Camper & Country

Click here to edit subtitle

TRUCKSTOP COUNTRY MUSIC FESTIVAL

KOLDING DENEMARKEN

2013

Evenals in 2010 zijn wij dit jaar ook weer te vinden op het grote C&W festival in Kolding, Denemarken. Nadat de kaarten waren besteld en de camping voor dit festival was besproken, hebben we dit weekend ingepland in onze vakantie naar Duitsland en Denemarken.

Donderdag de 27e, vroeg in de middag kwamen we aan bij de voor dit festival ingerichte camping bij de KFMU hallen in Kolding. Bij de ingang stonden een aantal mannen die ons hartelijk welkom heetten. Voorafgegaan door een van de mannen (op de fiets) reden we met de camper naar onze plek voor dit weekend. De Denen hadden bedacht dat twee Hollandse stellen wel bij elkaar konden staan en zo kregen we een plek naast onze dansvrienden Arnold en Wouta die hier al vanaf dinsdag met hun caravan op de camping stonden.

’s Middags gezellig zitten kletsen over onze belevenissen tot nu toe.

 

Het C&W festival werd gehouden in Amfiscenen in Kolding. Een groot openluchttheater op een paar kilometer van de camping. Er reden bussen tussen de camping en het theater, maar wij reden mee in de auto van A&W.

 

Op donderdagavond om 19.00 uur begon het live programma met optredens in het Roadhouse. Een gezellig ingerichte grote tent met een podium(pje), dansvloer(tje), bar en foodcorner.

Voorafgaand aan het muziekprogramma was er nog een act van of met de organisatie van dit festival. Dit i.v.m. het 15 jarig bestaan. Voor ons nauwelijks te volgen, maar ach de lol was er niet minder om.

Meteen even een praatje gemaakt met Leif Jensen en Henry Dyrlund, die wij ook in 2010 hadden ontmoet. 

Het muziekprogramma werd gestart door de Ivan Johnsen Band uit Denemarken. Nou binnen de kortste keren stonden die 4 Nederlanders op de dansvloer. We merkten dat deze dansvloer wel erg scheef lag, maar ach dat went.  Na verloop van tijd kwamen ook de Deense bezoekers op de dansvloer. Ook veel niet line dansers, maar ach als je maar plezier hebt. Deze Deense band speelde tot 22.00 uur, waarna er een optreden volgde van de Nederlandse groep The Parking Lot Pickers. Een enthousiaste formatie die heerlijke C&W muziek liet horen. Tot 01.00 uur lieten zij verschillende muziekstijlen horen met wisselende zang van de bandleden.

 

 

 

 

 

Ivan Johnsen Band (DK)

 

The Parking Lot Pickers (NL)

 

Vrijdagmorgen, een uur of 10 werden we eens wakker. Na een ontbijtje en de koffie gingen we lopend naar het centrum van Kolding. Op de vrijdag worden op een aantal locaties in de stad live optredens verzorgd. Bij Café Klein, op een ponton voor het terras speelde de formatie Fistful of Dollars. Lekkere country muziek. Het terras was inmiddels goed bezet. Veel Deense C&W liefhebber en stijlvol gekleed. Er werd al flink gegeten en gedronken maar nauwelijks gedanst. Kwam dat misschien door het regenachtige weer??

Bij Café en Bar Stalden werd het optreden verzorgd door het Duo Fargo, en daarna bij Café Kompromis het Henriette Andersen Duo. Dit duo stond volop in een winderige winkelstraat wat ten koste ging van het geluid. Toch moedig om ondanks het regenachtige weer en de wat magere publieke belangstelling hier door te gaan.

Daarna terug naar Café Klein voor een overheerlijke lunch.

Ook was er vanaf 15.00 uur in de Jernbanegade een gezamenlijke line dans workshop welke werd verzorgd door de enthousiaste “dansjuf” Susanne Mose. Ondanks het af en toe druilerige weer was het daar wel druk.

De optredens van Most Wanted in de Engelse Pub en de Pete Band in Den Blå Café  hebben we niet gezien. We moesten nog lopend terug naar de camping, wat eten en vanaf 18.00 uur weer naar het Amfiscenen voor het programma van vanavond.

 

 

The Parking Lot Pickers verzorgden de aftrap van het live programma.

Het fraaie grote podium in het openluchttheater is toch wel een andere omgeving dan de tent van gisteravond, maar ook hier speelde deze formatie weer geweldig. In tegenstelling tot in 2010 lag er dit jaar helaas geen houten dansvloer voor dit podium, maar ja, een beetje dansers danst ook op de tegels. Is wel veel zwaarder en dus vermoeiender. Maar dat even terzijde.

Aansluitend op dit optreden was er in het Roadhouse de Deense formatie Peter Smed Andersen Band. Ook hier weer lekkere C&W muziek in de ook nu goed gevulde tent.

