Camper & Country

Click here to edit subtitle

Overwinteren 2013-2014

Voor het eerst zullen we de winterperiode als "overwinteraars" gaan doorbrengen in Spanje.

 We hebben over het overwinteren al veel gelezen. Goed voorbereid op pad naar een voor ons onbekende bestemming waar we nog nooit met de camper zijn geweest.

Voorlopig hebben we een planning gemaakt tot en met begin januari 2014. Daarna vliegen we "even" heen en weer naar huis voor de geboorte van 2 kleinkinderen.

 

 Vrijdag 22 november 2013

Nadat de camper op dinsdag de 19e, onze oorspronkelijk geplande vertrekdatum,  plotseling was gestopt en door de garage was “weggelepeld” kregen we woensdag te horen wat het probleem was. Brandstofpomp en druk pomp kapot en een gebroken asje, waardoor er geen brandstof naar de motor kwam. De nieuwe onderdelen werden besteld en op vrijdagmorgen werden we gebeld dat de camper weer gerepareerd was. Dus we konden (wat later dan gepland) toch op pad. Via Bergen op Zoom-Antwerpen-Boom-Brussel richting Bergen (Mons). Dan de snelweg af en via de N543 naar Bavay. Een gratis CP bij het voetbalstadion. (nou ja stadion)

Zaterdag 23 november 2013.

 

Vandaag om half tien verder richting het zuiden. Omdat we Parijs willen vermijden kiezen we voor een route richting Reims en Troyes. Via Maubeuge en de N2 langs Vervins en de rondweg om Reims gaan we richting Chalon en Champagne. Dan Troyes en de N77 via St. Florentin door Auxerre. Daar hebben we even op de navigatie gezocht naar een geschikte CP en kwamen terecht op een grote mix parking in St. Fargeau langs de D 965. Op deze parking bij het kasteel staat een grote overdekte picknickhal met toilet en watervoorziening.

Zondag 24 november 2013

 

Vanaf St. Fargeau zetten we de TT toch maar weer op snelwegen, waardoor we na een fraaie rit door een bos met mooie herfstkleuren aankomen bij de A20. Deze weg is tot aan Limoges tolvrij en daarna nog een stukje tolweg tot aan Cahors. Vanaf de afslag nog een kleine 20 kilometer naar Cahors voor een overnachting op P George2. De afgelopen dagen is het wel bewolkt geweest, maar geen regen onderweg

Maandag 25 november 2013.

 

 Een stalend blauwe lucht als we uit Cahors vertrekken. Eerst even wat “drinken” voor de camper bij de Intermarche. (Gazole diesel dus hier 1,29 en 1,47 langs de snelweg!!). Ook vandaag volgen we de A 20 (tol) via Mountaban, Toulouse en Carcassonne gaan we richting de Middellandse Zee kust. Overigens 3 grote steden die we zeker nog eens moeten bezoeken. Dan gaat het zuidelijk over de A9 richting Perpignan. Bij afrit 39 rijden we via Sigean naar Port la Nouvelle. De CP op deze plek is wel oké, maar slechts 1 stroomaansluiting. We besluiten door te rijden naar St. Cyprien. Er staat vandaag veel wind en bij het Etang de L’Eucate slaat het water regelmatig over de weg. Leuke douchebeurt voor de camper. Via Canet Plage rijden we naar de CP bij de jachthaven van St. Cyprien. Een fraaie plek met uitzicht op de Pyreneeën en de jachthaven. Overigens is deze plek geheel “geautomatiseerd”. Aanmelden bij een zuil, waar je het kenteken van de camper intoetst en je een plastic card krijgt. Camper geparkeerd en aan de stroompaal. Vanwege de harde wind hebben we de camper schuin met de “kop” in de wind gezet (plaats genoeg). Desondanks gaat het zo tekeer dat ik de hoes van de fietsen heb afgehaald vanwege geklapper.

Dinsdag 26 november 2013.

 

Na het ontbijt, het rijklaar maken van de camper en het servicen (water lozen, vers water innemen en toilet) afrekenen bij de automaat. Plastic card in het apparaat (gelukkig ook Nederlandse tekst, wel zo simpel) en afrekenen met Visa (8 euro incl. stroom en schoon water) En weer via de A9 verder zuidelijk en nu Spanje in. Vanwege een afsluiting op deze (tol) weg, moeten we via de N11 onze weg vervolgen. Overigens hoeven we geen tol te betalen. Langs Gerona rijden we naar Platja D’Aro onze 1e stop in Spanje. Het is behoorlijk druk op deze CP. Nederlanders, Fransen en veel Duitsers. Veel overwinteraars gebruiken deze CP als 1e stop. Na de lunch een wandeling langs de verlaten boulevard en door een grote winkelstraat. Het waait nog steeds behoorlijk.

Woensdag 27 november 2013.

