Camper & Country

Click here to edit subtitle

2014 Country & Western

Een overzicht van de bezochte C&W evenementen

In het paasweekend werd in Lomm (Limburg) het American Country Western Paasfestival georganiseerd. Een mooie gelegenheid om een lang weekend met de camper op pad te gaan en meteen dit evenement bezoeken. We waren redelijk vroeg aanwezig. In de Action Dome in Lomm, was het niet al te druk maar wel gezellig ingericht. In de middag was er een optreden van een Canadese zangeres en 's avonds werd het muziekprogramma verzorgd door Little Montana. Zowel in de middag als 's avonds was het niet al te druk met linedansers, waardoor we ruimte zat hadden om eindelijk na maanden weer eens lekker te dansen. Little Montana bracht het voor ons inmiddels bekende programma, met heerlijke afwisselende muziek.


Op 26 april reden we naar het Leypark in Tilburg voor een optreden van Savannah. In dit park werd op de 1e Koningsdag heel veel georganiseerd en op een van de plekken in dit grote park was een mooie podiumwagen neergezet en een ruime houten dansvloer. Naast een grote groep linedansers van The White Stallion waren er ook vele bekenden naar Tilburg gekomen om te genieten van de muziek van deze Tilburgse C&W formatie. We hebben heerlijk kunnen dansen in een Oranjezonnetje. Helaas geen foto's gemaakt, maar op de website van Savannah is genoeg te vinden.

In Theater 't Plein in Udenhout was weer de jaarlijkse fanclubavond van Savannah. Zoals gebruikelijk stonden vele fans al ruim voordat de zaaldeuren open gingen al te wachten voor het theater. Omdat Gerda begin juni haar enkel had verstuikt, hebben we slechts 1 dansje gedaan (een rustige Texas Wals) en de rest van de avond genoten van de muziek. Als je niet danst heb je veel meer de gelegenheid om van de muzikale (zowel de vocale als de instrumentale) prestaties van de muzikanten te genieten.

Voorafgaand aan het optreden van Savannah was er een optreden van een Jaren 60 band uit Tilburg.

Ook nu weer geen foto's gemaakt.

En zo reden we eind juni maar weer eens richting Noord Brabant. In Schijf, een klein plaatsje in de buurt van Rucphen, werd op een terrein bij Camping De Witte Plas voor de 2e keer een C&W festival georganiseerd. We werden voor de camping al opgevangen door de organisatie en naar onze staanplek gewezen. Verdeeld over twee velden waren al vele bekende C&W liefhebbers aanwezig met hun camper/caravan of tent.

Op de vrijdagavond werd er C&W cd's gedraaid door een DJ in de kantine van de camping. Een drukke en warme volle boel daar.


Op zaterdagmorgen wandelden we eerst eens richting het festival terrein. Hierop stonden een grote tent met podium en diverse kraampjes met C&W artikelen en natuurlijk de nodige eet- en drinktentjes. Het zag er erg verzorgd uit allemaal.


Op zaterdagmiddag begon de Belgische formatie Nevada. Een band die we wel vaker hebben gezien en we wisten wat we van hun konden verwachten. Veel linedance repertoire.


Op zaterdagavond weer een geweldig optreden van de Terry White Band. Heerlijke countrymuziek en countryrock. Deze enthousiaste formatie is de laatste jaren uitgegroeid tot een van de betere bands in Nederland. Naast wat nummers uit het bekende linedance repertoire spelen ze gelukkig ook nog andere country muziek.


Overigens was de enkel van Gerda nog niet helemaal genezen, dus ook nu voor haar nog weinig te dansen. Maar wel tijd genoeg om mooie foto's te maken.


Nevada


Terry White Band

Ook op de zondag stonden er 2 formaties geprogrammeerd om de live muziek te verzorgen. Voorafgaand aan de live optredens, was er een demonstratie van de linedance formatie van Roy Verdonk.


Daarna optreden van het Belgische duo The CockroachKillers en Connected, een Nederlands trio.


