Camper & Country

Click here to edit subtitle

 

2019 Zwerven tussen de festivals


Vanaf begin augustus starten we met een rondje zwerven door Nederland langs de diverse Country & Western festivals. 

 Waar we tussendoor terecht komen weten we nooit van tevoren.

 
Evenals vorig jaar starten we met een rondje C&W festivals in het Brabantse Oirschot. 


Vrijdag de 2e augustus rijden we naar Camping De Goos in Middelbeers. Vanaf deze camping is het een kleine 3 kilometer naar het centrum van Oirschot. We begroeten de mensen die al op de camping staan en zoeken een mooi plekje. Vanwege de regen in de middag gaan we geen boodschappen doen. We laten een optreden in de schuur voor wat het is. Op zaterdag fietsen we naar het centrum voor wat boodschappen en in de avond gaan we naar het plein voor de kerk waar het C&W is georganiseerd. Weer een 2 tal bands, veel line dansers en kraampjes op en rond het plein. Om 24.00 uur gaan we weer terug.
Op zondag is het programma van 13.00 uur tot een uur of zeven. Ook nu weer 2 bands die afwisselend optreden, met tussendoor een dj. We sluiten traditie getrouw af met een patatje met snack in een aan het plein gelegen snackbar.

Maandag rijden we vroeg naar de camperdealer in Liempde voor een aantal reparaties. Wij gebruiken de maandag om een fietstocht in de omgeving te maken. We plannen een fietstocht met bezoek aan de Stella vestiging in Best voor een nieuwe koplamp. Nou prima service, want we hebben geen afspraak, maar we worden wel geholpen. Dan fietsen we rondom door bossen, langs landerijen en genieten van het Brabantse land. Tijdens de lunch raken we gezellig aan de praat met andere fietsers. Rond een uur of vijf fietsen we Liempde weer in. Op een terras naast de kermis genieten we van een welverdiende verfrissing. De nacht blijven we voor de camperdealer overnachten want er moeten de volgende morgen nog een paar checks worden uitgevoerd.

Dinsdagmorgen om 9.00 uur worden de nodige checks uitgevoerd en na 1 uur kunnen we vertrekken. We rijden binnendoor richting Limburg en kiezen voor de nieuwe camperplaats Campland in Arcen. Op deze plek staan een aantal kleine huisjes. We worden vriendelijke ontvangen. Na de lunch fietsen we naar Arcen, kopen een lekker ijsje en krijgen een lekke band. Gelukkig is vriendje Google bij de hand en weet ons te vertellen dat op 200 meter van de plek waar wij staan een fietsenwinkel is. Nou wij daarheen. We zijn niet de enige dus dat wordt even wachten. Niet erg, want we moeten nog een boodschapje doen en vermaken ons later op een terrasje totdat we gebeld worden door de fietsenmaker dat de band is vervangen. Prima toch.

Na het avondeten zitten we gezellig bij het kampvuur en keuvelen wat met een stel Belgische camperaars en vakantiegangers uit een van de huisjes.

Woensdag weer een prachtige fietsdag. We maken met de app. Fietsknooppunt een mooie route. Over een goed fietspad en hier en daar een bospad, rijden we rondom Arcen door het Limburgse landschap. We komen b ij Velden langs de Maas en steken met een pontje over naar Grubbenvorst waar we lunchen. Door Grubbenvorst naar het rozendorp Lottum waar we weer de Maas oversteken. Het gaat richting Arcen, waar het giga druk is vanwege een streekmarkt. Ik weet niet wat al die toeristen daar zoeken, maar wij rijden met een grote boog om Arcen heen, langs het kasteel, en weer richting de camper.

 
Na 2 dagen Arcen rijden we een stuk langs de Duitse grens en gaan eerst naar Goch voor een proviandaanvulling en rijden dan naar een klein dorpje boven Kleve. In Kleve-Keeken gaan we staan op de camperplaats aan de Willisee. Rondom een grote visvijver zijn de camperlokaties gelegen.

Een rustige nacht en geen vis gevangen. Nou logisch als je zelf niet vist. Op vrijdag vertrekken we naar Zevenaar voor het 2e country weekend. Op de “camping” de Panoven staan Bea en Frans en ook Elly, onze Noord-Hollandse vriendin. We kletsen wat af, drinken koffie, eten wat en besluiten de vrijdagavond niet naar de dansschool te gaan voor het 1e optreden van dit weekend. De wat benauwde zaal laten we maar voor wat het is. We vermaken ons met scrabble en yahtzee.