 

De afgelopen nacht geen last gehad van de wind. Na het servicen eerst naar een supermarkt en daarna verder naar het zuiden. Stukje snelweg C35, maar al snel weer over de N11 langs de kust richting Malgrat de Mar en Mataro. Onderweg langs de kustweg geluncht en daar merken we dat er geen wind meer is. Dan richting Barcelona. Via de Ronda de Dalt, een van de ringwegen om Barcelona met heel veel afslagen en tunnels, daarna een mooie bochtige kustweg met fraai uitzicht richting Sitges door naar Vilanova i la Geltrú. Hier gaan we een week op camping Vilanova Park staan. Aangemeld bij de receptie waar een vriendelijk jongedame ons heeft ingecheckt en waar we voorafgegaan door een jongeman in een auto van het park naar een plek werden gedirigeerd. Een mooie ruime plek met uitzicht op het dorp en de Middellandse Zee. ’s Middags een rondje park gewandeld en lekker gedoucht in de fraaie sanitair ruimte.

 

Nog even iets over de Spaanse “piloten” (o nee chauffeurs). We hebben wat staaltjes van aso gedrag gezien onderweg. Invoegend/voordringend maar vooral vreemd rijgedrag. Je mag toch wel een beetje opletten bij lesauto’s (ze zijn niet voor niets herkenbaar lijkt mij). Maar nee hoor, bumperklevend en vlak voor rotondes inhalend, het moet allemaal kunnen. Tjonge.

Donderdag 28 november 2013

 

Wakker om kwart over negen. Maar ja, logisch het is zo lekker rustig hier. Wel een aantal campers (Frans, Belgisch, Zweeds, Noors en veel Engelsen). Na het ontbijt hebben we de ruime plek verder ingericht. Grondkleed, luifel, tafels en stoelen buiten, want in het zonnetje kan je prima buiten zitten. De thuisblijvers via  Whats app. een fotootje gestuurd. Kunnen ze zien hoe wij erbij zitten.Daarna naar de supermarkt en ’s middags op de fiets naar Vilanova. Een grote plaats met grote haven vol met pleziervaart, grote jachten en kleine vissersbootjes en ook hier een Ramblas. Overigens betekent dit dus laan. Terug was het even zoeken, maar via Google Map op de telefoon kom je er wel. Terug het laatste stukje gelopen, want het park ligt op een helling. En ja de helling af naar het park betekent ook de helling weer op. Onze eerste fietskilometers op Spaanse bodem.

Vrijdag 29 november 2013.

Weinig te melden. Wel vandaag de laptop gepakt en begonnen met het verslag van onze 1e overwinterreis. Natuurlijk eerst vers brood gehaald bij de supermarkt op het park en de gebruikelijke rituelen zoals afwassen Etc.etc. ’s middag een flinke wandeling over het park gemaakt, zodat je toch wel aan wat beweging komt.

We hadden een tip gekregen van een Spanje ganger dat de voorgebakken kip bij de Lidl bijzonder smakelijk was. Nou deze tip hebben we opgevolgd en een kippetje gekocht. Die was inderdaad heerlijk!! Goeie tip. Met wat rijst en saté saus erbij was het smullen geblazen.

 

Zaterdag 30 november 2013.

 

 

Na het ontbijt eerst de afwas van gisteren weggewerkt en daarna samen even naar de weersverwachting gekeken. We willen namelijk Barcelona bezoeken en als dat op een dag is met aangename temperaturen is dat wel net zo fijn. Weer online geeft een prima overzicht. Toen even naar de boetiek op het park waar volgens de informatie folder kaartjes besteld kunnen worden. Nou die kunnen gewoon in de bus worden gekocht dus. Meteen even wat wifi aangeschaft zodat Gerda ook op haar i Pad de actualiteit kon bekijken. (facebook e.d.).

 

 Na de lunch zijn we met de streekbus naar Vilanova gereden. In het plaatsje wat rondgelopen over de Ramblas en over de markt die ze net aan het afbreken waren. Wat een bende trouwens daar op de grond. Papier, plastic, lege dozen!!! Ruimen ze zelf de troep niet op hier?? Daarna in een klein restaurant koffie gedronken en gewandeld naar de haven. Ondanks de temperatuur (een graad of 11) was het prima wandelweer hoewel sommige Spanjaarden erbij lopen alsof het ijs en ijskoud is.

 

 We hebben wel meteen geleerd dat je tussen de middag nergens moet zijn, want bijna alle winkels zijn dicht en iedereen zit ruim te eten. Dus of vóór 14.00 uur of na 17.00 uur. We hebben langs de boulevard bus L1 weer genomen terug naar het park.

Zondag 1 december 2013.

 

Gisteravond al bij velen pakjesavond geweest als ik dat zo volg op facebook.

 

En voor ons, gewoon de 1e dag van de laatste maand van dit jaar. Lekker luieren, beetje lezen en puzzelen en s’ middag een lekkere wandeling in het zonnetje richting het dorp en over het park. We proberen in ieder geval iedere dag wel iets aan beweging te doen.

Maandag 2 december 2013.

