Camper & Country

Click here to edit subtitle

Weekendjes en korte trips 2013

September                                                          Het Westland en Den Haag

Het laatste weekend van september weer met de camper op pad. De weersvoorspellingen waren alweer goed (lekker zonnig maar wel met wat wind), dus prima fietsweer. We kozen voor een CP in Poeldijk in het Westland. Op slechts 43 kilometer van ons huis, maar wel in een heel andere omgeving.

Via de A15 ,Botlek- en Beneluxtunnel en de A20 reden we het Westland in. De CP in Poeldijk is bij een recreatie bedrijf. Deze CP was nog helemaal leeg. Nadat we ons hadden gemeld, de camper op de stroom hadden aangesloten en het brood voor de lunch hadden klaargemaakt, fietsten we op deze zaterdag vanuit Poeldijk langs heel veel kassen (tuinbouw en bloemen) richting de kust. Vandaag in Zuidelijke richting door het duingebied langs Ter Heide naar Hoek van Holland. Langs de Nieuwe Waterweg, met uitzicht op de Maasvlakte aan de overkant, een mooie driemaster, grote zeeschepen aan de horizon en een ferry aan de terminal van de Stena Line hebben we geluncht. Toen een flink hoornsignaal en het vertrek van de ferry. Altijd een fraai gezicht zo’n groot schip vlak langs je.Nadat we het centrum van Hoek van Holland hadden bezocht vervolgden we onze route richting ’s Gravenzande. Daar kwamen we middenin hollende atletische figuren (nou ja niet allemaal natuurlijk) die een 16 kilometer loop deden door dit deel van het Westland. En  ja hoor, voor een deel over de route van de door ons gekozen fietsknooppuntenroute ging. Bij terugkomst in Poeldijk bleek er nog een camper te zijn bijgekomen.

 

 

 

Zondag een beetje meer wind dan gisteren, maar ja, bikkels als we zijn, weer op de fiets. Vandaag vanuit Poeldijk richting Den Haag (’s Gravenhage voor de gevorderden, wie dat dan ook mogen zijn) . Vrij snel ben je al over de gemeentegrens. Dwars door een aantal parken en achter woonwijkjes langs kwamen we in het centrum van de Residentie. Langs het Noordeinde (even foto’s van het paleis gemaakt) ging het naar het Binnenhof, waar we op een bankje in de zon van de broodjes en de toeristen hebben genoten. Via het Lange Voorhout en even zoeken naar de juiste route reden we door de Scheveningse Bosjes naar de visserijhaven in deze badplaats. Volle terrasjes en veel wandelaars op deze  zonnige zondagmiddag. Uiteraard zijn we gestopt voor een portie vis. Harinkje met ui (2x) voor Gerda en voor mij een portie kibbeling. Even kiezen, whisky- knoflook- of remoulade saus. Nou, doe de eerste maar.

Vanaf Scheveningen loopt een mooi fietspad door het duingebied naar het Zuiden. Via Kijkduin, met een stop voor een ijsje, reden we door het duingebied, om vlak voor Ter Heide weer de route richting Poeldijk op te zoeken.

Dat waren 2 leuke fietsroutes (weer 72 kilometer erbij). Niet zo overdreven veel, maar leuke tochtjes zo. Op maandag waren we weer snel thuis.

September                                                         Nieuw Bergen en Odiliapeel

En weer ging de reis naar het Oosten. Vrijdag de 20e reden we in de loop van de middag naar de bij ons inmiddels al een aantal keer bezochte CP in Gennep. Nu namen we even de tijd om door het stadje te lopen. De CP ligt tegen het centrum en aan het eind van een winkelstraat staat een fraai gebouw. (Vroeger gemeentehuis geweest??)  Na een rustige nacht reden we op de zaterdagmorgen naar de CP Bos en Heide in Nieuw Bergen. Ook op deze CP hebben we al een aantal keren gestaan. Met name de ligging tegen het bos aan, de fraaie camperplaatsen en de vriendelijke ontvangst zijn reden om hier vaker naar toe te gaan.