Zowel het Belgische duo, al ook het Nederlandse trio brachten enthousiast hun repertoire. Beiden vielen zeer in de smaak bij het linedance en luisterpubliek.


The Cockroachkillers


Connected

Vanuit Noord Brabant zijn we in een aantal etappes naar het Groningse Wagenborgen gereden voor het 5e C&W weekend op het terrein van Klein Finland. Wij zij  hier voor de 3e keer. Op de grote camping stonden verdeeld over een aantal velden al veel C&W liefhebbers uit het hele land, maar ook uit Duitsland. Eerst de camper installeren en de vele bekenden begroeten.


Op vrijdagavond werd het muzikale programma geopend door de formatie Mississippi. Enthousiast begonnen de vele dansers en luisteraars aan het weekend. Tussendoor was er nog een optreden van Jannet Bodewes.

In een grote tent met ruime dansvloer en voldoende zitgelegenheid voor de luisteraars konden de C&W liefhebbers dit weekend genieten.


Mississippi


Jannet Bodewes

De zaterdagmorgen maar een beetje aangerommeld. Koffie drinken, praatje maken, ach je komt de ochtend wel door zo.

Om 14.00 uur begon het muzikale live programma met een formatie uit Noord Holland, Indian Summer. Tussendoor werd er ook opgetreden door Claes v.d. Sterre, terwijl voor aanvang van het live programma en in de pauze de muziek werd verzorgd door 2 DJ' s.

Zowel de klanken van de muziek als de tijd vloog voorbij.
Dansers & Indian Summer


Cleas v.d. Sterre


Vanaf 20.00 uur was het tijd voor Connected. Na vorige week in Schijf, werd ook nu in het hoge noorden een optreden verzorgd door dit trio. Enthousiast spelen deze muzikanten hun repertoire. Dat daar ook een nummer bijzit dat helemaal NIETS met country te maken heeft nemen we maar voor lief. (br. Cumbia br.)

Overigens is wel het "gevaar/probleem", dat als bands alleen maar of veel linedance repertoire spelen, er doublures langs komen. En er is zoveel leuke Country muziek. Onderlinge afstemming lijkt soms wel eens nodig. Maar ja, voor sommige linedansers maakt het niet zoveel uit blijkbaar.

Zondag de 6e ,was er voor de grote muziektent een braderie met diverse kraampjes.


Vanaf 12.00 uur optreden van de Terry White Band. Een formatie, die wij de afgelopen tijd regelmatig zijn tegengekomen.

We hadden al vernomen (Facebook is snel!!) dat Wout de drummer deze middag moest afhaken en werd vervangen door de drummer van Indian Summer.


Zoals verwacht was dit weer een fraai optreden, met hun eigen repertoire.

 


Terry White Band


Het centrum van het Brabantse Oirschot stond het 1e weekend van augustus weer in het teken van de Country & Western.

Op het plein voor de kerk stonden weer 2 podiumwagens voor de live optredens van de bands, lag er weer een grote houten dansvloer met rondom zitjes en veel statafels voor het luisterende een voornamelijk bierdrinkende Brabantse publiek.


Zoals bijna gebruikelijk in Oirschot viel er weer eens een regenbui. De 1e vlak na het begin van het live programma, maar gelukkig was dit een korte regenbui, waardoor de dansvloer vrij snel weer droog was.


Het avondprogramma werd verzorgd  door 2 Belgische formaties. Route 66 en Bandana. Doordat er in Oirschot 2 podiumwagens worden neergezet, kan het muziekprogramma  achter elkaar doorgaan, zonder dat er op een podium moet worden omgebouwd.Route 66


Bandana

Voor de zondag stonden de formaties Savannah en West Virginian Railroad op het programma.

Twee heerlijke country bands die hun eigen repertoire spelen zonder het "standaard" linedance repertoire. Daar zijn andere bands voor.

Savannah volgen we al een aantal jaren en we weten wat we van die formatie kunnen verwachten. En ook deze middag zie je weer een hoop fans die deze band volgen.