 

Vanmorgen om half tien met de bus richting Barcelona. Via Vilanova en Sitges rijden we de steeds drukker wordende wegen op richting Barcelona. Hier stappen we bij de eindhalte van deze bus op de Playa de la Cataluna. Vanaf deze Playa vertrekken ook de City bussen voor een sightseeing door de stad. We zien dat er 2 routes zijn (een rode en een blauwe), kopen 2 tickets en nadat we deze hadden ontvangen gingen we eerst even koffie drinken en de route bestuderen. Na de koffie met 2 mini broodjes besloten we eerst de rode route te doen. In de City bus kregen we een oortelefoontje zodat je in de eigen taal uitleg over de route kon horen. In het begin veel over de gebouwen van Gaudi die hier links en rechts van de route stonden. De route ging o.a. over de berg Montjuich, waar we uitstapten bij het Mnac(Museum Nacional architectuur Cataluna) Vanaf de trappen voor dit museum (dicht trouwens op maandag) heb je een mooi uitzicht over de stad. Beetje grijs vandaag, dus ook wat mindere foto’s. Daarna weer met de bus langs het Olympisch stadion en bergaf langs de haven waar we uitstapten aan het begin van de Ramblas. Deze 1 kilometer lange Ramblas is een druk gebied met veel winkeltjes, eettentjes en heel veel flanerend publiek. Tijd voor een lunch in een van de vele piepkleine restaurantjes, waarna we weer verder wandelden. Na een paar kleine binnenstraatjes achter de Ramblas, kwamen we op een grote overdekte markt. Heel veel “stalletjes” met vooral veel eettentjes, maar ook fruit, vis en snoep. Aan het eind van de Ramblas kwamen we weer bij de vertrekpunten van de City bus. Nu deden we de blauwe route. Het was al later in de middag en eigenlijk wel fris op het bovendek van deze open bus. Ook nu weer langs een aantal Gaudi monumenten, het beroemde Gaudi park en het Koninklijke paleis in Barcelona.

Ten slotte over een van de lange straten richting Nou Camp, het stadion van FC Barcelona en verder weer terug naar de Playa Cataluna. Het was eind van de middag en donker waardoor de ontstoken kerstverlichting op de gebouwen en in de straten een mooi beeld gaven in Barcelona. Met de “streekbus” weer terug naar Vilanova waar we om half negen in het restaurant heerlijk Tapas hebben gegeten met o.a. garnalen, mosselen, ham en een lekkere rosé.

 

Foto impressie van Barcelona

 

Dinsdag 3 december 2013

 

Na de grijze dag van gisteren vandaag weer volop zon en nauwelijks wind. Weer wat gebruikelijk activiteiten rondom de camper en na de lunch op de fiets. Nu niet langs de drukke weg, maar vanaf het park aan de buitenrand richting Vilanova.

Een rustige prachtige villawijk met zelf een fietspad. Wel bergaf allemaal, maar een stuk minder heftig als langs de grote weg. We hoorden dat in Nederland de autoruiten alweer ijsvrij gemaakt moesten worden

Woensdag 4 december 2013

 

Vandaag vertrekken we vanaf Vilanova park. Na 1 week genoten te hebben van dit fraaie park en de omgeving, rijden we verder naar het zuiden. Vanaf het parkrichting Castellet. Een bochtige bergweg langs de rivier El Foix en het stuwmeer van deze rivier vlak voor het kleine stadje. Daarna reden we naar de N340, richting Tarragona. Deze weg gaat vrijwel parallel aan de AP7 tolweg, en wordt uiteindelijk de A7, welke ook gedeeltelijk een vierbaansweg is. Op deze route hebben we constant zicht op de Middellandse Zee. Vlak voor Amposta begint de Ebro Delta. (Parc del Delta L’Ebre). Langs de N340 hebben wij bij de Lidl onze voedselvoorraad weer aangevuld. Op de N340 namen we de afslag naar de CV 141 richting Peñíscola om na ca 3 kilometer aan te komen bij CP Stop & Go La Volta. Mooie plek uitgezocht. Stoeltjes buiten nog even een vers broodje gegeten en daarna heerlijk van het zonnetje genoten.

Donderdag 5 december 2013.

 

Los van wat hanengekraai en irritant hondengeblaf is ook dit weer een rustige camperplaats. Ik was vergeten om gisteren brood te bestellen, maar gelukkig hadden ze wat extra, dus toch wat kunnen kopen.Na de afwas van gisteren (wat zijn we lui he, dat we dat niet meteen gedaan hebben) en de koffie, hebben we op de fiets de omgeving bekend. Vanaf La Volta eigenlijk 1 rechte weg richting de kust. Daar hebben we het fietspad genomen richting Benicarló. Een mooie fietstocht langs een verlaten boulevard en verlaten appartementen en winkels. Tjonge wat een verschil met de zomer. Slechts een aantal wandelaars en fietsers genoten van het fraaie zonnige weer. Bij de haven van Benicarló hebben we geluncht en zijn toen weer terug gereden richting Peñíscola. ’s Middag heerlijk bij de camper gezeten en wat informatie gekregen van onze buurman, die als ervaren overwinteraar wat leuke tips voor ons had.  

Vrijdag 6 december 2013.

 

Vandaag vanaf Stop & Go La Volta gaan we rechtsaf op het fietspad langs de boulevard richting Peñíscola. De CP ligt eigenlijk in Castillon en is een aantal kilometers van het plaatsje zelf verwijderd.

