Camper & Country

Click here to edit subtitle

2013 Country & Western

Een overzicht van de bezochte C&W dansavonden en festivals

 

September 2013.

 

Little Montana op het C&W evenement in Manege Versteeg in Odiliapeel. Zaterdags was hier een C&W DJ en zondag de 22e september het live optreden van deze formatie.

 

Een kleinschalig C&W evenement dat voor de 5e keer werd georganiseerd door een enthousiaste dansclub.

 

 

We mochten van de eigenaresse van de manege na het festival met de camper overnachten.

 

C&W Festival Zevenaar 

Het weekend van 16, 17 en 18 augustus was weer het inmiddels traditionele Country & Western weekend in Zevenaar. Onder de “vlag” van Muziekstad Zevenaar organiseert deze gemeente door het jaar een aantal muziek evenementen, waaronder het C&W festival.

De organisatie is zo blij met de bezoekers uit het hele land, dat ze voor de “vaste” camperfestival bezoekers op loopafstand van het centrum een aparte parkeergelegenheid hebben gecreëerd.

Vrijdag de 16e (mijn verjaardag) arriveerden we rond een uur of 2 op de locatie aan de Kerkstraat in Zevenaar. Het was al behoorlijk vol. We werden ontvangen door de organisatie en kregen een staanplaats toegewezen.

Eerst even “hallo” tegen alle bekenden die daar al stonden, en toen de luifel uit, stoeltjes buiten en lekker genieten van het zonnige weer.

 

De start van dit C&W evenement is traditie getrouw in de Vida dansstudio. Deze keer met een live optreden van de band Goldrush vanaf 20.00 uur tot 24.00 uur. Zoals gebruikelijk is het behoorlijk druk en warm in de danszaal. Er werd volop gedanst en gelachen.

 

 

.

Zaterdag de 17e rustig wakker worden en de “ceremonie” van het hijsen van een Amerikaanse vlag naast een Tipi meegemaakt. Zo de rest van het weekend kon beginnen.

 

 

Er zijn in Zevenaar 3 locaties waar live muziek wordt gespeeld. Het hoofdpodium op het Raadhuisplein en 2 kleinere podia. De zaterdagmiddag kozen wij voor het live optreden van de Parking Lot Pickers op een van de kleinere podia. Een 4 mans formatie met lekkere country muziek. Van alles en nog wat. Oude, bekende en onbekende nummers werden vlot vertolkt. De dansvloer voor dit podium was niet zo groot, maar veel dansers kozen voor een andere (lijndans)formatie, waardoor wij hier dus ruimte genoeg hadden. Wel net zo knus.

Er is altijd voldoende ruimte tussen het middag en avondprogramma, zodat we rustig terug konden naar de camper om daar wat te eten en te relaxen.

 

De zaterdagavond is er alleen een optreden op het grote podium. Dit jaar een avondvullend programma van de Modern Eldorado’s. Een Amerikaanse formatie die lekkere stevige country en country rock liet horen. Hier en daar bekende covers. Zoals bijna gebruikelijk vloog de avond weer voorbij op deze zomerse zaterdag

 

Zondag weer een vol programma. Op het hoofdpodium stond de band Savannah en op een kleiner podium in een winkelcentrum speelde Little Montana. We hebben onze middag zo’n beetje tussen beide formaties verdeeld. Ook nu was het goed weer. Begon met een beetje bewolking, daarna de zon, een uiteindelijk ook nog een forse regenbui, maar die was snel weer voorbij.

Na een gebruikelijk “patatje-met” vertrokken we naar de camper om iets na 20.00 uur naar de CP in Bemmel te rijden voor de overnachting.

 

 

Voor een verslag van het C&W festival eind juni in Kolding (Denemarken) klik hier

 

Onderstaan een foto collage van de artiesten tijdens het Amarant Country festival in Tilburg. Dit 2 daagse evenement, georganiseerd door de Country & Dansclub The White Stallion uit Tilburg werd gehouden in de manage van Amarant op zaterdag 1 en zondag 2 juni.

 

Texas Renegade

 

Savannah & Dick van Altena

 

 

De Terry White Band

 

 

 

 

Hiernaast de Country band Canyon Trail.

Helaas was dit voor deze formatie het laatste optreden.

 

                              Jack Shuman
                        Wil Claase  
                        Robbie Masters

 

 

 

Saints & Sinners

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                 Route 66   

 

 

25 mei

 

Dansavond bij The Outlaws in Buurthuis in Ansen met het optreden van Martijn. Was een gezellige, niet al te drukke, maar leuke avond. En na afloop allemaal aan de soep. Bedankt Outlaws voor de uitnodiging.

 

 

18 mei

Optreden van de Terry White Band in zaal De Flamingo in Hoogvliet. Een gezellige dansavond met een prima mix van Country muziek en Rock & Roll.

Weer een leuke afwisseling van songs door Gerry & Wout, leuke duetten en wat mij betreft met speciale aandacht voor een solo van Danny de steelgitarist. Eigenlijk zou iedere C&W band een steelgitarist moeten hebben. Maar zeker niet te vergeten de rest van deze goede band. Van 20.00 uur tot na middernacht hebben we heerlijk kunnen dansen.

 

 

11 mei

 

Een gezellig verjaardagsfeest van Diana in Egmond Binnen met optreden van de Terry White Band.

 

 

 

1 april

 

De jaarlijkse paasmarkt in Rolde. Dit jaar een optreden van de band Sidewinder in de feesttent.

 

 

 

 

31 maart

 

Een gezellige dansmiddag in de Prinsenhof in Lunteren met de Terry White Band en de formatie Chard. Een middag georganiseerd door een Indische vereniging met lekkere Indische catering.

 

(de foto is van een andere locatie)

 

 

 

 

17 maart

 

In het voorjaar een optreden van de Terry White Band in de Witte Hoeve in Venray. Een geslaagde country dansmiddag.

 

 

 

 

 

 

9 maart.

 

Optreden van de C&W Band Montana in Zaal Stroud in Putten