Camper & Country

Click here to edit subtitle

 

Overwinteren 2013-2014 vervolg

 

Voor het 1e deel van onze overwinterreis klik hier

Donderdag 20 februari 2014

 

Vandaag onze terugreis naar Spanje.

 

Vanaf Rotterdam ( 9 graden) vliegen we iets na 12.00 uur met een klein half uurtje vertraging naar Alicante. Helaas een bewolkte hemel, waardoor pas boven Spanje zicht was op de wereld onder ons. Net op tijd, om vanuit de lucht het door ons bezochte Valencia te zien, met duidelijk herkenbaar de moderne gebouwen.

 

Alicante 23 graden!!

 

Op het vliegveld werden we opgewacht door Jordy van Euronautica, waar onze camper was gestald. De camper was alvast buiten gezet. Eerst de elektra  aansluiten en de kluis open waar de TomTom was opgeborgen. Chips, breekt de sleutel af. Bij de receptie van Euronautica gevraagd waar een nieuwe sleutel gemaakt kon worden. Wij lopend naar Calpe, en jawel, vlak bij een groot winkelcentrum zat een Ferreterria (ijzerwarenwinkel). De man in de winkel, keek heel bedenkelijk, want ja, maak maar eens een nieuwe sleutel uit een gebroken sleutel van 2 stukjes.

Maar ja, uiteindelijk wel gelukt.

 

Daarna zijn we doorgelopen richting het strand van Calpe, waar we in een restaurantje met uitzicht op zee en de ondergaande zon, lekker hebben gegeten. Menu van 8 euro!!. Waar vindt je dat nog.

 

 

Terug in de camper, eerst de sleutel geprobeerd, en ja hoor, de sleutel past.

Vrijdag 21 februari 2014

 

 

Na de koffie eerst richting de Lidl in Calpe voor het aanvullen van onze voorraad. Want ja, we hadden bijna alles opgemaakt voor ons vertrek. Dus TT op nuttige plaats Lidl en na de inkopen vervolgden we onze weg naar het zuiden.

 

Eerst over de N332, een fraaie kustweg langs Altea ,Benidorm en Alicante, richting Elche en Murcia. We hadden de navigatie gezet op een camperplaats in Los Ramos om vanuit die plek Murcia te bezoeken. Helaas, de camperplaats was VOL. We reden daarom maar door richting Cartagena. In een klein plaatsje vlak voor Cartagena was er gelukkig wel plaats op Camperplaats Cartagena. We konden een plekje uitzoeken, maar verder aanmelden en inschrijven kon nog niet hoor. De “baas” had siësta dus even niet storen. Het was vandaag weer een uiterst zonnige dag. De stoelen en de tafel konden naar buiten.

In vergelijking met de periode tot en met 8 januari, is het wel aanzienlijk warmer geworden.

Nadat de fietsen van de camper zijn gehaald, heb ik eerst een nieuwe fietscomputer gemonteerd. Het was even “knoeien” voor deze (niet) doe-het-zelver, maar uiteindelijk is het gelukt en werkt het. Want ja, ik hou graag alles bij, dus ook de fietskilometers.  

Zaterdag 22 februari.

 

Ontbijten en daarna gemeld bij de receptie. De “baas” was er niet, maar gelukkig zijn kleindochter die prima Engels sprak kon mij ook helpen. Met een plattegrond van Cartagena en een briefje met de busdienst kwam ik weer terug bij de camper. Lekkere koffie in de zon en om 12.00 uur de bakker op de camperplaats.

 

Na de lunch wij eindelijk weer eens op de fiets na een paar weken “fietsloos” in Nederland. Over een  rotonde vlak bij de camperplaats over een lange rechte weg naar Cartagena. Deze stad gaan we de komende dagen zeker nog een aantal keren bezoeken, want we hebben behalve de haven nog niet veel bekeken vandaag. Na een heerlijk fietstochtje van 17 kilometer, in de zon en met een licht briesje,  waren we weer terug.

Zondag 23 februari 2014

 

Met een temperatuur van liefst 24 graden hebben we een mooie warme zomerse dag.

 

Een beetje geluierd op de camperplaats en ’s middags weer naar Cartagena op de fiets om wat meer van de binnenstad te zien.

 

Het was gezellig druk op de diverse terrassen en eettentjes. Want ja, die Spaanse eetcultuur. Er wordt flink gegeten en druk gepraat zo aan de tafels.

Maandag 24 februari 2014.

 

Bewolkt vandaag. De ochtend gebruikt voor servicen van de camper. Grijs water afvoeren, emmertje tappen en afstorten. Daarna de schoonwater tank vullen. Ach, je bent lekker bezig, je loopt wat heen-en-weer en dat is weer goed voor het lijf. Om half twaalf kwam de bakker langs, en na de lunch gingen we op de fiets richting een bekende grote supermarkt om de voorraad voor de komende dagen aan te vullen. Op de terugweg begon het zachtjes te regenen. Buitje voor het stof (tegen het stof??) zullen we maar zeggen.

  

Dinsdag 25 februari 2014.

  

Een stralende dag. We gaan vandaag weer naar Cartagena, toerist spelen.

Even zoeken naar een geschikte plek om de fietsen te stallen en daarna naar het Museo del Teatro Romano. Bij de ticket balie werden we geattendeerd op een combinatie ticket voor 3 bezienswaardigheden.

 

En uiteraard werden we ook geattendeerd  op wat ik noem “het grijze prijzen” circus.

 

Als pensionada of als 60 plusser krijg je korting op de toegangsprijs. Nou daar zijn we wel van.

Vanaf dit museum, vol met allerlei door archeologische vondsten, loop je naar het imposante Romeinse Theater.