Weer een mooie dag vandaag en opvallend veel wandelaars. Vandaag is een feestdag in Spanje, dus iedereen vrij en de winkels gesloten. Dichter bij het stadje bleken ook veel eettenten en bars open. In een krantenkiosk nieuwe batterijen voor de fietscomputer kopen, zodat we ook de fietskilometers weer kunnen bijhouden.  

Zaterdag 7 december 2013.

 

Weer op de fiets naar Peñíscola.  Eerst op zoek naar een opticien. Schroefje uit leesbril laten vervangen, maar geen opticien te vinden. Nou heb ik gelukkig nog een aantal reserves bij me, dus geen probleem. Daarna lopend naar het kasteel. Op een eiland voor P. ligt boven op een bergje een imposant kasteel. Flinke klim naar boven en langs allerlei kleine huisjes kom je bij de ingang. En ja hoor, 60+ dus korting voor allebei. Geen 3,50 eurie maar 2,50 eurie. Ach het is meegenomen.

In het kasteel zijn een aantal ruimtes waar tentoonstellingen zijn  ingericht met allerlei informatie over de geschiedenis. Wie hier allemaal rondgedoold hebben. Van bovenaf heb je een schitterend uitzicht op het berglandschap, het stadje Peñíscola en de kustlijn. Hierna nog in het stadje geluncht en weer terug naar de camper

Zondag 8 december 2013

 

 

Niets te melden, beetje gewandeld vanmiddag. Verder lekker in het zonnetje geluierd. O ja, s’ morgens met M&M ge-skyped. Leuk want hij kan skype via zijn tv laten lopen. Ziet Sam, onze kleinzoon van ruim 4, Opa & Oma op tv.

Maandag 9 december

 

Geen stroom. Er hing een briefje aan de camper dat er vandaag tussen 8.15 uur een 11.15 uur de stroom en de watervoorziening zou zijn afgesloten. En ach om 10.00 uur hadden we weer stroom en water. De dame van de receptie kwam melden dat de gasmonteur vanmiddag om 18.00 uur zou langskomen. Hadden we tijd om nog wat boodschapjes te doen. Enfin, stond de monteur om 13.00 uur voor onze neus. (Afspraken in Spanje?? Nou ja, hij was er)

Nadat de speciale adapter was gemonteerd en de Spaanse gasfles (Propana) was aan gesloten, werd er uitgebreid gemeten op gaslekken en koolmonoxide in de camper). Alles oké en wij kregen een keuringsbewijs. Na de lunch op de fiets naar de Lidl in Benicarlo en naar een Chinese markt waar we wat kerstspulletjes hebben gekocht. Kunnen we de camper toch een beetje “kers” aankleden. Op de terugweg nog langs een Naranja verkooppunt iets voorbij de camperplaats. Sinaasappels direct uit de eigen boomgaard. Liefst 7 kilo voor slechts 5,25 eurie.!!  En lekker!!!!  Mmmmmmmm.

Dinsdag 10 december 2013

 

Vertrek vanaf La Volta. Afrekenen, stroom los van de paal en verder richting het zuiden. Weer naar de  N 340 en door een bergachtig gebied over een prachtige weg rondom Castello en Sagunto richting Valencia. Onderweg bij de Lidl in La Vall D’Uix de voorraden aangevuld voor de komende dagen. We hadden in de buurt van La Volta al wat sinaasappels boomgaarden, maar in dit gebied richting Valencia zie je wel heel veel sinaasappel omen links en rechts van de weg. Daarna richting kust en dwars door Valencia naar Pinedo. We komen hier in her gebied van het Park Natural l’Albufeira. Camping Coll Vert hadden we snel gevonden. Ingecheckt bij de receptie waar een vriendelijke Spanjaard in zijn beste Spaans ons te woord stond. Een andere taal sprak hij absoluut niet. Hij reed op zijn fiets voor richting de camping waar wij een goede plek in de zon hebben uitgezocht. Na het installeren en de lunch hebben we een kleine fietstocht gemaakt over een fraai fietspad, langs het strand en richting Valencia

Woensdag 11 december 2013

 

Ook hier op de camping welke nog open is tot 15 december, en ondanks de weinige campinggasten is iedere morgen vers brood verkrijgbaar in de kleine supermarkt. Vandaag de 1e fietstocht naar Valencia. De dag begon bewolkt, maar het zonnetje kwam al snel, zodat Gerda, die na een paar kilometer fietsen toch haar jas uit ging trekken. Vanaf de camping begint eigenlijk direct al het fietspad naar Valencia. Eerst langs het strand, met uitzicht over de Middellandse Zee en de grote zeeschepen die hier voor de rede van Valencia liggen te wachten , en daarna een stukje langs het havengebied met uitzicht op de grote kranen en containerschepen. Het fietspad loopt direct langs de Cuidad de las Artes y las Ciencias.

Dit is een verzameling fraaie architectonische moderne gebouwen met o.a. een oceanografie, een museum van de wetenschap en een giga Imax theater, het Hemisfèric. Vanaf deze Cuidad loopt een 8 kilometer lang park met aan beide zijden een fietspad, dwars door de stad. Vroeger was dit een rivier. Nu zie je daar wandelaars en fietsers.