Vanaf een uur of 2 verblijven we op de zaterdag in het centrum van Zevenaar, waar op 3 podia live muziek wordt gespeeld. Ruimte genoeg om te dansen en te luisteren. We genieten s\middags van de klanken van Reward en ’s avonds van Savannah. In de pauze eten we een hapje bij het stads café. Uiteindelijk kunnen we de hele avond in een aangenaam temperatuurtje tot middernacht bij de muziek buiten zitten en dansen.

Zondag start het programma weer om 13.30 uur. We blijven nagenoeg de hele middag bij het podium op het Plein waar we genieten van het optreden van Little Montana.

Zoals bijna gebruikelijk kiezen we voor de muziek die ons het beste aanspreekt. 

We sluiten het weekend af met een etentje bij restaurant Het Plein.

Op maandagmorgen de 12e genieten we in een weldadig zonnetje van de koffie, ruimen onze spullen op en vertrekken rond het middaguur richting Duitsland. Omdat het volgende C&W festival in het weekend van 23 augustus is, besluiten we richting de Duitse Eifel te rijden. Geheel binnendoor rijden we de 210 kilometer. Over de brug bij Emmerich en met een stop bij de Lidl in Kalkar, rijden we naar het zuiden. We vertrekken met een zonnetje, maar zoals verwacht komen er forse regenbuien vanuit het zuidwesten. We zien wat flinke buien hangen maar uiteindelijk belanden we ook in de regen. 


We rijden het Nationaal Park De Eifel binnen en gaan naar de camperplaats bij het stationnetje van Heimbach.

Op dinsdag de 13e gaan we een stuk wandelen om de omgeving te verkennen. Langs dit stadje loopt de rivier de Roer en het Spaarbekken Heimbach. Hier is ook een grote waterkrachtcentrale in Jugendstil. Al wandelend herkenden we een aantal zaken en het blijkt dat we in 2014 ook al hier zijn geweest. Het is een mooie wandeling langs de rivier en het spaarbekken. En als we het helemaal zat zijn kunnen we nog altijd met een toeristentreintje terug. Na dit rondje van bijna 10 kilometer genieten we van een welverdiend ijsje in Heimbach.

De wandeling van gisteren zit nog goed in de benen. Voor de lunch lopen we een klein stukje naar de Netto markt voor wat verse broodjes. En daarna gaan we als luie toeristen met het toeristentreintje mee dat hier voor het stationnetje een halte heeft. Een totaal ritje van 1 uur. Eerst langs de Roer en langs de waterkrachtcentrale en daarna bergop langs een groot vakantiedorp. Hier stappen veel ouders met kleine kinderen uit. Dan langs de Urftalsperre waar je kan opstappen op een rondvaartboot. Nou dat doen we niet. Het treintje stopt hier 1 kwartiertje en gaat dan weer terug naar Heimbach. We lopen het stadje nog even in, kopen nu een klein ijsje, en gaan we terug naar de camper

Na Heimbach vervolgen we onze weg door de Eifel. We gaan fors bergop, blijven een tijde op een hoogvlakte en dalen dan weer af naar Gemünd. Iets voorbij dit plaatsje is aan de rand van het Nationalpark Eifel een ruime camperplaats. We hebben vandaag wel 14 kilometer gereden.

Voor de lunch fietsen we naar het centrum, bezoeken de lokale backerei en kopen wat brood, waarna we bij een lokale kapsalon een afspraak maken. Want ja de haartjes moeten weer geknipt

Vandaag vrijdag de 16e een feestdag? Frans wordt 70. Tjonge. Eerst naar de kapper en daarna koffie met gebak. De kapster werkte met Deutsche gründlichkeit. Maar het duurde daardoor wel erg lang. Maar goed, niet zeuren. We duiken nog even de Netto supermarkt in, relaxen en gaan ’s avonds het stadje in om te eten. Nou 1e restaurant afgeladen vol en geen tafel meer vrij, maar gelukkig bij hotel restaurant Friedrichs was nog 1 tafeltje vrij. We hebben heerlijk gegeten daar.