 

Ook nu was het weer een fraai herfst weekend. De zomer is dit jaar wat laat op gang gekomen, maar gaat in september nog vrolijk verder. Nadat we broodjes hadden klaargemaakt gingen op de fiets het bos in. Een knooppuntenroute loopt langs de CP, dus dat is wel erg makkelijk gevonden. Nadat we hadden bepaald welke richting we op wilden, kon de tocht beginnen. Vrolijke fietsers onderweg, want ja, als het zonnetje schijnt heeft dat zo zijn werking op de mensen. Nog wat bloeiende hei en een schaapskudde, wat wil je nog meer  of eigenlijk wat is er nog meer. Nou dat hebben we geweten. Regelmatig was ik Gerda kwijt. Stond ze weer stil (dit is een fietstocht met regelmatig stilstaande momenten). Het is herfst, dus…….. jaja, u raadt het al, paddenstoelen. Heel veel (heul veul in het Limburgs?) Nou voor de fotografe een eldorado. Te kust en te keur. Nou heb ik zelf (Frans dus)  niet zoveel met alles wat groeit en bloeit (tuintechnisch gezien dan) maar een rood-met-witte-stippen exemplaar heb ik niet gezien. Laat staan kabouters. Maar ja, misschien verkeerde bos.

 

 

  

 

Langs de oostkant van de Maas zakten we af tot het veerpontje bij Blitterswijck. Tijd voor de lunchpauze bij de restanten van een muur van het klooster dat ooit eens her bij het Kasteel stond. Een leuke plek langs een fruitboomgaard. Nou weet ik ook waarom ik recent geen goudreignetten kon kopen bij een grote buurtsuper. Die hingen namelijk hier nog aan de bomen. We namen een foto van de boomgaard (nee, geen appels mee) en vervolgden onze weg richting Hansum om verderop weer een veerpont te nemen naar Bergen. Na ruim 42 kilometers waren we terug op de CP, waar we nog een tijdje buiten in het zonnetje konden genieten van de fraaie omgeving.

 

  

Zondag rond twaalf uur vertrokken we van de CP naar Odiliapeel. In Manege Versteeg was er een country middag met optreden van Little Montana.

In een van de hallen van deze locatie was een podiumwagen neergezet, een houten dansvloer gelegd met rondom zitjes en vanaf half twee tot zes uur hebben we daar heerlijk kunnen dansen en  genieten van een hapje en een drankje.

Uiteindelijk mochten we met de camper overnachten bij deze manege. Geweldige Brabantse gastvrijheid. Op maandag reden we geheel binnendoor richting de Brabantse Biesbosch en via de veerpont over de Nieuwe Merwede bij Dordrecht reden we weer naar huis. Weer een lekker afwisselend weekend.  Wat is dat toch lekker zo met de camper het land door. 

September                                                   Winterswijk en Kevelaer (D)

Vrijdag de 13e  was onze 1e etappe naar Oud Beijerland naar de CP aan de Oude Tol, waar we rond een uur of vier aankwamen. Er stonden nog 2 campers. We hadden afgesproken met vrienden, die ons na een telefoontje met de auto kwamen ophalen. Na een gezellige middag en avond, met een lekker etentje gingen we terug naar de camper. Op de zaterdag reden we naar Winterswijk om bij een hele grote campingzaak nog wat spulletjes aan te schaffen. Het is daar altijd druk, met naast de Hollandse ook heel veel Duitse klanten.

Na het gewinkel (tjonge wat hebben ze daar toch heel veel spullen) reden we richting de Duitse grens. Over de Rijn bij Emmerich en langs Kalkar en Uedem reden we naar de grote CP (Reisemobilhafen) naast het Sporthotel Schravelsche Heide in Kevelaer. Een van de vele camperlocaties in het gebied van de Niederrhein net over de grens.

Deze CP ligt wel in de aanvliegroute van het vliegveld Weeze, waardoor er met name in de achtend en de namiddag regelmatig vliegtuigen overkomen.