Op een bankje voor het Palau de la Musica en aan de rand van een grote vijver met fonteinen hebben wij onze broodjes verorberd. Daarna een bezoek aan de oude binnenstad. Ook hier weer een prima gescheiden fietspad zodat je geen last hebt van het drukke autoverkeer. Op het Plaza de la Reina hebben we onze fietsen geparkeerd en zijn toen wandelend langs en in de Catedral geweest, met daarachter de Basilica. Verder over Plaza de La Virgen naar de Torres de Serranos. Een prachtige poort met dubbele toren.

Na een koffiepauze weer terug naar de fietsen.We hadden snel het fietspad weer gevonden en reden vol met nieuwe indrukken weer terug naar de camping. Daarna nog het internet op. Ook hier, maar wel vlak bij de receptie gratis Wifi waarvan de gasten gretig gebruik maakten.

Donderdag 12 december 2013

 

Vandaag de 2e dag naar Valencia. Nu naar het oude centrum, waar we de fietsen stalden op het Plaza Colegio de Patriarca. Langs het Museo Cerámica, een prachtig oud gebouw, richting de Mercado Central. Ook weer zo’n oud gebouw met daarin een grote markt. Groenten, fruit, bakkerij artikelen en heel veel slagers en poeliers.

 Ook kraampjes met olijven, wijnen en veel Valenciaanse streekproducten. Bij een van de tentjes hebben we een quiche gekocht. Daarna verder door deze grote hal met daarin ook een hele grote uitgebreide visafdeling. Hele grote maar ook kleine vissen staren je aan. Ook een grote diversiteit aan garnalen, krabben en kreeften op een “bedje”van ijs. Het ziet er (bijna) allemaal geweldig uit. Na nog een geldautomaat te hebben geplunderd, liepen we naar het Plaza Ayuntamiento. De naam zegt het al, hier is het stadhuis. Ook weer een imposant gebouw, met aan de overkant van dit plein de evenzo fraaie Correos, ofwel het postkantoor. Op deze Plaza hebben we geluncht. Na deze slenterparij door dit deel van de stad was het weer tijd om de fietsen op te zoeken (Ja ja, en gevonden). Met een lekker zonnetje in ons gezicht zijn we terug gefietst naar de camping

 

Foto impressie van Valencia

Vrijdag 13 december 2013

 

 

De laatste dag op camping Coll Vert. Beetje opruimen en relaxen. Na de lunch toch nog op de fiets richting El Saler. Een mooie tocht door het duingebied ten zuiden van de camping. Vanaf het fietspad heb je een mooi zicht op de Middellandse Zee. Je komt langs een aantal restaurants, waarvan de terrassen toch redelijk gevuld zijn .Ook nu weer mooi zonnig weer

 

Na de fietstocht heeft Gerda bij het gratis Wifi naast de receptie met haar I pad wat tijd doorgebracht terwijl ik de fietsen weer achterop de camper heb gezet

 

Zaterdag 14 december 2013

 

 

Vandaag zijn we aangekomen op CP Km Zero in L’Alqueria de la Comtessa. Een fraaie nieuwe camperplaats met alle voorzieningen. We hebben een korte rit van 67 kilometer achter de rug en komen daarmee op een totaal van 2.059 km. op deze reis.

 

Vanaf de camping reden we langs het Park Natural l’Albufera richting Cullera en Gandia. Een groot meer maak deel uit van dit park. Onderweg veel groepen wielrenners

Zondag 15 december 2013

 

We beginnen eens met de kerkklokken. Heel bijzonder hier. Het “normale” geluid van het hele en halve uur is een elektrisch versterkte penduleklok zoals die vroeger bij Oma op de schoorsteen stond via 2 grote luidsprekers bovenin de toren .Maarrrrrrrrrrrrrr, daaronder nog gewone klokken. Nou die hebben we gehoord hoor op zondag. Om 12.00 uur flink tekeer en om 12.45 uur nog een keer. Overigens zetten ze die klokken na een bepaalde tijd wel uit, dus ’s nachts geen gebeier.

Na het ontbijtje-eitje-ik-eet-met-jou-een-beschuitje, lekker in het zonnetje van de koffie met appelgebak genoten. Tijd voor een fietstochtje. We reden over een mooi (even moeilijk vindbaar) fietspad naar Oliva, een grotere stad in de buurt en vandaar naar Platja Oliva aan het strand. Aan deze kust zijn een aantal Platja’s. Terug door enorme sinaasappelboomgaarden. Niet alleen rondom Valencia, maar ook in deze streek zijn er volop sinaasappels-, manderijnen- en citroenbomen te vinden

Maandag 16 december 2013

 

Vandaag een dag niks. Dat is ook wel eens lekker. Wel eerst naar de lokale bakker (panneria).We overleggen voor de rest van de week en besluiten hier in ieder geval om nog een paar dagen te blijven. Lekkere rustige camperplaats.