West Virginian Railroad is een formatie met de warme donkere stem van de leadzanger die heerlijke traditionele en oude country nummers ten gehore brengt. We zien en horen deze formatie eigenlijk veel te weinig.

Ook nu weer afwisselend de beide bands op "hun" eigen podiumwagen.
West Virginian Railroad

 


Savannah

En de 2e regenbui??   Nou die viel zo rond half zeven op de zondagmiddag. De sluizen boven gingen weer eens flink open, waardoor het laatste halfuur van het optreden van Savannah werd afgelast. Jammer dat het weekend zo moet eindigen, maar ja, Oirschot he, je bent er bijna aan gewend, maar toch hoop je dat voor de organisatie van buitenevenementen het altijd mooi weer is.
Zoals gebruikelijk reden we het 3e weekend van augustus weer naar Zevenaar. Wederom hadden de organisatoren van Muziekstad Zevenaar een Country & Westernfestival georganiseerd. Naast een blues- en jazzfestival, een Summer party en in september muziek van blaas- en dweilorkesten, is het C&W festival van Zevenaar inmiddels een begrip geworden. Ook nu komen vanuit het hele land de C&W liefhebbers naar het centrum van deze gezellige stad.

De afgelopen jaren had de organisatie gezorgd voor een tijdelijke plek aan de Kerkstraat. Dit jaar was gekozen voor locatie De Panoven, iets buiten het centrum van Zevenaar. Hier konden we overnachten met de camper/caravan of tent.

Vrijdagmiddag kwam de organisatie ons welkom heten. Een mooi gebaar van deze mensen naar de C&W liefhebbers die naar dit festival komen.


Het live programma start op de vrijdagavond in de Vida dansstudio met deze keer een optreden van de formatie Sidewinder. Altijd gezellig druk, maar daardoor dus ook erg warm in deze dansschool.

De vele nummers werden nou niet bepaald allemaal kwalitatief  goed ten gehore gebracht helaas.Zaterdag de 16e, verjaardag van Frans.


Mooie leeftijd bereikt en om de ochtend toch een klein beetje feestelijk te laten verlopen, had Gerda alle campinggasten uitgenodigd op de koffie.


Zonder C&W muziek, maar met veel geklets hebben we genoten van de koffie met een lekkere traktatie, voordat we weer naar het centrum gingen voor het vervolg van het muzikale programma.

In het centrum van Zevenaar zijn op een 3-tal podia de live optredens. Dit zijn het grote podium op het Raadhuisplein, en de podia op de hoek van de Markt en de Weverstraat en op het Muldershof. Op zaterdag hebben we alleen het Podium op het Raadhuisplein bezocht.


De middag werd gestart met een optreden van Jannet Bodewes & Countryline. Wij hadden Jannet voor de 1e keer gezien en gehoord in Wagenborgen. Zij trad toen alleen op zonder band. Het optreden vandaag met band was verrassend voor ons. Het was een stuk beter dan de solo performance in Groningen.

Daarna was het podium voor The Parking Lot Pickers.

Deze formatie waren we vorig jaar ook al tegengekomen in Kolding (Denemarken) en op het kleine podium bij de Markt in Zevenaar. Ze stonden nu (en terecht) op het grote podium. Een 4 mans formatie, met heerlijke C&W muziek, Country swing e.d. Dat was genieten

Na het middagprogramma gingen we terug naar onze camper om even te relaxen en te eten, voordat we weer naar het centrum gingen voor het avondprogramma dat om 20.00 uur zou starten. Nou al wat er was?? Geen live muziek. Ruim 3 kwartier later dan gepland begon de formatie Desperado aan hun optreden. Zoals gebruikelijk van deze band weer VEEL TE HARD. Daarna stond aangekondigd The Mavericks Tributeband, ofwel Desperado met aanvulling. Al vrij snel hadden we door; Dit is niks en dit wordt niks. Tjonge wat een blamage.

