Camper & Country

Click here to edit subtitle

Country

Een van onze hobby's is het beoefenen van de country line dance. Ergens in de jaren negentig werd het plan geboren om maar weer eens op dansles te gaan. Je kent dat wel, kinderen groeien op, je kan er weer opuit trekken dus ja.................. Vanuit het verleden was er in de platenverzameling al een flinke hoeveelheid country & western muziek opgebouwd. In de jaren 90 was op de de radio bijna dagelijks een country programma te horen bij nagenoeg alle publieke omroepen. Dus toen ook via de TV aandacht werd besteed aan de C&W muziek en de line dance, gingen wij eens kijken op een van de grote line dance festivals. Dit was het C&W festival eind 1996 in de Groenoordhallen in Leiden. Helaas, dit festival bestaat al een aantal jaren niet meer. Daarna naar het grote C&W spektakel in de Brabant hallen in Den Bosch. Dit evenement wordt ieder jaar in het laatste weekend van januari gehouden. Een druk en gezellig evenement met aandacht voor de muziek, de dans, de indianencultuur e.d.

De liefhebberij voor de country muziek is dus al jaren oud. De eerste country cd aankopen waren eigenlijk een vervanging van de reeds in bezit zijnde lp's. Binnen de verzameling zijn de meeste cd's  van Emmylou Harris en Dwight Yoakam. Daarnaast ook ruim aandacht voor de country muziek van o.a. Savannah en Dick van Altena.

In de reisverslagen (weekendjes en korte trips) op deze website wordt aandacht besteed aan de diverse uitstapjes  met de camper om de C&W evenementen te bezoeken.

 

Onderaan deze pagina vindt u een link met een verslag van de bezochte C&W Festivals en dansavonden vanaf 2009 en de foto albums van deze jaren.

Wij zijn inmiddels gesopt met het volgen van danslessen omdat we veel met de camper op pad zijn. Wel gaan we nog graag naar de country en western festivals met live optredens. Dit zijn meestal meerdaagse festivals. Bekende evenementen zijn o.a. de Western Experience activiteiten in de Brabanthallen in Den Bosch (januari) en Scheveningen (juli) en de opnieuw gestarte activiteiten in Rijswijk (v/h Darling market) in december. Sinds 2010 is er ook een buitenfestival in Wagenborgen (Gr). En daarnaast buitenfestivals in augustus, met achtereenvolgens Oirschot, Floralia in Oosterhout (N Br), Zevenaar en Thorn. Floralia is helaas na 35 jaar in 2012 voor de laatste keer georganiseerd. Gelukkig zien we ook nieuwe initiatieven en festivals. O.a. in Schijf (N Br)   


In de Kampeerauto van november 2013 van de Nederlandse Kampeerauto Club is een redactioneel stuk verschenen van onze camper en country verslaving. Voor het gehele verslag  klik op de button De Countrycamper.