Na het verlaten van dit ronde theater liepen we door een fraai park omhoog naar het Castillo de la Concepción. Ook in dit kasteel is een expositie met wat oude “spullen”. Vanaf dit kasteel heb je naar het westen een mooi overzicht over de Middellandse Zee en de ingang van de haven van Cartagena, met naast een aantal zeeschepen ook wat marineschepen in deze marinestad. Landinwaarts is een mooi panorama te zien van de gehele stad en het bergachtige achterland.

 

 

Na deze twee bezoeken was het tijd voor de lunch. Restaurantjes genoeg, maar we zoeken er wel een met een terras in de zon.

 

Na de lunch gingen we door de binnenstad naar het Barrio del foro Romano.

 

Dit is een grote opgraving met de fundamenten van een Romeins gebouw met o.a. een badhuis. Archeologen waren druk in de weer om nog meer op te graven. Steentje voor steentje en voorzichtig met een stoffer werd allerlei aardewerk verzameld en bij elkaar gelegd.

 

We hebben genoeg gezien, tijd om de fietsen op te zoeken en weer terug te gaan naar de camperplaats.

Woensdag 26 februari 2014.

 

Na de lunch op de fiets naar de Chinees. Nee, niet om eten te halen, maar allerlei spulletjes. De Chinese winkels hier in Spanje hebben een sortering vergelijkbaar met het aanbod bij Blokker, Xenos, Action, Zeeman e.d. Van alles en nog wat te koop. Het kost bijna niks, en dat geldt soms ook voor de kwaliteit. (Bijna niks dus) Maar ach voor een simpel fruitmandje, schaartje ,snijplankje e.d. kan je er prima terecht. En op de heenweg eerst weer eens langs bij een opticien. Er was een schroefje van de zonnebril verdwenen. Eerst aanbellen, want ja alles zit hier op slot blijkbaar, en daarna werd ik uiterst vriendelijk geholpen door een Spaanse dame (geen woord Engels natuurlijk) die snel een nieuw schroefje had ingezet, de bril schoonpoetste, en met een gracias van mij verliet ik de zaak weer. In tegenstelling tot eerdere “reparaties ”was het deze keer gratis.   

 

 

                                                                                                 Donderdag 27 februari 2014.           

 

Niks gedaan vandaag, dus niks te melden? Nou ja niks, we hebben in de middag de buiten spulletjes weer opgeruimd. Gerda heeft de ramen gezeemd (dat kan zij als de beste) en ik heb de garage weer ingeruimd. Morgen gaan we weer op pad.

Vrijdag 28 februari 2014.

 

Tjonge alweer de laatste dag van de maand. We vertrekken van Camperpark Cartagena, na een gezellig gesprek met Teresa van de CP en het uitwisselen van facebook en internetsites. Eerst langs de super voor boodschapjes, want ja, je weet; je doet boodschappen als het kan en niet als het moet. Vandaag rijden we naar Faro Cabo de Palos. Een klein dorpje op de uiterste punt westelijk van Cartagena. Op een grote P bij de vuurtoren mag je overnachten  (Tenminste als je niet weggestuurd wordt door de Policia). Vanaf deze P heb je een fraai uitzicht op dit stuk Middellandse Zee en de bebouwing langs de kust. Vanaf de P was een wandelpad zo het dorpje in, naar de haven.Omdat het aan het eind van de middag nogal begon te stormen hebben we op een gegeven moment de camper iets moeten verplaatsen en met “de neus” in de wind stonden we op de P. Gelukkig was het maar een korte maar heftige storm.  De politie is wel langs geweest en heeft vriendelijk gezwaaid.

Zaterdag 1 maart 2014.

 

Vertrek vanuit Cabo, nadat we eerst nog de wandeling naar de vuurtoren hebben gemaakt. Van boven heb je een fraai uitzicht op de omgeving. Overigens kwam er, evenals gisteren nog een toeristentreintje langs, want ja, het uitzicht is hier zondermeer de moeite waard. De TT ingesteld op vermijd snelwegen en wij op weg. Op de rit naar Cabo hadden we al gezien dat er hier een heel groot binnenmeer was. Het Mar Minor. Via kleine weggetjes reden we aan de oostkant langs dit grote binnenmeer en door allerlei kleine dorpjes. In een van de dorpjes gestopt voor een stokbrood en gelijk onze schoondochter gebeld vanwege haar verjaardag. (25 en nog een beetje of zoiets jaja!!) Een leuke afwisselende rit langs Aeropuerto de Murcia-San Javier en San Pedro richting Torrevieja. Bij La Marina hebben we het verse brood opgegeten. Toen op richting Elche, waar we op een camperplaats een paar dagen zullen blijven.

Zondag 2 maart 2014.

 

Vannacht ook weer een flinke wind. gehoord, maar vanmorgen, iets minder wind en zonnig.  Vandaag op de fiets naar Elche (Elx). Een fietstocht van 8 kilometer, iets oplopend , maar vooral tegenwind. Via Foia of Hoya, langs de D 853 rij je zo Elche binnen. Bij het congrescentrum in de buurt van het Centro Cuidad geluncht, en daarna de binnenstad in. Een mooie oude stad met kathedraal en een soort van vesting maar vooral veel kleine smalle straatjes. Vanwege de carnaval liepen er nogal wat Spaanse dames in traditionele klederdracht. Daarna naar de Palmeral de Elche. Een gigantisch park vol met palmbomen. Als je al een tijdje in Spanje rondtoert raak je gewend aan de palmbomen, maar hier in Elche toch wel indrukwekkend de aantallen in zo’n groot park. Het was even zoeken om de stad weer uit te komen, maar ja, met de moderne hulpmiddelen (GPS op de telefoon in combinatie met Google maps) weet je altijd waar je zit en welke richting je op moet. En zoals verwacht, de terugweg vrolijk fluitend voor de wind. Dat is ook wel eens lekker

Maandag 3 maart 2014.