Zondag de 15e begon als een zonnige dag, waarna de bewolking in de loop van de dag wel wat toenam, maar een prima dag om het stadje Kevelaer te bezoeken. Ik wist dat Kevelaer een bedevaartsplaats is, maar wat ik me daar bij moest voorstellen?? Geen idee.

Een korte wandeling naar het centrum van het stadje bracht ons in een grote winkelstraat die rechtstreeks uitliep op een plein met  een grote basiliek, een kaarsenkapel en veel winkels met beelden e.d. Het was ook druk in de stad. Het blijkt dat meer dan 1miljoen bezoekers jaarlijks de stad bezoeken.

 

Tekst van Wikipedia”

 In Nederland en België is Kevelaer vooral bekend als Maria-bedevaartsoord. Sinds 1642 wordt er in het plaatsje een als wonderbaarlijk beschouwde afbeelding van de Maagd Maria vereerd. Veel katholieken pelgrimeren jaarlijks naar dit genadebeeld, dat in Latijn bekendstaat als de Consolatrix Afflictorum, ofwel de "Troosteres der Bedroefden".

 

Na een bezoek aan de basiliek en de kaarsenkapel gingen we terug naar de camper. Nog even lekker buiten zitten en genieten van een glaasje wijn, de laatste zonnestralen op deze september zondag  en de dalende vliegtuigen (veel Ryan Air) naar het vliegveld Weeze.

Op maandag weer terug naar huis.

Augustus                                                              Volendam en Hoorn

Vrijdag de 30e augustus gingen we op pad voor een weekendje Noord Holland. Via de A15 en A4, met een lunchstop vlakbij Schiphol, reden we via de A5 langs de taxiënde vliegtuigen en de ring om Amsterdam via de Coentunnel Noord Holland binnen. Gek hè, dat je het gevoel hebt dat pas boven Amsterdam Noord Holland begint. Ligt dat aan ons??? Uiteindelijk verlieten we de snelweg en reden richting Volendam. Vlakbij Volendam ligt Kaasboerderij Simonehoeve waar de camperaars mogen overnachten. Een gratis plek op een mixparking bij deze locatie, met een klompen- en kaasmakerij. We zijn even binnen geweest en kregen als enige bezoekers gelijk een rondleiding van een in klederdracht gestoken medewerkster. Uiteraard even wat kaas geproefd en gekocht.

Op zaterdag de fietsen van de camper gehaald voor een fietstocht in de omgeving. Het gisteren gekregen kaartje van de omgeving en de aanwijzingen van de” klederdrachtster”kwamen goed van pas. Na 2 kilometer bereikten we Volendam en maakten gebruik van de knooppunten route die dwars door dit dorpje loopt. We kozen voor de route richting Edam. Een leuke route dwars door Edam  met allerlei kermisattracties in het centrum. (Hoe krijgen ze het eringepropt??). Na Edam vervolgden we onze tocht langs de dijk richting Volendam. Ergens halverwege op de dijk met uitzicht op het IJsselmeer hebben we de broodjes verorberd. En zo reden we via de dijk Volendam binnen. Het was een mooie, zonnige en dus drukke dag op de dijk. Veel etende toeristen, want ja, viswinkels in overvloed. Bij het verkooploket van de Marken expresse kochten we kaartjes voor de boottocht naar Marken. De fietsen mee, want na Marken konden we de route verder vervolgen, maar eerst nog de boottocht. We konden mee met de Jan Smit (waar-heb-ik-die-naam-meer-gehoord??) Een tochtje van iets meer dan 20 minuten met mooi uitzicht op de haven van Volendam achter ons, het IJsselmeer links van ons en de contouren van Marken in de verte. De haven van Marken, die veel kleiner is dan van Volendam  lag ook vol met bootjes. En ook hier was het behoorlijk druk. Volle terrasjes en veel wandelaars.We besloten Marken te laten voor wat het was om de tocht te vervolgen richting de “bekende”vuurtoren van Marken. Deze ligt een behoorlijk stuk van het dorpje. Deze vuurtoren, voor ons bekend van de winterse beelden met kruiend ijs, is een must als je Marken bezoekt. Overigens is deze vuurtoren niet te bezichtigen.

