze 1e overnachting. Er zijn daar een aantal ruime gratis camperplaatsen. We stonden helemaal alleen.

Na een rustige nacht en de koffie hebben wij in het centrum van Gennep nog wat verse broodjes gekocht en wat andere kleine boodschapjes. Iets voor het middaguur reden we via de N271 naar de volgende bestemming. Dit was camperplaats Bos & Heide in Nieuw Bergen . Een rit van wel 15 kilometer. Op deze fraaie camperplaats stonden al een aantal campers . De eigenaresse van de camperplaats kwam al snel naar ons toe, maakte een praatje, overhandigde ons een kopie van de fietsknooppuntenroute, noteerde het kenteken van de camper en vertelde dat we konden afrekenen bij vertrek. Nadat we de vers gekochte broodjes hadden verorbert, hebben we de fietsen van de camper gehaald voor een eerste fietstocht in de omgeving.

 

Het gebied hier staat bekend als de Maasduinen. Een fraai bos- en heidegebied. Grote plassen bij Well en het Recreatiegebied Leukerheide en een schaapskooi tussen de camperplaats en de grens.

 

 

 

We fietsten ten zuiden van Nieuw Bergen richting Well door dit fraaie gebied. En daarna richting de Maas om via Aijen weer terug te keren naar de camperplaats.

 

 

 

 

De stoeltjes buiten en nog heerlijk in het zonnetje genieten van het eerste lente weer.

 

 

 

 

 

 

Op de zaterdag besloten we om ten noorden van de camperplaats te gaan fietsen. Ook nu weer veel door het bos langs het Eendenmeer richting Afferden, waar wij iets na 1 uur aankwamen. Onderweg hadden wij ons al verbaasd over een aantal carnavalswagen die langs reden, maar in Afferden werd het ons duidelijk. De straten in deze plaats werden afgezet voor een carnavalsoptocht. Gevraagd aan een aantal verkeersregelaars of ze niet wat laat waren, bleek dat er deze middag wel een optocht was. Half vasten werd gezegd. Nou ja daar snappen wij als westerlingen helemaal niks van. Vasten is toch soberheid of zoiets, maar ons werd in het Limburgs verteld ja, dat is wel zo, maar alleen voor het "vaste" voedsel, dus niet vloeibaar. Ja, Ja, je kan ook alles aanpakken om een feessie te bouwen dus nu Half vasten. We besloten de optocht af te wachten, eerst even de bammetjes op te eten en dan eens te kijken wat er zoal langs kwam.

Nou een bonte stoet van 65 wagens passeerden. Voorop de Knikkerpliesie en daarna veel wagens met mooie ludieke teksten op de wagens en actuele thema's zowel lokaal als internationaal (griekse crisis). En wat hebben we nog meer  gezien? Vooral héééél véééél bier. 

 

Na ruim 1½ uur was alles voorbij getrokken en konden we onze fietstocht vervolgen. Via de Heukelomse Heide en Nieuw Bergen reden we terug naar de camperplaats. Het was inmiddels ruim na vijf uur, helaas geen weer meer om buiten te zitten.

Er is free Wifi op deze camperplaats beschikbaar, daar hebben wij dus ook gebruik van gemaakt zowel via de laptop als de Galaxy telefoons. Beetje Facebook berichtjes en foto's voor de thuisblijvers. 

Op de zondagmorgen iets vertrokken wij van de camperplaats voor een ritje van 15 kilometer n aar Venray. Daar was in "De Witte Hoeve" een country middag t.g.v. het 10 jarig bestaan van Bullit Country. Een verslag hiervan staat op de country pagina. 's Avonds om rond acht uur reden we weer terug naar de camperplaats in Gennep voor de overnachting.

Maandagmorgen, wat een rust hier in Gennep. Na het ontbijt en de koffie reden we alvast een stuk naar het westen. Binnendoor (vermijd snelwegen) via het plaatsje Zeeland en een koffiestop op de Schaijkse Heide reden we naar Den Bosch en Engelen en gingen we naar het vestingsstadje Heusden. Alvast een beetje Brabant. Ook daar is een kleine camperplaats binnen de vesting. Via een lastige draai en een smalle lage poort bereikten we deze camperplaats. Ook nu weer de fietsen van de camper voor een fietstocht in de omgeving. Via Oudheusden, Drunen, Vlijmen en Haarsteeg reden we terug naar Heusden. We hebben lekker gegeten in de camper en reden (filevrij) via Gorinchem en de A 15 weer terug naar huis.