 

Vlak na het ontbijt een telefoontje van de makelaar. A.s. woensdag weer kijkers voor ons huis. Spannend en maar afwachten weer. Binnen 1 maand alweer de 2e afspraak na een afspraakloze periode van bijna 2 jaar.

Vanwege de harde wind zijn we vandaag bij de camper gebleven. We konden wel in de zon zitten, maar de wind kwam bijna overal vandaan. Nou ja. Een rustig dagje is ook niet weg. Maar ja rustig?? We zitten hier in de buurt vol met grote huizen, grote hekken rondom de percelen en ook heel grote honden met een heel grote bek en grote blaf!!. Tjonge wat een geblaf. En waarom?? Als er al iemand langsloopt slaan die beesten al aan. Beetje jammer, maar ach het is niet anders. Toch nog een kleine wandeling in de buurt ondernomen.

Dinsdag 4 maart 2014.

 

We verlaten de omgeving van Elche en toeren binnendoor richting Sta. Pola en daarna rijden we over de N332 dwars door Alicante en El Campello naar Benidorm. We kiezen hier voor Camping Armanello. Een ACSI camping.

Bij de receptie kregen we een plattegrond mee met een aantal vrije plaatsen om uit te kiezen. Nou oké, wij een rondje camping, keuze voor een van de vrije plaatsen en weer terug naar de receptie. Ja sorry, die plek bleek dus wel gereserveerd. Uiteindelijk een plaats gevonden en de camper geparkeerd. Meteen een aantal campinggasten erbij, want ja, nieuw aankomende camperaars, die helpen we wel even op de juiste plek. Een mooie plek met in de verte uitzicht op de “wolkenkrabbers” van Benidorm en achter ons het berggebied. Morgen de stad verkennen

Woensdag 5 maart 2013.

 

Na het ontbijt met vers stokbrood uit de supermarkt achter de receptie hier op het park, fietsten we richting Benidorm. Vanaf de camping ben je daar zo, en na iets meer dan 1 kilometer de fietsen aan de kant en de markt op. (Konden we wel lopen eigenlijk!!) Nou hebben wij in een aantal plaatsen al een aardige grote markt gezien, maar deze hier in Benidorm was giga en behoorlijk druk. Ja, het was weer een prachtige dag en dan gaan de mensen op pad. Naar de markt dus. Nou daar ben je even zoet en na een verfrissing weer terug voor de lunch, dan kunnen we vanmiddag wel weer verder op onderzoek. Maar nee, we werden uitgenodigd voor een likeurtje en wijntje. Reuze gezellig met een aantal mensen aan de borrel. Iets verderop was een BBQ met veel mensen vanwege de verjaardag (80 dus) van een van de campinggasten.

Leuk feestje met live muziek, waar wij ook van hebben genoten.  En verder, veel praatjes en wetenswaardigheden onder de op dit park inmiddels bloeiende platanen. Het groen schiet de bomen uit. Dus morgen de stad (weer) verkennen. En op de foto maar eens de skyline van Benidorm.

Donderdag 6 maart 2014.

 

Vandaag Benidorm verkennen. Eerst maar op de fiets. Vanaf de camping ben je zo op de meest noordelijke punt van de Playa de Levante. Over de Avenida de Madrid die overloopt in de Avinguda d’Alcol fiets je naar het Oude deel van Benidorm. Het is behoorlijk druk met heel veel wandelaars. Ja inderdaad heel veel senioren en af en toe wat jeugd want het is tenslotte carnavalsvakantie in een deel van Nederland. Veel Engelsen, Nederlanders en Belgen. Niet alleen toeristen, maar ook heel veel buitenlanders die permanent in Benidorm wonen.Bij het oude Benidorm lopen we omhoog naar een mooi uitzichtpunt op een rots in oud Benidorm. Vanaf hier heb je een mooi overzicht van Benidorm, de beide Playa’s en de vele hoge gebouwen aan de kust. Nadat we bij de haven hebben geluncht, fietsen we verder over de Playa de Poniente.  We hebben een eerste indruk van deze drukke plaats en gaan weer terug naar de camping

Vrijdag 7 maart 2014.

Een klein beetje wasdag. We hadden al overlegd om dan ’s middags te gaan fietsen, maar we werden uitgenodigd voor een potje jeu de boules. Nou hadden we voordat we in november vertrokken al besloten om de jeu de boules ballen mee te nemen. Die hadden we ooit in het verre verleden in Frankrijk gekocht. Na de lunch eerst wat boodschappen gedaan en daarna lekker geluierd op de camping. In de loop van de middag werden we ingewijd in de spelregels van dit nobele spel. We hadden in het verleden als eens gekeken bij een spelletje, begrepen er geen bal van, wie is nou weer aan de beurt?? Maar al snel hadden we de spelregels onder de knie. Voor de winnaars(s) stond eden fles wijn klaar, maar na afloop waren we eigenlijk allemaal winnaar, en hebben we genoten van een lekker wijntje/borreltje/biertje met een hapje in de warme Spaanse zon. En zo vliegen de dagen voorbij. Overwinteren valt niet mee, je leert veel, ziet veel, maar het fraaie weer vergoedt veel