 

Evenals in 2010 was nu ook weer Memphis Boulevard (DK) van de partij. Een in Denemarken waanzinnig populaire band als ik zo de reacties van het publiek hoorde. De leadzanger ( een showbinkie) had een leuke performance, kwam optreden tussen het publiek en klom zelf in een van de staanders van het podium. R&R muziek en ook oude country song waren te horen.

Na 1,5 uur optreden en een korte pauze was het de beurt aan de eerste Amerikaanse artiest. Buddy Jewell, met begeleiding van de Nederlandse formatie Savannah, gaf aan hoe country muziek kan klinken. Een mooie stem en de nodige anekdotes tussen de nummers door, maakte dit optreden tot een feest. Tot 23.00 uur was het genieten in de openlucht. De avond werd besloten met Thopper & Kentucky Zig Zag (DK) die ook nu weer tot 1.00 uur speelde.

 

 

 

 

 

The Parking Lot Pickers (NL)

 

Memphis Boulevard (DK)

 

Peter Smed Andersen Band (DK)

 

Buddy Jewell (USA) en Savannah (NL)

 

Zaterdagmorgen een beetje op tijd wakker, want het live programma begon om 11.30 uur. Een vol programma met goeie artiesten en bands.

Ook nu weer werd gestart met een Nederlandse formatie. Cor Sanne met begeleiding van Savannah begon met een aantal oude en van hem bekende songs. Waarna Savannah de set verder uitspeelde. Savannah is op dot festival ook al een aantal keren geweest.

Er viel nog een licht regentje bij de start van het optreden, maar het werd steeds droger. In de loop van de middag scheen er zelfs een stralend zonnetje.

 

 

Tussen de optredens door was er steeds een pauze van ongeveer een half uur, waarin dansjes werden uitgelest door Susanne Mose maar ook door Den Gale Cowboy (De Gekke Cowboy) Bjarne Frederiksen.

 

 

De hele middag was er in het Roadhouse optreden van David & Heart (D), Op het grote podium ging het programma verder met een optreden van de Noorse band Big B. Ook nu weer enthousiasme bij de toeschouwers.

 

 

Intussen hebben we maar een frietjes gescoord, want ook de inwendige mens moet worden verzorgd.

 

 

 

 

Bjarne Frederiksen (Dansinstucteur)

 

En dan om half vier, Billy Yates weer met begeleiding van Savannah, met het van hem inmiddels bekende repertoire. Veel zelf geschreven country nummers en natuurlijk zijn verhalen tussendoor over zijn belevenissen in de country scene in Amerika. Zijn geschreven songs die zijn opgenomen door vele artiesten. Ook deze middag een aantal nieuwe songs van zijn CD “Only One George Jones”. Het nummer “Choices” door Billy geschreven en ooit opgenomen door GJ. Werd uiteraard ook vertolkt.

En “Me Marie” een song van Billy waar wij zelf een dansje op hebben geleerd. Ook dit optreden “vloog ”voorbij.

 

 

Tussendoor heb ik nog een praatje gemaakt met Den Gale Cowboy. Bjarne is niet alleen dansinstructeur maar ook een goeie fotograaf die leuke foto’s heeft gemaakt tijdens dit festival.

 

Op het terrein tussen het Roadhouse en het openluchttheater stonden een aantal kraampjes met kleding en diverse C&W spulletjes.

Ook was er een locatie (tent) “Teddy’s Corner, waar diverse muzikanten speelden.

 

 

Billy Yates (USA)

En na het optreden nog even een praatje en een plaatje met Billy Yates.

Daarna Scarlett & Stars N’ Bars uit Duitsland. Een jongedame met een mooie stem, die tot mijn genoegen naast een aantal fraaie C&W songs ook een aantal nummers van Emmylou Harris liet horen.

Na dit optreden werd bekend gemaakt dat het optreden van Heather Myles (USA) niet doorging. Vliegtuigproblemen en vertraging werd verteld. Jammer. Het programma werd opgevuld met de voor dit optreden geregelde begeleidingsband Jumbalaya.

Maar voor ons weer eens tijd om de foodcorner in het Roadhouse op te zoeken, want ja, de inwendige mens moet ook wat hebben. Konden we meteen luisteren naar het daar optredende Duitse duo David & Heart.

 

Het buitenoptreden in het Amfiscenen werd afgesloten door de Amerikaan Daryle Singletary met begeleiding van Stars N’ Bars. Wel had deze Amerikaan zijn eigen leadgitarist (en Road manager) meegenomen. Dit was een voor ons volstrekt onbekende artiest. Verrassend zijn optreden maar ook nu weer heerlijke country muziek.

Vanaf 23.00 uur tot 01.00 uur was de laatste act van de Cadillac Roadfighters uit Denemarken in het Roadhouse.

 

Moe maar voldaan vertrokken we weer naar de camping, waar we op zondag weer verder gingen voor een rondje Jutland.

Onze dansvrienden gingen terug naar Nederland.

 

Scarlett & Stars N"Bars (D

 

Jambalaya

 

Daryle Singletary

Terug naar home

Kolding