Zaterdag op de fiets. Ondanks de wat bewolkte lucht en daardoor weinig zon, gaan we vandaag naar de Urftalsperre. De Urft is een klein riviertje dat hier door het stadje loopt en vlak voor de camperplaats. Direct na de camperplaats loopt de bewegwijzerde fietsroute. Eerst nog een van de laatste straten van het stadje door en al gauw rijden we door het bos langs de rivier. Het is slechts een kleine 10 kilometer, welke slingerend langs de steeds breder wordende rivier gaat.

Onderweg hebben we een mooi zicht op Park Vogelsang. Dit was ooit een opleidingscentrum van de SS. Uiteindelijk komen we bij de Urftalsperre. Een wat oud uitziend complex. Dit is een stuwdam in het riviertje de Urft. Aan de andere kant is de Rursee, waar we afgelopen week zijn geweest. We lunchen daar in een oubollige locatie waar we kunnen kiezen tussen worst en worst.

Daarna fietsen we rustig terug naar de stad. We besluiten de fietsen meteen in de camper te zetten, want de verwachting voor de komende uren en de zondag is slechts regen.

Jeetje, de koffie is op. Nou is dat niet zo heel erg. We wandelen tussen de buien door naar het stadje waar we in een overvol restaurant met annex bakkerij genieten van lekkere koffie met een punt gebak. De wandeling langs de rivier de Urft was kort maar leuk, en de rest van de dag konden we ff buiten zitten, stoelen naar binnen vanwege de regen en dat nog een paar keer. Ach, je bent lekker bezig.

Na 4 dagen verlaten we deze plek en rijden via Schleiden voor de nodige boodschappen naar Vogelsang. Een rit van totaal wel 20 kilometer.

Vogelsang hebben we gezien vanaf de oever van de rivier de Urft tijdens onze fietstocht van zaterdag en toen al besloten om hier een bezoek aan te brengen.

Dit is namelijk een historisch museum.

De volledige naam is Ordensburg Vogelsang, een voormalig opleidingskamp van de SS. Het complex is gebouwd tussen 1934 en 1936 in opdracht van de nationaalsocialisten. Toekomstige politieke en leidinggevende krachten moesten hier worden opgeleid. In de 2e wereldoorlog was dit complex een kazerne van de wehrmacht.

Er zijn tentoonstelling over de “Herrenmensch” en het dagelijks leven tijdens de opleiding van deze veelal jonkers voor hun toekomstige functies. Veel foto’s en ander beeldmateriaal over deze periode.

En daarnaast als schril contrast een tentoonstelling over de natuur in het Nationale Park de Eifel.

En weer 20 kilometer verderop. We bezoeken eerst het Greifvogelstation & Wildfreigehege. Een leuk dierenparkje in het bos met een grote verscheidenheid aan dieren en een mooi roofvogelshow. We hebben een pittige wandeling gemaakt in dit park. Dalen en klimmen om langs de diverse dieren te lopen. Tussendoor lunchen en daarna de show bekijken, waarna we verder gaan naar de Camperplaats onderaan de stuwdam. De Olaftalsperre.

En dan nog even iets over het (kunnen) pinnen in Duitsland. In het restaurant hadden we voor 22 euro geluncht. Ik wilde pinnen. Nee, zei de bediening dat kan pas vanaf 30 euro. Nou zeg ik, dan reken je 30 euro en geef mij 8 euro terug. Nee, dat kan niet. Toen kwam de baas erbij en zei dat een buitenlandse pintransactie hem 1,50 zal kosten. Nou zeg ik, dan betaal ik die 1,50 wel. Kortom het pin apparaat kwam tevoorschijn, ik pinde 22 euro en gaf 1,50 cash. Een fooitje zat er daardoor zeker niet in

Na een rustige nacht zonder dambreuk, rijden we door een deel van de Eifel naar het Wohnmobilpark Münstereifel in Bad Münstereifel. In 2014 zijn we hier ook al eens geweest.
Na de lunch wandelen we naar het centrum, kopen wat spulletjes en duiken weer eens een ijssalon binnen. Het is druk buiten, maar ook binnen. Door het mooie weer worden er goede zaken gedaan.

Donderdag de 22e verlaten we de Eifel en rijden naar een groot park in Jülich. Dit was ooit eens een tentoonstellingspark (soort Floriade). Hier kunnen 200 campers staan. Na drie dagen wandelen doen we vandaag ff helemaal niks. Nou dat is ook weleens lekker. Stoeltje buiten, luifeltje uit, zonnescherm ervoor en lekker genieten.