 

Dinsdag 17 december 2013

 

De eerste bewolkte dag na de dag in Barcelona. Mooie dag voor een paar boodschapjes en een wandelingetje door het dorp

 

Desondanks toch maar een zonnig plaatje

 

Woensdag 18 december 2013

 

.

Weer een stralende dag. Op de fiets naar Gandia

 

Over het fietspad dwars door de sinaasappel boomgaarden naar Gandia. Ook in de stad Gandia volop fietspaden, waarover je zo het centrum inreed.

 

Op de Plaza Major was men bezig met de opbouw van een kerststal, recht tegenover het stadhuis en aan de voet van een fraaie oude kerk.

 

Ook was er het paleis van Franciscus Borgia, een vroegere onderkoning van Catatonie en Hertog van Gandia.

 

 Elders in de stad was de opbouw van een kerstmarkt in volle gang en op de Avinguda d’Alacant , een lokale Ramblas, was het behoorlijk druk.

 

 

Nadat we het centrum hadden bezocht fietsten we naar La Platja de Gandia. Een lange boulevard met weer een prima fietspad met veel appartementen, weinig wandelaars en een mooi uitzicht over de zee.

 

 

Donderdag 19 en vrijdag 20 december 2013.

 

 

Zoals verwacht en voorspeld (ze hadden het goed) 2 regenachtige dagen, waarop het ‘s nachts flink heeft geregend, maar tegen het middaguur knapte het weer op,en kwam het zonnetje door. Tot zover het weerbericht.

 

O ja, die kerkklokken nog een keer. Behalve de klokken wordt de toren ook gebruikt als omroepinstallatie voor het dorp. Blijft heel apart.

 Zaterdag 21 en zondag 22 december 2013

 

Nog een “staartje” slecht weerbericht in de morgen, maar op de zaterdagmiddag alweer volop zon. Op de fiets naar Oliva om in een Aziatische bazaar nog wat (kerst) spulletjes te kopen. De camper kunnen we hiermee leuk versieren. 

 

Toen we terug kwamen bij de camper werden we getrakteerd op een bord paella. Een van de Spaanse dames had een grote pan paella gemaakt.

 

En zondag, nou zondag is de rustdag, en dat hebben we ook gedaan die dag. Helemaal niks dus. Ja, lekker in de zon gezeten en een beetje (nou ja beetje veel soms) gekletst met de Duitse en Nederlandse buren. En 's middags werden we verrast op een paar zelf gebakken koekjes.

Maandag 23 en dinsdag 24 december 2013.

 

Weer fraai vandaag. Nou dan op de fiets naar Gandia. We hebben daar de kerststal in opbouw gezien, maar wilden die nu helemaal klaar zien. Het is een beetje “klein Bethlehem”. Timmermanswerkplaats van Josef, dieren en natuurlijk de kerststal. Maar ja, dooi boel op maandag. Weinig activiteit. Geluncht aan de haven van Platja Gandia. Daarna terug naar de camper. Op de terugweg langs de Lidl voor wat laatste kerstboodschappen. Mooie varkenshaas gekocht en nog wat lekkere toetjes. Ook hier veel luxe artikelen te vinden. Bij aankomst op de camperplaats bleek dat deze inmiddels aardig is volgelopen met nieuwe camperaars.

In de loop van de middag klonk uit de geluidinstallatie in de kerktoren Spaanse kerstmuziek.  De dag voor kerstmis vooral geluierd in het zonnetje en nog wat echt allerlaatste kerstboodschappen gedaan.

Woensdag 25 december en donderdag 26 december 2013

 

Zoals verwacht een regenachtige dag. De hele week mooi weer en precies vandaag een natte kerst. En ja, in Spanje is er maar 1 kerstdag. Morgen weer mooi weer volgens de voorspellingen. Nou komen we de dag wel door met al het eten en drinken aan boord.

Ons kersdiner was vanavond heerlijke varkenshaas met Spaanse Tortilla. Niet te verwarren met de Mexicaanse Tortilla. De Spaanse Tortilla is een soort van aardappelpannenkoek met ei en ui en dan met paprika of bacon. Als dessert tiramisu en flan met caramel. Jammie jammie, lekker wijntje erbij en tot slot koffie met Amaretto.  

 

Na een stormachtige nacht was het op 2e kerstdag weer stralend blauw. Nog wel wat wind, maar die werd in de loop van de dag wel minder. Overigens 2e kerstdag is hier in Spanje geen feestdag.

Als je wat langer op een vaste plek staat, het is inmiddels onze 12e dag hier in Alquieria, raak je al snel aan de praat met de mede camperaars en ga je ook eens bij de “buren"op de koffie. Gezellig.