Hierna reden we verder langs Marken en de Gouwzee richting Monnickendam. Ook een leuk plaatsje maar lang niet zo toeristisch als Volendam en Marken.Na ruim 30 kilometer (en wat zee mijlen!!) waren we weer terug bij de camperplaats..

 

Zondag de 1e september reden we naar de CP bij de Jachthaven in Hoorn. Er waren nog een paar plaatsen vrij hier. Nadat we ons hadden gemeld bij de havenmeester liepen we het centrum in waar een grote kunstmarkt werd gehouden. Niet dat we nou van die kunstkenners (liefhebbers) zijn, maar ach een leuke wandeling langs allerlei kramen met allerlei vormen van kunst vult de tijd. Wel veel gezien van beelden, schilderijen, sieraden e.d.  Via een oud deel van Hoorn gingen we terug naar het Visserijeiland, de plek van de jachthaven.

’s Middags hadden we afgesproken met (country) vrienden die in Hoorn wonen. We zijn daar meer geweest op de fiets tijdens een rondje Nederland, maar zijn toen flink verdwaald. Nu waren we beter voorbereid middels een kaartje met plattegrond en straatnamen. Nou dat ging prima.

 We hebben gezellig zitten kletsen, lekker gegeten (bedankt J&G) en zijn rond een uur of negen weer terug gefietst naar de camper.

Maandag weer terug naar huis..

 

Augustus                                                                          Domburg

Vrijdag 23 augustus, feest voor Opa en Oma en onze kleinzoon. Een weekend weg met de camper.

We hebben geboekt op de Roompot Camping Het Hof van Domburg. Een camping met allerlei faciliteiten voor de jeugd, een overdekt zwemparadijs en in de buurt van het strand.

Om half vier melden we ons bij de receptie van dit park, na een prachtige rit over een aantal dammen en de Oosterschelde kering. Het kleine mannetje ( 4 ½ dus) keek zijn ogen uit. Oma naast hem en maar antwoord geven op allerlei (on)mogelijke vragen van dit mannetje.

We hadden snel ons plekje gevonden, de camper neergezet, luifeltje uit, het campingweekend kon beginnen.  Spelletjes, voetballen, het park verkennen, de kwebbel van het kleine mannetje stond niet stil. Opa, wat is?? Oma waarom??  Etc.etc. Moe viel hij uiteindelijk in slaap op het grote bed in de camper. We hadden al gezegd dat hij op tafel moest slapen, maar eerst in het grote bed. He, op de tafel? Oma, hoe kan dat?? 

Nou nadat wij ook naar bed wilden, hebben we de tafel laten zakken en konden daar tussen de banken in een mooi bed voor hem maken. Het was even vreemd wakker worden voor hem, maar wel allemaal reuze spannend. Want ja, wie slaapt er nou op een tafel. En nog spannender, wie gaat er nou bij Opa in de kast plassen??  Ja, in een camper is alles anders een voor een mannetje van zijn leeftijd zit de wc in een kast.

 

Op zaterdag zijn we ’s middags naar het zwemparadijs gegaan. We wisten al dat Sam onze kleinzoon een waterratje is en dat hebben we geweten. Nauwelijks in de zwemkleding lagen we al in het water. Natuurlijk eerst even de vlindertjes om (nee NIET bij OPA!!) . Het peuterbad lieten we snel  voor wat het was en daarna met z’n drieën de rest van het zwemparadijs verkennen. Watervallen, een “het gaat vanzelf” stuk water en heel veel bubbeltjes waren leuke delen van het bad om met z’n drieën rond te dolen.

Ik weet niet meer hoe lang het geleden is dat wij in een zwemparadijs waren geweest, maar vast heel lang. En terug bij de camper weer spelletjes, voetbal en eten. Broodje knakworst, het lijkt dat er niets lekkerder bestaat voor Sam.