En vrijdag de 23 e verlaten we Duitsland en rijden naar Herkenbosch. Een klein plaatsje net over de grens in Limburg. Daar wordt komend weekend het zoveelste C&W weekend (voorheen in Thorn) georganiseerd. Eerst nog in Duitsland langs de Lidl, maar dat bleek een pand in aanbouw te zijn, dus helaas.

We gaan naar camping op het voormalige terrein van park Elfenmeer. Dit terrein wordt leeggehaald en moet worden omgebouwd naar een bungalowpark. Maar voor de camping bezoekers van het festival is een deel weer in gebruik.

We begroeten de vele bekenden die hier al zijn en installeren ons op een mooi plekje in het bos.

Gerda gaat nog even met vriendje Frans naar een Lidl in Roermond. Ze spreken af dat we gezamenlijk eten vanavond en doen hiervoor ook de nodige inkopen.

Oké, het eten is gelukt en daarna kleden we ons om en gaan naar het festivalterrein. We hebben s ’middags eerst even gekeken hoe we moeten rijden. Nou bospad door en een kilometertje verder ben je er.

De start van dit festival is altijd vroeg, met wat ceremonieel gedoe rondom, maar dat laten we voor wat het is. De vrijdagavond wordt gevuld met soloartiesten. We dansen weinig en kletsen veel.

Rond middernacht wagen we ons op het donkere bospad. Hier en daar een lichtpunt, maar donker was het wel.

De zaterdag en de zondag genieten we van elkaar, de muziek (nou ja niet alles) en de gezelligheid op dit festival.

Na 3 dagen festival, drinken we gezamenlijk “oprotkoffie” met een lekkere traktatie (dank je Ellie) en rijden naar de jachthaven in Venlo. Daar is een prima camperplaats met uitzicht op de plezierbootjes in de haven en de beroepsvaart op de Maas. Beetje storend de snelweg, maar ja er is altijd wel wat. We zoeken in ieder geval een plek met wasmachine en droger. En dat vindt je dus bij een jachthaven.

We wassen wat af. Gerda heeft zoals bijna gebruikelijk wat “ruzie” met de apparatuur en de muntjes automaten. Maar ach, ook daar komen we wel weer uit. Op dinsdag fietsen we naar Venlo en doen daar wat kleine boodschapjes. Daarna kunnen we aan het eind van de middag nog even buiten zitten, maar dan gaat het los. Een flinke hagelbui zorgt voor heel veel lawaai op de camper. Daarna veel regen. We kunnen nog net op tijd de luifel binnen halen.

Na de nodige wassen, gaan we op woensdag een fietstocht maken.

Vanaf de Jachthaven rijden over een industrieterrein we naar het begin van een knooppuntenroute. Eerst noordelijk richting Grubbenvorst, waar we bij Clevers van een heerlijk ijsje genieten. En dat is nu extra lekker vanwege het ontbreken van de irritante wespen. Dan met de veerpont over de Maas (kleine riviercruise!!) en dan langs de oostkant van de rivier weer terug naar Venlo. We wandelen door het centrum, kopen wat kleine spulletjes en belanden op een terras op de Markt voor een lekker koud flesje Radler. Hertog Jan deze keer. We dineren bij Restaurant De Werf, met uitzicht op de pleziervaart in een klein haventje en de vaart op de Maas.

Ook nu gaat het iets regenen. Maar ’s nachts barst het onweer en de regen pas goed los.

En na regen komt weer zonneschijn. Nou ja, eerst bewolking, want de bui heeft wel voor afkoeling gezorgd. Maar goed, iets na het middaguur stappen we op de fiets om de streek ten zuiden van Venlo te doorkruisen. We komen door een klein dorpje en rijden daarna door een afwisselend landschap. Veel bos, kleine beekjes en in het open gebied ook veel glastuinbouw.

Vlak voor Baarlo picknicken we op een bankje met wijds uitzicht en steken daarna dwars door dit dorpje richting de Maas.

Ook hier wacht ons weer een veerpont om naar het dorpje Steyl te komen.

We vervolgen onze knooppuntenroute langs Tegelen richting Venlo.

Aan het eind van de middag drinken we een drankje met bekenden vanuit de C&W en kletsen wat af

Een rustige vrijdag. Beertje servicen rondom de camper en in de middag op de fiets naar Tegelen. Gezellig een beetje bijkletsen bij vrienden uit Tegelen. Iedere keer als we maar in de buurt van Limburg komen, worden we op de koffie gevraagd. Nou dat is gelukt deze keer. Daarna met z’n 4’ren naar een prima Japans restaurant. Het is bijna middernacht als we in het donker weer terug fietsen naar de camper.