Zaterdag 8 maart 2014

Om half tien gingen we op pas samen met 6 andere campinggasten voor een ontbijt. Voor maar liefst 2 euro per persoon hebben we genoten van een lekker ontbijt. Witte boterhammetjes ,eitjes, gebakken spek en gepelde tomaat. Tezamen met een overheerlijk glaasje verse sinaasappelsap. En dat in een eetgelegenheid die 7 dagen in de week 24 per dag geopend is. Na het ontbijt struinden we de boulevard af, keken links en rechts met soms verwondering naar de vele internationale “Benidormers” (basterds??) met hier en daar ook Spanjaarden. (herkenbaar aan de soms wat overdreven winterkleding). Koffietijd. Weer een terras waar we voor maar liefst 1 euro per persoon van de koffie konden genieten en van de vele verhalen die we zoal te vertellen hebben. Na een bezoekje aan de kerk in oud Benidorm en een verdere wandeling door drukke winkelstraten, was het hoogste tijd voor een verfrissend drankje. Nou terrasjes genoeg hier. “Bloemenvazen” bier en wat frisdrank samen met chips verdwenen in de dorstige toerist. Heel vervelend allemaal, maar wel errug gezellig.

Zondag 9 maart 2014.

 

We besloten vandaag maar niet te gaan fietsen vanwege de wind, en liepen na het ontbijt (ditmaal in de camper) weer richting de boulevard. Nog wat andere straten ontdekt en in de loop  van de middag maar weer een terras gevonden om te lunchen. Hier zie je goed de “eetcultuur” van de Spanjaarden

Naast de vele toeristen zie je vele  Spaanse families gaan eten. Paella, visgerechten, Tapas, keuze genoeg en lekker. En eindelijk een ijsje toe.

 

Wellicht omdat het weekend was, en het mooie weer aan houdt, maar wellicht ook alvast een voorzichtig begin van het seizoen, zag je veel Heladerias geopend worden. Na deze 2e wandeldag was het weer goed rusten op de camping

Maandag 10 maart 2014.

 

Een mooi dag vandaag .Na het ontbijt met een van de campinggasten even een gasfles omgewisseld bij een gasstation. De camping heeft ook wel gasflessen maar van een ander merk dan de Repsol Propana fles welke wij hebben. Maar goed, wij daarna op de fiets richting Albir en Altea. Eerst langs een toch wel drukke weg en nadat we de richting Playa de Albir waren gereden kwamen we op een prima fietspad langs de boulevard van Albir naar Altea. Op de terugweg na de lunch bij het oprijden van het fietspad kwam Gerda ten val. Oké, even zitten en toen weer voorzichtig op de fiets. Maar Gerda kreeg last van haar rechterarm. Toch naar de camping gefietst maar voor alle zekerheid wel even naar het ziekenhuis gewandeld. Na intake en een gesprek met een arts en de röntgenfoto bleek toch een breuk in een van de beenderen bij haar elleboog te zitten. In het gips om te stabiliseren en a.s. woensdag weer terug naar het ziekenhuis. Binnen 2 uur stonden we weer buiten. Afijn heel vervelend.

 

Als "troost" zijn we met een aantal campinggasten bij de Chinees uit eten gegaan. Ook hier een menu voor liefst 5 euro p.p. inclusief bier en inclusief een ijsje en tenslotte ook nog een lekker likeurtje.

Dinsdag 11 maart 2014.

 

Na een goede nachtrust (1 pijnstiller) vandaag rustig op de camping gebivakkeerd. Veel belangstelling van de campinggasten rondom ons heen over de toestand van Gerda.

 

’s Middag lopend naar de supermarkt voor wat boodschapjes. De fiets voorlopig maar laten staan.

 

En hierbij nog even een foto uit het ziekenhuis. Liefst 3 personen kwamen verband en gips aanleggen.

 Woensdag 12 maart 2014.

Eerst vertrekkende camperaars uitgezwaaid deze morgen. Weer een probleem met de waterpomp. Gelukkig is een heel handige camperaar (we noemen hem W) aanwezig die al snel tot de conclusie kwam dat de waterpomp kapot was. Gelukkig had ik nog een nieuwe bij me. Na wat testen (zekering en waterpomp) was het klusje door de handige camperaar (W) onder de bezielende leiding van camperaar G. onze Limburgse buurman opgelost. Vandaag de afspraak met een specialist in het ziekenhuis. Afspraak stond gepland om 13.50 uur en tien minuten voor die tijd waren we in de wachtruimte. Voor de afspraaktijd werden we binnen geroepen. Er was ook een tolk aanwezig. Blijkbaar een standaardprocedure hier. De arts spreekt alleen Spaans. Na bestudering van de röntgenfoto en het doornemen van de mogelijkheden (schroef in de arm of laten aangroeien) besloot de arts tot het laten nemen van een scan. Afspraak hiervoor a.s. vrijdag. Na 10 minuten stonden we weer buiten. Gerda heeft nog nauwelijks pijn aan de botbreuk. ’s Middags met een aantal camperaars (o.a. de pomp reparateur) een glaasje gedronken voor de camper. Na het eten geskypt met onze kleinzoon die het toch wel heel erg vond voor Oma. Advies van het mannetje; Oma moet voortaan afstappen bij een stoepje!!

Donderdag 13 maart 2014.

 

 

Een bewolkte en koudere dag vandaag en zelfs een beetje regen.

 

Gelukkig in de middag droog en gelegenheid om een stuk te gaan wandelen.

 

Bij een farmacie een plastic beschermhoes gekocht, zodat Gerda met haar arm in het gips kan gaan douchen.

Vrijdag 14 maart 2014.