Op zondag zijn we eerst naar het strand gewandeld. Een korte wandeling vanaf het park naar het grote strand hier bij Domburg. Nou is Sam niet zo’n strandkind hadden we al begrepen van onze zoon en schoondochter. Ook in Frankrijk waar hij met vakantie was geweest vond hij het maar niks, Die golven en dat natte zand. En ja hoor, ook hier had hij het weer over de SUPER hoge golven ( ik heb ze niet gezien hoor) en op gepaste afstand van de branding vond hij het eigenlijk wel genoeg. De vliegers vond Sam wel indrukwekkend.

En weer op de zondagmiddag naar het zwemparadijs. Heerlijk om dat mannetje zo in het water te zien spelen. Vanaf de kant letten wel “honderd opa-en-oma ogen” op het gefriemel in het peuterbadje. En na de nodige rondjes in het andere water gingen we weer terug.

Voetballen en spelletjes waren de volgende activiteiten  voordat we gingen eten.

Nou had ik een Sam gevraagd; Wat wil je eten? Pannenkoeken of Patat met wat lekkers?

Antwoord; Poffertjes. Kinderlogica??

 

Uiteindelijk werd het patat. Wat wil je erbij Sam?  Doe maar kip nuggets. En voor Opa en Oma een kroketje. Ja ja, dat had je gedacht. Sam bleek ook kroketliefhebber, dus bij nader inzien heeft hij maar een kroketje verorberd en konden Opa en Oma samen hun kroketje delen. Gelukkig waren er ook nog wat kip nuggets over.

Ook nu ’s avonds weer hetzelfde ritueel. Sam op het grote bed en later weer het “tafelbed” klaarmaken.

Op maandag vertrokken we vanuit Domburg weer naar huis. Onderweg hebben we bij de Grevelingen aan de oostkant van de Brouwersdam nog een hele tijd met de camper bij een grasveld gestaan met mooi uitzicht op de Grevelingen en Port Zélande en heel veel surfers.

In de loop van de middag waren we weer thuis met een tevreden kleinzoon en Opa en Oma die ontzettend hebben genoten van dit weekend met het kleine mannetje.t.

Augustus                                                                          Limburg

Donderdag de 9e reden we aan het eind van de middag via de A15 richting Nijmegen en daarna zuidelijk naar Gennep. Een voor ons inmiddels bekende camperplaats. Bij een grote nieuwe super nog wat boodschapjes gedaan. Je ziet wij doen ook wat voor de middenstand ook als we op een gratis CP staan. De volgende dag gingen we binnendoor naar Tegelen. Een klein plaatsje net onder Venlo. In het Doolhof, dit bleek dus de plek van de beroemde passiespelen in Tegelen, werd een Pasar Malam gehouden. Hier was ’s middag een optreden van de Terry White Band. Het was geen country dag, dus ook heel weinig country dansers, maar ach, we hadden de ruimte. Wel dansen op de stenen, dus vermoeiend. Na afloop van het optreden van de TWB hebben we nog gekeken naar een uur optreden van Massada, ondertussen smikkelend van het heerlijke eten wat je zoal op een Pasar kan kopen. 

 

Om een uur of acht reden we naar CP IndeVerte in Lottum. Hier waren we in maart ook al eens geweest en het was ons zo goed bevallen, dat we weer terugkeerden. Het stond behoorlijk vol. Even gemeld bij “Directeur Jaap”(inmiddels ook een facebook vriend). Gelijk de rozenroute fietstocht aangeschaft.

Vanaf de CP door het bos de aansluiting met de fietsroute gezocht. Het was redelijk weer op deze zondagmorgen. Het ging richting Lottum en Broekhuizen en langs de Maas met aan de overzijde Arcen naar Hasselt en Grubbenvorst. Via de Houthuizer heide reden we terug naar de CP. En onderweg, veel, heel veel rozenvelden, velden vol met Afrikaantjes en “doorgeschoten” aspergestruiken.

En de maandag weer naar huis..

Mei                                                                 Bakkum Noord Holland

Voor het weekend van 11 mei hadden we een uitnodiging ontvangen  voor de verjaardag van een country vriendin. Die feest werd gegeven in Egmond Binnen. Ik had een Vekabo camping opgezocht in de buurt, zodat wij op de fiets naar het feest konden.