 

 

Vrijdag 27 december en zaterdag 28 december 2013

 

Wij zijn vrijdag precies 5 weken onderweg en we vervelen ons nog geen moment. Het bevalt prima dit overwinteren, ondanks dat het weer niet altijd even zonnig is. Maar ach, die paar regendagen in 5 weken is te verwaarlozen. Vandaag op tijd op de fiets naar Oliva voor de weekmarkt. Een drukke grote markt met fruit, groenten, kleding, schoeisel en leren tassen. Geen viskramen buiten, maar die staan in de centrale overdekte markt in Oliva. Bij een van de groente zaakjes hebben we wat groente gekocht. Je moet wel op tijd in de stad zijn, want zo rond een uur of 2 wordt alles opgeruimd. Terug bij de camper geluncht en aan het eind van de middag een fles rosé bij de buren opgemaakt.De zaterdag een beetje rommeldag. Spulletjes opruimen, beetje schoonmaken en Gerda had weer veel plezier met een klein handwasje. Ach ja, zo kom je de tijd wel door

 

 

Zondag 29 december 2013

 

Vandaag liefst 20 graden. Een fraaie dag om lekker niks te doen. We hoorden weer een of andere mededeling door de luidsprekers van de kerktoren schallen. Iets voor enen een paar grote knallen (vuurwerk??) en een muziekkapel. Op de Playa de Major voor de kerk zou iets plaatsvinden.

 

Wij erheen op de fiets. Nou een rommelige drumband en wat blazers en daarachter een oude antieke auto met daarin drie verklede jongemannen die op het plein wat snoepgoed rondstrooiden. Na 10 minuten was het alweer afgelopen. Dat was het voor vandaag

Maandag 30 en dinsdag 31 december2013.

 

Na een weekend moeten op de maandag de boodschappen weer aangevuld worden. Vandaag wel druk bij de super. Ook weer een zonnige dag.

Op oudejaarsdag op de fiets naar Piles. Een klein dorpje op een paar kilometer afstand. Langs de weg, geen fietspad, maar de automobilisten houden hier echt wel rekening met de fietsers en gaan met een grote boog om je heen. Eerst door het dorpje naar de Platja en terug langs de Consum (een grote luxe supermarkt) voor nog wat rest boodschapjes en langs een grote Chinese bazaar. Tjonge, hier hebben ze echt van alles.

 

 

Daarna in de zon in afwachting van het grote buffet waaraan wij gaan deelnemen vanavond met Duitse, Belgische, Franse en Nederlandse camperaars en uiteraard de Spaanse eigenaar met aanhang We zijn  benieuwd.

 

Iets voor 21.00 uur gingen we naar het receptiegebouw. De deelnemers stroomden binnen, en al gauw begonnen we met de voorgerechten. Dadels met bacon, garnalen, een assortiment kaas en een zeevruchtensalade. Daarna paella en diverse bbq specialiteiten. Het werd steeds warmer en luidruchtiger. Ja ja, de wijn smaakte lekker en zorgde voor geluidstoename bij de gesprekken. Duits, Frans, Belgisch (lijkt wel op het Nederlands) en Spaans. Je praat het steeds makkelijker met wat wijn op

 

De tijd vloog voorbij en vlak voor middernacht, we hadden net het dessert op, kregen we allemaal champagne. Knallen van de champagnekurken, maar niet van het vuurwerk, want ja, dat doen ze niet in Spanje. Fijne jaarwisseling gewenst en daarna buiten aan het dansen tot een uur of 2. Het was gezellig zo met allerlei mensen door elkaar

Ook vanuit het zonnige Spanje voor alle website bezoekers de Allerbeste wensen. Veel geluk, gezondheid en harmonie in 2014. En voor de camperaars natuurlijk vele veilige kilometers.

 

 

1 januari 2014.

 

Jeetje alweer een jaar voorbij en de start van een Nieuwjaar. Pas na 10.00 uur rolden we ons bed uit. Het was nog opvallend rustig op de camperplaats. De korte broek kon weer aan want het werd weer een mooie zonnige dag. Een aantal camperaars vertrokken vandaag richting huis of weer verder naar het zuiden. De rest bleef vandaag rustig bij de camper. Uitrusten van de vorige avond. Via facebook en de e mail hebben we contact gehad met familie en vrienden, want ja, daar kom je heel veel nieuwjaarswensen tegen. De oude postkaart verdwijnt.

 

 

 

 

 

 

2 januari 2014

 

 

Ook vandaag een rustige camperplaatsendag, niets te melden, dus dan doen we dat ook. Verslag; NIETS. Nou ja bijna niets.

 

Onze Belgische buurman Boudewijn (BoBo voor zijn vrienden, want die vinden Boudewijn toch wel erg lang) maakt me attent op ons doorhangende fietsenrek en bood aan om dat te verhelpen.

Nou bleek dat een toch wel eenvoudige klus. Het onderste deel omdraaien en het probleem was opgelost. Weer een klus klaar.

3 januari 2014.

De temperatuur vandaag gaat boven de 20 graden. Geen wind, maar wel wat lichte regen de afgelopen nacht. Op de fiets naar Oliva. Uit mijn zonnebril was het schroefje van de rechterpoot verdwenen. Dus wij op zoek naar een opticien.  Je maakt al snel duidelijk wat het probleem is en voor 1 euro was de nieuwe schroef en de zonnebril weer helemaal gesteld. Terug over de grote markt waar we bij een “kilo verkopende fruitgroenteboer” heerlijke aardbeien en kiwi’s hebben gekocht voor de broodnodige vitamientjes en mooie grote witte champignons en rode paprika’s. Waarom “kilo”, nou gewoon alles per kilo anders kon niet!!.Terug bij de camper bleek mijn achterband weer eens lek. Ach, voor zo’n klusje heb je alle tijd. Fiets op de kop, band eruit, even in een bak water om het gaatje te vinden, plakken en klaar. En s ’middags een overheerlijke verse fruitsalade. Tjonge, dat is ff gezond.