En na deze vrijdag een hele rustige zaterdag met in de avond weer een flinke onweers- en regenbui. Gelukkig geen hagel deze keer. 

De bui zorgt wel voor afkoeling op deze warme zaterdag aan het eind van de maand augustus.

 

We rijden weer terug naar Nederland. Bij Jachthaven ‘t Loo blijven we 2 nachtjes staan. We maken telefonisch een afspraak met de camperdealer omdat het lampje van het motorblok blijft branden. We hebben dit in het verleden ook gehad. Dit is toen gereset maar helaas het blijft terugkomen.

Na 2 dagen in Linden rijden we naar Liempde. We komen bij de dealer, worden eigenlijk meteen geholpen en na korte tijd kregen we de melding dat er een sensor vervangen moet worden. Deze wordt besteld en wij krijgen een telefoontje wanneer die geplaatst kan worden. We blijven toch nog ruim 1 ½ week in Brabant dus dat komt goed uit. Hierna rijden we nog even naar De Wit, kopen daar wat spulletjes en na wat heen en weer gerij, vervolgen we onze weg naar Odiliapeel. Onder de rook van vliegveld Volkel rijden we naar een geïmproviseerde camping achter een manege. Hier wordt een kleinschalig maar gezellig countryfestivalletje georganiseerd.

We zitten wel redelijk in de aanvliegroute van het vliegveld Volkel en kunnen de straaljagers bijna aanraken.

Op zaterdagmorgen fietsen we met onze countryvriendin naar het plaatsje Zeeland voor wat boodschapjes. Een mooie fietsroute van ongeveer 5 kilometer.

Het weekend genieten we van het C&W festival in de manege. Zaterdagavond en zondagmiddag live muziek. Lekker kunnen dansen en vooral veel gelachen en gepraat met de vele bekenden. Op de vrijdagavond en de zondagavond was er nog tot laat een kampvuur. 

De band die op de flyer staat voor de zaterdag was wegens omstandigheden verhinderd. In plaats hiervan werd de muziek verzorgd door Americana Unlimited. 

 

Na de “drukke” dag van gisteren is het weer tijd om te ontspannen. We fietsen naar Cuijk, halen wat broodjes en rijden door het centrum en over de in aanbouw zijnde kermis aan de Maas naar het veerpontje naar Millenaar. Hier gaan we lekker picknicken. De broodjes smaken lekker, het gesprek met een voorbijkomende Cuijkenaar aangenaam waarna we via het pontje onze fietstrip vervolgden.

Eerst een stuk langs de Maas en dan over het Mooker kanaal door Molenhoek. Weer het kanaal over en verderop de Maas. Langs Linden en Cuijk rijden we terug naar Ons Plekske.

Donderdag de 12e werden we gebeld door de dealer dat de bestelde sensor is ontvangen. Nou wij snel ontbijten (stuiteren zei Gerda), vuil watertank legen en hoppa naar Liempde. We waren daar rond 11.00 uur, werden gelijk geholpen en nar een klein kwartiertje was het probleem verholpen. Nou maar duimen dat het probleem echt is opgelost. Het motorblokje lampje bleef in ieder geval niet branden. We reden binnendoor via Oirschot en Middelbeers naar eden super in Eersel. De proviand voor het komende weekend is ook weer binnen. Daarna door naar de Camperplaats Duijnenwater aan het voormalige E3 strand. Een mooie plek voor camperaars. De CP moet nog wel helemaal ingericht worden. Daardoor is het nu nog gratis. We kregen een flyer over deze plek en hebben de rest van de dag heerlijk in het zonnetje buiten gezeten.

Vanaf vrijdag de 13e tot en met maandagmorgen hebben we doorgebracht op Camping De Sprink in Mierlo. Een fraaie camping waar het 3e C&W Festival van The Friends of Country Live werd georganiseerd. Vanaf het kampvuur op vrijdagavond tot en met zondagmiddag hebben we genoten van de muziek (nou niet alles hoor) en vooral van de gezelligheid met de bekenden rondom ons. Het was een superweekend met als absolute top het optreden van Ramblin’ Boots op zaterdagavond.

Maandag de 16e na 6 weken zwerven weer terug naar onze thuisbasis in Hellevoetsluis.