Zz|aterdag de 11e vertrokken we over de snelweg en langs Schiphol naar Noord Holland. De camping was gelegen in Bakkum Noord en slechts 1 kilometer van de feestlocatie in Egmond Binnen. We vertrokken met regenachtig weer, maar hoe verder we naar het noorden reden, hoe beter werd het weer. Nadat we de camper op de camping hadden geplaatst gingen we eerst fietsen. Via Egmond Binnen (konden we gelijk even kijken waar de locatie was) reden we naar Egmond aan Zee.

Op de terugweg kwamen we in Egmond Binnen ook nog een van de andere feestgangers tegen.

Na het eten reden we iets na half acht richting Het Wapen van Egmond Binnen waar het al aardig druk was in de feestzaal. De band en vele andere bekenden begroet.En uiteraard de jarige gefeliciteerd. Het was een gezellige muzikale avond, waarop wij weer volop konden dansen. Iets na half twee fietsten we weer terug naar de camping. Gelukkig was het droog op zowel de heen- als de terugweg.

Zondag de 12e begon zeer regenachtig, maar gelukkig klaarde het weer in de loop van de middag op. Aan het eind van de middag fietsen wij weer naar Egmond aan Zee voor een etentje nog ter gelegenheid van onze trouwdag.

Op de maandag weer geheel binnendoor naar huis. Via Castricum en Beverwijk reden we richting de sluizen van IJmuiden. De 1e sluis was ondanks de breedte borden van 2.20 m. goed te rijden, maar verderop kwamen we borden tegen verboden voor zwaarder dan 1.6 ton. Nou dat gaan we dus niet doen met de camper. Dus terug om via de pont alsnog naar de overant te komen. Via Haarlem, Aerdenhout reden we door de bollenstreek naar het zuiden en verder naar huis.

Langs de enorme bouwactiviteiten voor de nieuwe Botlekbrug.

 

April                                                                      Lage Vuursche

Het weekend van de 12e en 13e april hadden wij ons ingeschreven voor een voorlichtingsweekend over Griekenland. Dit jaar werd dit voor de 9e georganiseerd door een enthousiaste camperaar die al vele malen met de camper naar Griekenland is geweest. (zie website)

Op de vrijdagmidag kwamen we aan bij Camping Puur in Lage Vuursche. De meeste camperaars waren inmiddels al aanwezig. Even een rondje gemaakt langs  bekenden van zowel facebook als het camperforum. Altijd leuk om de mensen live te ontmoeten en te spreken. vrijdagavond was een eerste presentatie met uitleg over het programma.

Op zaterdag het vervolg van het programma met de presentatie van de organisator die vorig jaar de reis naar Griekenland geheel over land heeft gemaakt. Een uitgebreid verslag over deze reis en over allerlei wetenswaardigheden werd gegeven van deze trip.

Daarna waren nog 2 presentaties van camperaars die trips naar Griekenland hadden gemaakt met fraaie foto's met bijbehorende Griekse muziek.(zie ook website)

De meeste camperaars maken de trip naar Griekenland via Italië en nemen dan de boot naar Griekenland. Overtochten zijn mogelijk vanaf Venetië of Ancona.

Na nog een aantal tips over o.a. Wifi, overnachtingen in Griekenland wred de zaterdag afgesloten met een prima Grieks buffet. Hierna hebben we nog lang met de diverse camperaars kunnen praten.

Op zondag vertrokken de meeste camperaars weer naar huis maar wij besloten om nog een dag langer te blijven om vandaag in de omgeving te gaan fietsen. Via Lage Vuursche langs kasteel Drakesteyn, door de bosrijke omgeving naar Paleis Soestdijk en via Soest, de Soesterduinen en Den Dolder weer terug naar de camping.

Op maandag vertrokken we binnendoor via Hilversum, Loosdrecht en Vinkeveen. Nog even een koffiestop in Zoelmond en daarna langs Gorinchem weer richting huis.