 

Om half tien lopend naar het ziekenhuis. Dit ziekenhuis ligt tussen de camping en de weg naar Benidorm stad. Gemeld aan de balie, weer eens een formulier ondertekend, en na het in ontvangst nemen van een pasje met nummer konden we in de wachtruimte plaatsnemen. Op de vertaalapp opgezocht wat 16 (het nummer op het pasje) in het Spaans is, zodat je weet als dit nummer wordt  omgeroepen dat het jouw beurt is. Vrij snel werd Gerda geholpen en na het maken van de scan hebben we een nieuwe afspraak gemaakt voor een gesprek met de specialist. Dat is pas volgende week donderdag, maar ach, dan blijven we gewoon wat langer in Benidorm. Vanaf morgen staat het hier bol van de festiviteiten rondom de Fallas feesten. Maar daarover later meer. Na de koffie op de camping even alleen op de fiets naar een supermarkt voor wat boodschapjes en ’s middags naar een andere supermarkt aan het begin van de Playa Levante. Een van de campinggasten gaf een tip dat je daar 5 kilo sinaasappels kon kopen voor maar liefst 2 euro!!. Kon ik eindelijk weer eens een stukje fietsen. Aan het eind van de middag nog 2 nieuwe camperaars “geholpen” met het manoeuvreren van hun campers naast ons.   

Zaterdag 15 maart 2014.

 

Na 2 dagen iets minder weer, is het vandaag weer stralend zonnig met temperaturen van meer dan 20 graden. Vandaag is het begin van de Fallas feesten. Iets na het middaguur hoorden we al flinke knallen van het vuurwerk. In de loop van de middag zijn we met z’n vieren naar Benidorm gewandeld. Om 18.oo uur was er een processie. Voorop een klein orkest en direct daarachter mannen met een drager met daarop een beeld van Maria met kind. Daarna volgde een lange stoet met Spanjaarden in allerlei kleding o.a. Spaanse dames en meisjes in traditionele Spaanse jurken en vele andere groepjes vooraf gegaan door een vaandeldrager. Of dit nou allemaal verenigingen of buurten waren is mij niet bekend. Wel droegen vele groepen een vaandel met Penya erop. Dit betekent vriendenkring. Tussen de lange stoet zo hier en daar een orkest. Niet echt een fanfare of drumband zoals wij dat kennen, maar soms een paar fluitisten met een trommelslager. Velen hadden bloemen of bloemstukken bij zich. Die waren speciaal voor de Maagd van Sufragge (het kiesrecht). De stoet eindigde bij de Saint Jaime kerk. Afijn na bijna 2 uur was de hele stoet voorbij en konden we op zoek naar een eetgelegenheid. Die zijn er zat in Benidorm. We kwamen terecht bij Pinoccio (een van de vele hier) en hebben daar lekker zitten eten. Zo rond negen uur brak er een aardig vuurwerk los bij de haven. Na het diner gingen we op de terugweg nog even door een straat met voornamelijk Engelse tenten. Nou wat je daar allemaal ziet. Die gaan echte helemaal los hier in Benidorm. (waar niet eigenlijk??)

Zondag 16 maart 2014.

Een rustige maar heel zonnige dag op de camping. ’s Morgens om 05.30 uur (!!!! Jaja geen type foutje) werd er met hevig geknal de 2e dag van de Fallas feesten ingeluid. Nu eerst even wat nadere verklaring van deze Fallas feesten.

In de Valenciaanse gemeenschap wordt tussen 15 en 19 maart een feest gevierd ter ere van Saint Jose. Een feest van nachtelijke straatpartijen en gewelddadig vuurwerk. Er worden 3 reusachtige papier maché beelden opgericht en op de laatste avond plechtig verbrand. In Benidorm zijn er grote beelden in het oude Benidorm op de Plaza de la Hispanidad, in Rincon op de Avenida Ametla de Mar en in Els Tol op de Tomas Ortuño. 3 verschillende wijken van Benidorm. Het absolute hoogtepunt is de Crema, ofwel de verbranding van de beelden op 19 maart. Om middernacht.

Een traditie van vele jaren, die soms moeilijk te begrijpen is, maar men gelooft dat het verbranden boze geesten verdrijft en dat de lente komt.

Maandag 17 maart 2014.

 

Het wordt steeds warmer hier. Lekker toch. Eerst op de fiets voor een paar boodschapjes. Beide fietstassen aan de bagagedrager en je kan best wel een hoop meenemen. In de loop van de middag wandelen we samen naar de boulevard. Vandaag in de namiddag weer een Fallas stoet.

 

Eerst wat foto's gemaakt van de Fallas van het stadsdeel Rincon. Deze beelden hebben allemaal een betekenis, maar de achtergrond van de beeldengroep hier ontgaat ons.  Het ziet er wel zeer verzorgd uit. Vaak wordt de spot gedreven over een bepaald onderwerp.

 

Ook nu weer een (korte) stoet van een groep uit Rincon.

 

Prachtig om te zien die diversiteit een Spaanse kleding.

 

En wat vandaag nog fraaier was??  Het is vandaag St. Patrick’s day. Geen idee, maar nagenoeg alle Engelse toeristen waren verkleed. Groen en wit waren de kleuren. Ik weet niet of deze toeristen wel wisten wat deze dag inhoudt, maar volgens mij maakt het de Engelsen niet zoveel uit. Drinken, verkleed rondlopen en vooral veel lawaai maken bij de diverse Engelse tenten. Ach, ze hebben plezier en dat is belangrijk

 

Leuk om te zien dat alle feestvierende Engelsen bij een grote locatie allemaal even hun feestje lieten voor wat het was en luid applaus lieten horen toen de Spaanse groep met muziek langs kwam.

 

 

En even voor u opgezocht op Wikipedia.

St. Patrick's day is de nationale feestdag van Ierland. Saint Patricius is de beschermheilige van Ierland. Dit feest wordt ook gevierd door de Anglicaanse kerk, dus vandaar zoveel Engelsen in het groenwit.

Dinsdag 18 maart 2014.