 

Zaterdag 4 januari 2014

 

Na het ontbijt, vandaag geen bakker gezien, zeker te weinig verkocht gisteren, op de fiets naar Gandia. Even wat kleine cadeautjes gekocht (voor de kleinkinderen) en over de markt geslenterd, die trouwens een kopie is van de markt in Oliva, met zelfs dezelfde kramen. Daarna nog een lokale? Lekkernij gekocht. Het leken lange frieten, maar dan van beslag en met suiker. Jammie lekker snoepen. Nog even bij de Media Markt gekeken naar een stofzuigertje, maar helaas, alleen maar grote exemplaren. Daar zullen we toch voor naar een kampeerwinkel moeten. Terug bij de camper kon de korte broek alweer aan. Gerda had onderweg op de fiets ook haar jasje al uitgedaan, want ja, de zon met een wolkenloze hemel voelt lekker warm aan. Maar ook slaat het weer weleens om. Nadat het flink is gaan waaien vielen de eerste regendruppels.

 Zondag 5 januari en maandag 6 januari 2014

Een rustige zondag. Mooi weer en lekker geluierd. Wel hoorden we aan het eind van de middag een beetje vuurwerk, maar ja, vuurpijlen in de zon zie je niet echt. ’s Avonds nog meer vuurwerk en klokkengelui. De avond voor drie koningen blijkt dat er in Spanje wel iets aan vuurwerkgedaan wordt.

Op maandag geen bakker, want ja, 3 koningen ie een feestdag in Spanje. Met dit prachtige weer zijn we op de fiets gestapt voor een mooie tocht richting het zuiden via Oliva naar Oliva Nova. Een nieuw deel van Oliva met een groot golf complex. Een groot hotel en veel fraaie woonhuizen rondom een golfbaan. Daar heeft Gerda een hop gespot en op de foto gezet. Een fraaie vogel die in deze buurt voorkomt. Dit nieuwe deel ligt een flink eind onder Oliva. Op de terugweg is de kilometerteller van de fiets gevallen. Dat wordt dus een nieuwe. Op maandagavond kregen we bericht van onze oudste zoon, dat hij weer vader was geworden. Nu van een zoon (onze 2e kleinzoon).

Dinsdag 7 januari 2014.

Een schoonmaakdag. Dat moet ook eens gebeuren. Een mooie, warme schoonmaakdag. De korte broek kon weer aan. 

Wassen, camper stofzuigen etc. Gerda helemaal in haar element en ik dan maar de buren lastigvallen met mijn gezwets.Nou ja, gezwets?

Sociale contacten, uitwisselen van wetenswaardigheden, leuke tips en trips in de buurt etc.etc.

 

En 's avonds wer een prachtige zonsondergang te zien vanaf de camperplaats.

Woensdag 8 januari 2014

 

Vandaag vertrekken wij uit Alquieria. We hebben hier totaal 25 dagen gestaan en ons prima vermaakt. De contacten en de gezelligheid met de medecamperaars en de uiterst vriendelijke ontvangst en verzorging door de Spaanse eigenaars en hun partners deden ons besluiten om hier veel langer te staan dan oorspronkelijk gepland.

 

Iets na het middaguur reden we naar het zuiden. Ook weer via de N332, een lange weg die hier langs de kust slingert, door Oliva en Benissa naar Calpe. Aangemeld bij Euro Nautica. ’s Middags naar Calpe gewandeld. Over een licht dalende weg en daarna door een drukke winkelstraatrichting kwamen we op de boulevard langs de zee met uitzicht op de grote rots die hier vlak voor Calpe aan de zee staat. Panyal d’Ifac. Het was behoorlijk druk op de terrassen waar de vele toeristen lekker in de zon van hun drankje genoten. Voertaal?  Veel Nederlands dus.

Donderdag 9 januari 2014.

 

Om 8.15 uur liep de wekker af. Bij EuroNautica hadden we gereserveerd om onze camper te stallen. We vliegen namelijk voor een paar weken naar Nederland vanwege de geboorte van 2 kleinkinderen. Een kleinzoon is op 6 januari geboren en de klein? wordt eind van de maand verwacht.

 

Om iets na tienen werden we naar het busstation in Calpe gebracht voor een bustocht naar het vliegveld van Alicante. Slechts 1 tussenstop in Benidorm en daarna direct naar het vliegveld.

Met een half uur vertraging vlogen we naar Rotterdam, waar we om 18.00 uur uit het vliegtuig in de Nederlandse kou stapten. Br.Br.

 

Op de foto vliegen we net na de start boven Benidorm.

 

Vanaf medio februari vervolgen wij onze reis.

 

 

 

 

 

Voor het vervolg van onze overwinterreis klik hier

Terug naar reizen