 

April                                                 Nieuwkoop en Alphen aan den Rijn

Weekendje familie. Dat kan prima met de camper. Eerst op zaterdag de 6e naar onze jarige zwager en de zondag na een prima ontbijt bij zwager en (schoon) zus naar de broer van Frans in Alphen aan den Rijn. Lekker bijgepraat en op de zondag avond al wandelend naar een Turks restaurant. Altijd leuk om weer eens door een deel van de oude woonplaats te lopen. Ook hier hebben we 's nachts in de camper gebivakeerd en ook weer na een prima ontbijt zijn we maandagmorgen weer richting huis vertrokken.

Maart                                                       Zeewolde, Lunteren en Rolde

Ondanks de toch wat sombere weersverwachting (waar blijft de lente??)  vertrokken we vrijdag de 29e naar Flevoland. We wilden daar 2 dagen doorbrengen op Camperplaats De Wielewaal. Dat was ons vorig jaar goed bevallen. Na een rustige rit zonder files maar wel over de snelwegen, reden we om een uur of twee de camperplaats op. Er stonden een stuk of 10 campers. Dat viel ons een beetje tegen want het is tenslotte paasweekeind, maar ja, het weer he. In de loop van de middag een kleine wandeling gemaakt langs het Nijkerkernauw. Verder alleen maar relaxen. Beetje puzzelen, beetje kletsen, beetje eten.

Na een heerlijke rustige nacht, tjonge wat is het hier toch stil in vergelijking met het "wilde westen"waar wij wonen, hebben wij ook op de zaterdag ngo een aardige wandeling door het bos gemaakt. De CP ligt tegen het Hulkensteijnse Bos. Een wat rommelig en moerasachtig bos.

In tegenstelling tot de vrijdag was het redelijk droog weer, maar in de loop van de middag vielen er toch wat natte sneeuwbuitjes. Het verzetten van de tijd naar zomertijd had buiten nog niet het gewenste effect.

 

 

Op zondag de 30e verlieten we de cp en vertrokken via Nijkerk en Barneveld naar Lunteren. Vanwege een afgesloten weg (aanleg nieuwe rotonde) werden we enorm omgeleid, maar ach, de TT weet toch steeds de juiste weg wel weer te vinden. Iets na het middaguur waren we bij de Prinsenhof waar die middag een dansmiddag was georganiseerd. De band Chard en de Terry White Band verzorgden daar de country en rock en roll middag in deze gezellige maar eigenlijk te kleine locatie. Overvolle dansvloer, maar wel sfeervol. Prettige bijkomstigheid was de Indische catering. Dat is niet alleen lekker, maar het scheelt weer een kookbeurt. De nassi schotel met saté, kip, rundvlees en groenten smaakte voortreffelijk. Evenals de loempia en het kippasteitje dat we als lunch hadden gegeten.

Iets na zeven uur vertrokken we binnendoor naar Rolde. Een fraaie rit door bossen en langs landerijen en langs veel paasvuren die daar werden ontstoken. Na een koffiestop onderweg (makkelijk toch zo'n camper, je hebt alles bij je) kwamen we rond half tien op een parkeerplaats in Rolde waar wij vorig jaar ook hadden overnacht. Tijdens het paasweekend wordt in Rolde een Amerikaanse markt georganiseerd waar op de 2e paasdag 's middags in de feesttent een Country & Western Band optreedt. Op 1e paasdag was in de feesttent een Nederlandse artiest geprogrammeerd. Nou, dat feest duurde tot 's nachts half twee.

Maandag 1 april waren we rond twaalf uur in de feestten. De band Sidewinder zorgde deze middag voor de C&W muziek. Een voor ons onbekende band, maar we hebben genoten van de heerlijke gevarieerde C&W muziek. Eindelijk weer eens een band die lekkere C&W muziek speelde en niet het standaard linedance repertoire. Ook hier weer veel bekenden uit het C&W circuit. We hebben lekker kunnen dansen en gingen rond half zes moe maar tevreden terug naar de camper.

We zijn wel die avond terug naar huis gereden omdat Gerda de volgende dag weer aan het werk ging.