 

 

 

Niets te melden vandaag. Nou vooruit nog maar een Fallas foto dan.

Woensdag 19 maart 2014.

Om 8 uur alweer vuurwerk bij de 3 Fallas. Dat is wel errug vroeg om daar al bij te zijn. Dus wij rond elf uur richting Benidorm stad om de 3 Fallas beelden in de wijken te bekijken. Rincon hadden we al gezien en vandaag gingen we Via de Avenida de Mediterraneo naar het Plaza de Hispanidad, waar we op een terrasje naast de beeldengroep hebben genoten van de vele mensen rondom ons heen. Vandaag is het een vrije dag voor de Spanjaarden, dus extra druk. Nadat we de nodige foto’s hadden gemaakt, gingen we op zoek naar de Calle Tomas Ortuño, voor de 3e beeldengroep van de Fallas Els Tols. Ook hier een fraaie opstelling en een kleine kermis. Terug liepen we door het park L’Alqueria richting het gemeentehuis van Benidorm. Terug bij de Plaza Hispanidad keken we al naar de daar opgebouwde vuurwerk stellage, welke om 14.00 uur werd afgestoken. Een gigantisch vuurwerk met forse knallen. Daarna weer terug gewandeld naar de camping. Na een rustperiode, want ja dat gewandeld is wel wat intensiever dan gefietst, gingen we om 18.00 uur weer naar het centrum voor de geplande optocht. Wachtend in een Engelse Pub, want ja, je kan niet blijven lopen, kwam rond 19.00 uur de volgende stoet langs. Praalwagen met kinderen in traditionele kleding en een paar orkestjes er tussendoor. In een van de vele restaurantjes aan de boulevard hebben we zitten eten. Uiteindelijk hebben we niet gewacht op de verbranding van de beelden, want ja, dit zou pas om middernacht plaatsvinden. We hebben wel vanaf de camping het geknal gehoord rond 24.00 uur. Einde feest.

 

Donderdag 20 maart 2014.

 

Vandaag de afspraak met de specialist in het ziekenhuis voor de uitslag van de scan. Zoals verwacht gaf de scan een wat beter beeld van de breuk dan de röntgenfoto’s. Er zitten 2 kleine breukjes die normaal kunnen genezen. Een operatie is dus niet nodig. Het gips mag over 2 weken worden verwijderd.

 

Bij het verlaten van het ziekenhuis kregen we een DVD mee met daarop het rapport van de specialist en de gemaakte röntgenfoto’s en de scan foto’s . Complimenten voor de behandeling en de afhandeling in het IMED Levante Hospital in Benidorm. 

Vrijdag 21 maart 2014.

 

Na een luier-praat-dag (luierende mensen dus die veel kletsen) gingen we ’s avonds naar een Japans restaurant in Albir. Buurman G, de babbelende Limburger, had een vriendin met auto gecharterd. Samen met W. en zijn vrouwke en de deze week overgewaaide zoon en schoondochter van W. en vrouwke, reden we met 2 auto’s naar de Japanner, waar we van een werkelijk voortreffelijk buffet hebben genoten. Je kon telkens een keuze maken uit de kaart en die gerechten werden vlot  opgediend. En dat alles inclusief de drank (onbeperkt bier, wijn, fris) en een ijsje toe voor maar liefst € 11,95 pp. En voordat de rekening kwam ook nog eens de keuze uit een glaasje Japanse wijn of likeur. En dat alles met een stralende glimlach geserveerd door een aantal uiterst vriendelijke dames

Zaterdag 22 maart 2014.

 

Na de koffie naar Benidorm aan het “winkelen”.

Voor Benidorm begrippen begon de dag met mist. Via een voor ons nieuwe route door veel straten met vooral Engelse Pubs en andere Engelse locaties, liepen we richting het “oude” Benidorm.

 

Het was druk op deze zaterdag. Ja naast de vele toeristen ook heel veel Spanjaarden natuurlijk. Onderweg bij een Chinees een nieuw rugzakje gekocht en een schort.

 

Nadat we niet hebben gevonden wat we zochten, en een verfrissing op een terrasje, gingen we weer terug naar de camping. Inmiddels was het weer zonnig geworden  

Zondag 23 maart 2014.

Naar de zondagmarkt. Gelukkig niet te ver lopen, want deze markt is vlak bij de camping. Vandaag een tas gekocht bij een van de vele marktkramen. En nu afdingen Gerda. Ja hoor gelukt. Het blijft toch lachen op zo’n markt hier. Als je maar ergens stil sta om naar te kijken komt er al gauw iemand naar je toe. Hello  my friend!! Ja, je hebt snel heel veel vrienden hier op de markt. En het kost allemaal bijna niks.

 

’s Avonds zijn we naar Hotel Marina gewandeld. Hier kan je voor € 9 gebruik maken van het buffet. Ook als niet hotelgast. Dit uitgebreide buffet is inclusief wijn en water. Er zijn meer locaties in Benidorm die deze service bieden. Bij het verlaten van het Hotel liepen we langs een straat met The Red Dog. Een grote C&W Saloon in Benidorm. Even naar binnen. Live country muziek. We hebben een dansje gewaagd en zijn daarna terug gewandeld naar de camping.

 

Maandag 24 maart 2014.

 

Vandaag afscheid van W&R met hun zoon en schoondochter. We hebben gezellige dagen doorgebracht met deze campinggasten.

 

De rest van de dag hebben wij al het een en ander opgeruimd omdat ook wij morgen vertrekken vanuit Benidorm

Dinsdag 25 maart 2014.