We zullen dit maar gauw vergeten. We zijn om 23.00 uur maar vertrokken en hebben het laatste deel maar gelaten voor wat het was.

Zondagmorgen, heerlijk ontbijtje, dan de koffie en ons weer voorbereiden om de dag die komen gaat. Nog even "na-gemopperd" over gisteravond (uiteindelijk heb ik geen positief bericht gehoord) . Op tijd weer op de fiets naar het centrum. Op het podium bij de Markt was The Country Club druk aan het opbouwen, terwijl wij doorfietsten naar het Raadhuisplein voor het optreden van de Terry White Band.

Drummer Wout was weer van de partij en ook de rest speelde weer zoals wij gewend zijn.

Na 4 jaar (TWB) begon 4 jaar geleden hier in Zevenaar, is deze formatie uitgegroeid tot een van de topformaties in Nederland.

Fraaie zangpartijen en mooie instrumentale solo's zorgen ervoor dat veel C&W liefhebbers graag naar deze formatie komen.


De regen aan het eind van de zondagmiddag is op het Raadhuisplein wel vervelend, maar door de overkapping van de dansvloer en de vele tenten naast de dansvloer voor het luisteren publiek bleven de liefhebbers toch aanwezig.


En natuurlijk zijn we ook nog (even) geweest naar het podium Muldershof. In tegenstelling tot voorgaande jaren stond er nu een fraai en groot podium. De (kleine) houten dansvloer ervoor was vol tijdens het optreden van Connected, en ook de stoeltjes waren druk bezet met luisterend publiek. Alleen jammer dat het in de loop van de middag toch een beetje ging regenen, want helaas op het Muldershof is geen overkapping.

Na afloop van het weekend, kwam de organisatie van het evenement nog langs op de camping. Hoe was het? Zijn er nog verbeterpunten? Meld ze rustig, en oh ja, de zaterdagavond, daar zaten we helemaal mis, werd al verteld.

Met niets dan complimenten voor de organisatie namen we afscheid van elkaar. En wat ons betreft: Tot volgend jaar.

Op zaterdag 21 en zondag 22 september organiseerden de Eagle Country Dancers en Countryfriends O.N. Line weer hun jaarlijkse country dagen in Manege Verstegen in Odiliapeel.

 

Vorig jaar waren wij daar ook geweest (alleen op de zondag) maar nu kwamen wij, aansluitend op onze trip door Duitsland al op de zaterdagmiddag aan bij de manege. We konden onze camper kwijt in de kring van campers en caravans naast de paardenbak met uitzicht over de landerijen rondom.

 

Frans en Anneke ( de organisatie) hadden in de afgelopen maanden  reclame gemaakt voor dit evenement, waardoor er ook een aantal country dansende camperaars en caravanners voor dit weekend naar Odiliapeel waren gekomen.

 

Op zaterdag avond was er CD muziek, gedraaid door DJ Betsie en werd de live muziek verzorgd door zanger Will Claasse.  Voor de live muziek was er een podiumwagen in de manege gereden. En voor dit podium een houten dansvloer met ruime zitjes rondom.

Het was niet druk op de zaterdagavond maar wel gezellig. Na afloop van deze avond in de manege hebben we nog gezellig gekletst onder het genot van een hapje en een drankje in een recreatieruimte bij de manege.


 

 

Op de zondag was er vanaf 13.30 uur live muziek, maar eerst met z’n allen aan de koffie tussen de caravans en campers. 


Op deze zondagmiddag was de manege behoorlijk vol. Veel dansers en luisteraars die op de muziek van Little Montana waren afgekomen


Er werd dan ook volop gedanst op de klanken van dit muzikale trio. Ook voor de inwendige mens was gezorgd met hamburgers (gesponsord) en drankjes uit de kantine van de manege.


En ook op deze zondagmiddag evenals op de zaterdagavond was er een grote loterij.

 

We kunnen weer tevreden terugkijken op dit kleinschalige en gezellige evenement.