 

Maart                                                               Lottum, Venray en Gennep

Vrijdag 15 maart  gingen we naar Limburg.

Via Facebook en Twitter hadden we al kennis gemaakt met Camperplaats IndeVerte in Lottum. De TomTom ingesteld en via de A15 reden we richting Nijmegen. Ruim voor Gorinchem kregen we een verkeersmelding en kozen voor de aangegeven alternatieve route. Voordat we op deze route waren kwamen we al in een file. De A15 na Dalem was volledig afgesloten, waardoor we binnendoor via Zaltbommel onze weg moesten vervolgen. Nou is "binnendoor"geen straf, want dat geraas op de snelweg is ook niet alles. Daarna via de A2 en A59 alsnog richting Nijmegen. A73 Limburg in om bij Horst de afslag naar Lottum te nemen. De camperplaats ligt midden in de natuur. Een mooi ruime locatie met plek voor 50 campers. De rest van de vrijdag lekker gerelaxt.

Zaterdagmorgen, een lekker flauw zonnetje. Toch heel anders als verwacht, maar wel plezierig. Na een lekker ontbijtje en koffie gingen we rond half een op pad voor een wandeling door de naast de camperplaats gelegen Houthuizerbossen. Wat een stilte en rust zo in het vroege voorjaar. Na ruim twee uur wandelen waren we weer terug op de rustige camperplaats. Er was nog 1 collega camperaar.

 

De volgende morgen was er nog 1 camper bijgekomen.Het zag er redelijk uit buiten. Beetje zonnig. Vandaag vertrokken we naar Venray. In De Witte Hoeve stond een C&W middag gepland met de Terry White Band. Ook nu weer genoten van de muziek en lekker kunnen dansen. De middag vloog voorbij (en wij over de dansvloer) en iets na zevenen vetrokken we naar de camperplaats in Gennep. OP maandag reden we bijna geheel binnendoor teurg naar huis.

Maart                                                                          Elburg en Putten

Op 5 maart de camper weer "van-stal" gehaald. Eerst weer inrichten. De kussens en het matras weer terug, voorraad aangevuld en meer van dat soort klusjes. Vrijdag de 8e gingen we voor de eerste keer dit jaar weer op pad. Iets voor het middaguur vertrekken we via de A15 en A12 richting Utrecht. Via de A27 rijden we de FLevopolder binnen. Over de N305 richting Biddinghuizen en via de brug over het Veluwemeer naar Elburg.De weg naar de CP aan de Havenkade was snel gevonden. Een fraaie camperplaats met uitzicht op de bootjes. We gingen het stadje in voor wat "vergeten" boodschapjes. Jammer van het druilerige weer. De week begon zo mooi lenteachtige met temperaturen boven de 10 graden, maar daar was weinig van over.Elburg is een leuk oud stadje met smalle straatjes en kleine winkeltjes. Hier komen we zeker nog eens terug als het mooi weer is. Ook de zaterdag was regenachtig. Rond het middaguur toch weer even eruit het stadje in. Ondanks het weer was het redelijk druk. Terug naar de camper over een deel van de vestingwallen. Om een uur of vier verlieten we Elburg en reden via Harderwijk naar Putten. In zaal Stroud was 's avonds een optreden van de C&W formatie Montana. We parkeerden de camper voor de locatie. Na een gezellige avond muziek en dansen reden we iets na middernacht naar de camperplaats in Putten. Deze was 200 meter verwijderd van de plek waar wij stonden. Achter het gemeentehuis waren op een parkeerplaats twee aparte plekken voor campers. Na een rustige nacht zagen we de volgende dag dat het redelijk had gesneeuwd. En ja, regen op het camperdak maakt flink lawaai, maar sneeuw? Je hoort het niet. 

Omdat het weer niet beter zou worden, besloten we om rustig naar huis te rijden.

Als je de eerste keer na een winterstallings periode weer met de camper op pad gaat, ben je altijd benieuwd of alles nog wel functioneert. Waterpomp, kachel e.d. Gelukkig geen problemen.

Terug naar reizen