 

Vertrek van de Camping. Door de (Nederlandse) receptioniste werd een afrekening gemaakt die goedkoper was dan de ACSI kortingactie. Dat noemen ze nog eens meedenken. We kijken terug op 3 weken Benidorm. Iets langer dan de bedoeling, maar ja, de oorzaak is bekend. Van Benidorm richting Albir langs het Japanse restaurant en verder door richting Calpe waar we zijn we gestopt bij Euronautica.

Dit vanwege de uitval van de waterpomp die wij tijdens de stallingperiode daar hadden laten plaatsen. Het probleem verteld, en nadat de defecte pomp was doorgemeten kregen we een nieuwe pomp mee. Dan hebben we in ieder geval een reserve. We vervolgden onze weg naar CP Km Zero in Alquieria. Het stond goed vol daar, met nog een aantal bekenden van de periode dat wij daar stonden in december en januari. In de loop van de avond hadden we sinds tijden weer eens een regenbui.

Woensdag 26 maart 2014.

 

Vanaf Alquieria vertrokken voor een rit van ruim 300 km. Via de N332 richting Valencia en daarna een klein stukje snelweg naar Castello. Bij afrit 278 gingen we over de N340 langs Castello en Benicassim verder. Bij St. Carles de la Rapita rij je een stuk door de Delta van de rivier de Ebro. Ons einddoel was een CP in Sant Jordi d’Alafama met uitzicht op de zee. Na wat geslinger door de buitenwijken kwamen we op een fraaie parkeerplaats. Maar helaas, borden verboden voor campers. Die waren splinternieuw zo te zien.

Via de TomTom de dichtstbijzijnde CP opgezocht en dat bleek CP Camperpark Las Moreras in Cambrils te zijn. Slechts 20 kilometer verderop. Dit camperpark ligt aan de zijkant van camping Playa Y Fiesta en direct aan het strand. 

Donderdag 27 maart 2014.

 

Vanaf Cambrils via Cap de Salou en La Pineda (ooit eens vakantie gevierd in 1972) en een stukje Tarragona gingen we van de kust af. Via Villafranca over de N340 naar Avinyonet del Penedes voor een bezoek aan eden particulier bedrijf een zgn. Art Cava. Bij dit bedrijf is een camperplaats waar we hebben geluncht. We werden daar vriendelijk ontvangen en na de lunch hebben we een kleine rondleiding gehad in het wijnmuseum en de wijnkelders. Niet zo groot allemaal, maar leuk om te zien. Uiteraard hebben we daar wat wijn gekocht. Het valt op dat in dit gebied ten westen van Barcelona veel wijnbouw is. Overigens een mooi heuvelachtig gebied. Na dit bezoek reden we met een grote boog om Barcelona heen richting Granollers om vandaar weer naar de kust te rijden. Via Mataro kwamen we weer op de N 11. Hier rij je dan door de vele bekende badplaatsen aan deze Costa. Ons doel vandaag is Sant Felui de Guixols, waar we de nacht doorbrengen op een drukke CP

Vrijdag 28 maart 2014.

 

Vertrek binnendoor vanaf Sant Felui via Platja D’Aro en Palamos naar Palafrugell. Via Torroella de Montgri rijden we naar L’Escala. Een mooie rit door een vlak landschap na de heuvelachtige omgeving achter ons. Via Roses en LLanca gaat het over de N260 en komen op de bergachtige weg met haarspeldbochten en prachtige uitzichten op de Middellandse Zee. Iets voor de tunnel naar Portbout stoppen we voor de Lunch.

Na Portbout verlaten we Spanje en rijden bij Cap Cerbère Frankrijk binnen. De N114 zoals deze weg in Frankrijk verdergaat voert ons langs Coullioure en door Argeles naar St. Cyprien naar de camperlocatie die we op de heenweg ook hadden bezocht

Zaterdag 29 maart 2014.

 

Een flinke rit vandaag. Bewolkte dag, geen regen, dus prima weer om een stuk te tuffen.

 

Er stonden inmiddels al 2 campers voor de uitgang, maar omdat de automatische uitgang tot het camperterrein weigerde, sloten we maar aan in de rij. Inmiddels had iemand al een telefoonnummer gebeld en ja hoor, na 10 minuten kwam een vriendelijke Fransman het probleem verhelpen. Slagboom kon weer open en wij mochten zonder te betalen van het terrein af. Kortom weer een gratis overnachting. Geheel tegen onze gewoonte in, wel over de snelweg, maar ach, dat is ook wel eens lekker. We vermijden wel de tolweg. Vanaf St. Cyprien via Narbonne richting Beziers en pas na Beziers de N75 richting Clermont Ferrand. Deze weg hadden we op de heenweg vermeden vanwege de sneeuwkans, maar nu was het ruim boven nul. Overigens vinden we dit een geweldige weg om te rijden, met mooie uitzichten en flinke stijgingen en dalingen. Een klein stukje tol om over het viaduct bij Millau te rijden en dan verder door richting het noorden. Vandaag voert de rit ons naar Blesle, waar achter Hotel Le Scorpion aan een rivier op een groot terrein ruimte is voor campers. ’s Avonds hebben we ontzettend lekker gegeten met o.m. een kaasplateau met port en een ijsje toe.

Zondag 30 maart 2014.

 

Jeetje, dat is schrikken, pas om half elf wakker. Blijkt dat afgelopen nacht de zomertijd weer is ingegaan. Ja, als je zo op reis bent hou je dat allemaal niet bij. Nadat ik het verse stokbrood had opgehaald in het restaurant, het ontbijt en de koffie, deden we even helemaal niks. Dat is ook wel eens lekker.

 

's Middag zijn we naar Blesle gewandeld.

Een “Village pittoresque” een van “Les Plus Beaux Villages de France”. Blesle is een oud dorp met smalle straatjes, oude huizen en toch ook wel veel achterstallig onderhoud. Er staat eigenlijk wel veel leeg. Na terugkomst bij de camper weer de foto’s verwerkt en het verslag gemaakt.

Maandag 31 maart 2013.

 

Vertrek vanaf de camperplaats achter het Hotel en de TT op binnendoor. Direct rijden we door de Vallée de l’Alagnong (Gorges de l’Alagnon) langs de gelijknamige rivier. Door een afwisselend en heuvelachtig landschap rijden we door het Parc Naturel Regional du Livradois Forez oostelijk van Clermond Ferrand. We rijden langs Vichy naar St. Pourcin sur Sioulle voor een lunchstop. Eerst een broodje kopen bij een lokale patisserie en toen door naar een fraaie CP in deze plaats. Pal achter het stadion op het terrein van een voormalige camping gelegen aan de rivier. Door richting Moulins. Dit is het gebied van de rivier de Allier. Ruim onder Nevers buigen we af naar het westen en rijden langs het Canal Lateral de la Loire. We rijden door Sancerre (bekende wijn) naar Briare voor de volgende overnachting. Waar het Canal over de Loire loopt, via een oude stalen brug, hebben we een mooi uitzicht op de rivier en het stadje. Ook lopen we nog naar het stadje Briare en bezichtigen de oude kerk. Zowel op de CP in St. Pourcin als hier in Briare waar zelfs 2 camperplaatsen zijn, staat het behoorlijk vol met campers

Dinsdag 1 april 2014.

 

Vanaf Briare over de D 2007 naar het noorden richting Montargis en daarna veel witte weggetjes om uiteindelijk via Sezanne en Epernay naar Reims te rijden. Uiteindelijk rijden we naar Charleville Mézières.

De camperplaats voor de camping staat helemaal vol, maar gelukkig is vanaf 1 april de camping open, zodat we daar een plaatsje vinden. Nog even niet via de computer ingecheckt, want ja, vanaf vandaag moet een nieuw systeem in gebruik worden genomen, maar het werkt nog niet.

 

Wat mij is bijgebleven van de zonnige rit van vandaag? Véél, héél véél koolzaadvelden en een toeristische route door de Champagnestreek

Woensdag 2 april 2014.

 

Na een moeizame afrekenprocedure vanwege een nieuw computersysteem bij de receptie, verlieten we de camping en reden een stuk langs de Maas door de Franse Ardennen.

Binnendoor een stuk door de Belgische Ardennen en uiteindelijk via de E411 richting Brussel en Antwerpen.

 

We rijden naar camperpark Vogelzang. Nadat we de camper hebben neergezet lopen we naar het gelijknamige park Vogelzang voor een mooie wandeling. Dat is wel even lekker na een camperrit, hoewel het vandaag een korte rit was.

Donderdag 3 april 2014.

 

Groenplaats, Grote Markt, Schelde, Meir, Keyserlei. We gaan het allemaal tegenkomen vandaag op onze wandeling door Antwerpen. Vanaf het camperpark een klein stukje lopen naar de tramhalte om met dit openbaar vervoer naar het centrum van Antwerpen te gaan. We stappen uit bij de Groenplaats om als eerste Onze Lievevrouwe kathedraal te bezoeken. Een groot gebouw. Twee tickets 60+ en wij naar binnen. Er is in deze grote kerk een expositie van grote schilderijen en drieluiken van o.a. Rubens. Hierna wandelden we via het plein voor het Stadhuis richting de Schelde. Het was behoorlijk druk op deze zonnige dag. Terug hebben we eerst wat gedronken op het plein om daarna allerlei kleine straatjes en steegjes in de buurt te doorkruisen. Na de warme lunch op een terras van een Argentijns restaurant liepen we richting de Meir en de Keyserlei om uiteindelijk bij het Centraal Station met tramlijn terug te gaan naar de camper.

 

Aan het eind van de middag onze jarige oudste kleinzoon gebeld. Vandaag 5 jaar geworden. We hebben ook nog een video opgenomen en naar zijn moeder gestuurd. Nou dat vond hij wel wat hoorden we later

Vrijdag 4 april 2014.

 

Terug naar huis vandaag. Vanuit Antwerpen binnendoor richting Hulst en de Westerscheldetunnel. Beetje verwarrend daar. Weinig poortjes open en bij poortje nummer 4 een lange file. Stond een vrachtwagen in de verkeerde rij dus. Er was nog wel een poortje waar je met creditcard kon betalen, maar ja, met een hoogtebeperking. Door de onduidelijkheid (van mij natuurlijk) stond ik eigenlijk helemaal verkeerd voor de toegang naar poortje 5. (Rood afgekruist) Maar gelukkig, vanwege de file bij poortje 4, ging poortje 5 ook open. Wat een mazzel weer. (Volgende keer beter opletten!!).

Zoals bijna gebruikelijk als we via Zeeland naar huis rijden, hebben we de lunchstop gehouden in Westkapelle. De vis smaakte weer prima. Via de Zeeuwse eilanden, en de Oosterscheldekering reden we terug naar Hellevoetsluis.

 

 

We kijken terug op een mooie reis. Veel gezien in Spanje, lekker ontspannen door Frankrijk.

Enige cijfertjes;

 

Het 1e deel (nov-jan)  2.059 kilometer en 40 overnachtingen.

 

Het 2e deel (feb-apr)  2.584 kilometer en 51 overnachtingen.

 

 

 

Daarnaast nog 4.400 vliegkilometers Alicante-Rotterdam en Rotterdam-Alicante

 

 

 

 

 

 

 

Vervolg Overwintertrip in Spanje

 

 

 

 

Terugreis

 

Spanje-Frankrijk-Belgie

Fotoalbum

 

Spanje 2013-2014